základní skupiny - skupina A
17.12.2009 19:00 CET
1 : 2
(0:0)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Dinamo Záhřeb - FC Temešvár 1:2

Dobrodružství Dinama Záhřeb v letošním ročníku Evropské ligy je u konce. Před zápasem s Temešvárem sice ještě existovala ještě poměrně reálná šance na postup, tu však porážka 1:2 definitivně zhatila.

Ostatně ať už by výsledek dopadl jakkoli, mohlo by to být Dinamu jedno. Anderlecht totiž zvítězil na půdě Ajaxu vysoko 3:1 a připravil tak záhřebské fotbalisty o veškeré naděje. Hosté do utkání vstupovali s motivací připsat si alespoň jedno vítězství ve skupinové fázi. Hosté vstoupili do utkání aktivněji a gólman Butina se musel vytáhnout proti první šanci Bourceana. První šance Dinama se datuje do 13. minuty, Mandžukičova hlavička však jen vyprášila Tabordovy rukavice.

Stancu poté zkoušel štěstí z větší vzdálenosti, ovšem míč prostor mezi třemi tyčemi nezasáhl. Ke konci poločasu tlak Dinama sílil, což přinášelo i brankové příležitosti. Dvě z nich měl v krátkém sledu Miroslav Slepička, ale na Tabordu v ani jednom z případů nevyzrál. A jelikož se neujal ani pokus Ibaneze, udeřil ve druhé půli Temešvár. V 68. minutě se na pravém křídle elegantně uvolnil Bucur a sám si svou šanci také proměnil.

Vyrovnáno bylo devět minut před koncem. Jiskřičku naděje vykřesal pro Dinamo trochu paradoxně obránce Temešváru Scutaru, který si do vlastní sítě srazil centr Sivonjiče. Jenže nerozhodný stav trval pouhé tři minuty. Bucur perfektně vysunul Gogu a ten z hranice vápna rozhodl o vítězství rumunského outsidera. Více se už v Záhřebu nestalo. Oba dva aktéři tohoto duelu v letošním ročníku EL končí.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele