základní skupiny - skupina E
05.11.2009 19:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

FC Basilej - CSKA Sofia 3:1

Basilej zvládla své utkání a na domácí půdě dokázala zdolat CSKA Sofia poměrem 3:1. Touto výhrou si tak švýcarský celek zajistil postup do další části Evropské ligy.

Favorit byl jasně daný, avšak utkání začalo překvapivě pod taktovkou hostujícího celku. O první velkou šanci se postaral hostující Baez, avšak jeho střela z dálky pouze orazítkovala břevno domácí branky. O pár minut později znovu přišla akce hostů. Tentokrát se však střílelo z přímého kopu, ke kterému se postavil Marquinhos. Jeho střela ovšem postrádala razanci a pro Colomba v brance Basileje nebyla žádný problém.

Poté se o slovo přihlásili i domácí. Nejprve se ve 24. minutě dostal po centrovaném míči do šance Frei, avšak branka mu v tu chvíli byla malá. Poté však přišla 35. minuta a parádní kousek v podání Galaberta. Ten z uctivé vzdálenosti napřáhl ke střele, která nabrala nepříjemnou rotaci a zapadla za záda překvapeného brankáře CSKA.

Neuběhlo mnoho a Basilej své vedení zvýšila. CSKA začalo mít problémy s disciplínou a ty vyvrcholily nepříjemným faulem uvnitř pokutového území, po kterém byla nařízena rovnou penalta. Té se chopil Frei a s přehledem skóroval.

Na řadu přišlo druhé dějství a ním i prakticky jasný scénář, který všem ukazoval, kdože tu dnes vyhraje. Ovšem nečekanou záplatku mohla přinést kontaktní branka Sofie. Na rohový kop si v 61. minutě nejvýše naskočil Yanchev a s přehledem zakončil.

Domácí ovšem neponechali nic v náhodě a o pouhých šest minut později stanovily konečné skóre 3:1, když se k míči dostal osamocený Frei a v souboji jeden na jednoho proti brankáři hostů uspěl.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 a je to

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

basilej bez problému vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 nebo 0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele