základní skupiny - skupina E
16.12.2009 19:00 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

FC Basilej - Fulham FC 2:3

Byl to zápas jako hrom a švýcarský mančaft nakonec schovává dlaně do tváře. Ještě před dvěma koly to vypadalo, že mu postup neunikne, jenže se musí spokojit pouze se třetí příčkou. V domácím prostředí proti Fulhamu bojoval jako lev a sahal po vytouženém cíli, jenže hlavně konec prvního dějství zmařil švýcarskému družstvu plány do budoucna. A i přes závěrečný tlak důležitou branku nevsítil, dál jde proto AS Řím a Fulham.

Basilej tak posbírala devět bodů, což je v takhle velké konkurenci obrovský úspěch. Hrdinou zápasu se stal útočník Bobby Zamora, jenž byl autorem obou tref před pauzou. Přitom hvězdy Fulhamu Brede Hangeland, Damien Duff či Clint Dempsey začínali jen na lavičce a zdálo se, že kouč Hogdson i bez dalších zraněných opor hodně riskuje. Po závěrečném hvizdu se už však na to nikdo ptát nebude.

Hned v první minutě mohl skóre otevřít Jonathan Greening po pasu Bjarne Helge Riiseho, jenž nahrával na obě trefy v úvodní půli. Duo Risse - Zamora zlobilo basilejskou obranu po celý průběh a mohlo dostat svůj mančaft do vedení po čtvrthodině hry. Jenže po jeho výborné práci a Zamorově gólu do dolního rohu zvedl sudí praporek znamenající ofsajd. Zamora do 41.minuty zahrozil nepřesně ještě 2x, pak ovšem mohl zvedat ruce nahoru na znamení radosti.

Překrásný pas do vápna přesně za basilejskou obranu poslal z přímého volného kop Risse a Zamora asi z pěti metrů nemohl minout. A když to vypadalo, že oba týmy půjdou do kabin za nejtěsnějšího stavu, opět zaúřadoval Zamora. Po dalším tentokráte nepříliš vysokém pasu Risseho zakončil Zamora do protipohybu gólmana na vzdálenější tyč - 0:2. Frustrovaná basilejská obrana si tak zřejmě hodně vyslechla hodně od svého kouče v kýžené pauze.

Do hry jí dostala penalta v chýlící se půlce druhé části, kdy vypálil po svém průniku střídající Federico Almerares a napálil jednoho z protihráčů zřejmě do břicha, avšak na radu pomezního ukázal hlavní sudí Stefan Johannesson na penaltový puntík, ze kterého bez problémů proměnil penaltu Alexander Frei. Basileji odvážné pokusy zmařil v 77. minutě Zoltan Gera, který nabídnutou možností nepohrdl -1:3. Na postupu Fulhamu nezměnilo nic ani snížení Marco Strellera 3 minuty před závěrečným hvizdem, kontaktní gól přišel opravdu moc pozdě.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat
plechi

výborně Fulham

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele