základní skupiny - skupina A
17.09.2009 19:00 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Dinamo Záhřeb nestačilo na efektivní Anderlecht: 0:2

Těžký zápas čekal v Chorvatsku na belgického vice-mistra Anderlecht. Poté, co tým s českým triem naprostou vybouchl s Lyonem možná překvapil fotbalové odborníky výhrou 2:0 nad Dinamem Záhřeb.

Záhřeb v letošní sezoně bude opět útočit na ligový primát. Po sedmi kolech vede s devatenácti body tabulku, v nejvyšší lize zatím ještě neprohrál. Anderlecht na tom byl stejně až do minulého kola. To se totiž z jeho skalpu radoval St. Truiden. V žaludku fanoušků ale jistě leží víc dvojitá drtivá prohra s francouzským Lyonem. Dnešním zápasem si tak Belgičané své příznivce alespoň trochu naklonili.

Rozjezd zápasu byl pomalejší. Oba týmy se snažili nakopávanými balony najít své útočníky, vše ale v klidu řešili oba brankáři - Sylvian Proto i Tomislav Butina. V deváté minutě se domácí celek rozhodl ke kombinaci, vše ale skončilo na českém stoperovi Mazuchovi. Ve dvacáté minutě se v nadějné pozici objevil Madžukić. Opět u toho byl ale český stoper, který hvězdu Záhřebu zlikvidoval. Domácí se po zákroku dokonce dožadovali penalty.

Deset minut před změnou stran se Dinamo objevil ve stoprocentní šanci. Konkrétně Morales, který těžil z vynikající přihrávky. Jeho střela ale postrádala přesnost a natrefila pouze na brankáře Prota. Vcelku nudný první poločas uťal až svou píšťalkou sudí. Ve druhém čtení se ukázal opět Morales. Z hranice pokutového území ale mířil vedle branky.

První gól - první vážnější šance hostů. Anderlecht zahrával standardní situaci, nejlépe se v pokutovém území zorientoval Bernandéz, který přízemní střelou překonal Butina. To už byl na hřišti i český útočník Miroslav Slepička, který v 69. minutě přišel na hřiště jako střídající hráč.

Netrvalo dlouho a Anderlecht navýšil své překvapivé vedení. Deschacht dlouhým pasem našel Lukaku. Ten po skvělé individuální akci našel volného Legeara, jenž již neměl s dopravením míče do prázdné sítě větší problémy. V 87. minutě to bylo již 2:0 pro hosty. Do konce zápasu se již nic dalšího neudálo a RSCA i se stoperem Mazuchem v základní sestavě se tak může těšit, možná z trochu šťastných, tří bodů.

Autor: Anna-Marie Kroupová / rsca.be

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-2

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tady to vidím na over 2.5 gólu

Reagovat
Sotuen

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

bude to 3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele