základní skupiny - skupina E
17.09.2009 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

CSKA Sofia nad Fulhamem vedla, nakonec remíza 1:1

Podle laiků jasný zápas. Měl by vyhrát Fulham, říkal by každý druhý na ulici. Fanoušci fotbalu ale ví, že přivézt byť jediný bod z Východu je obtížné. Dnes se o tom přesvědčil i anglický Fulham, který měl proti CSKA Sofie hodně namále.

CSKA Sofie je letos ve veliké formě. Z uplynulých pěti ligových zápasů ztratila pouze jednou, v minulém kole remizovala s Pirin Blagoevgrad. Kouč domácích tak před zápasem jistě uvažoval i nad výhrou. Fulham na tom s formou zase tak růžově nebyl. Z uplynulých čtyř duelů vyšel pouze dvakrát jako vítěz, dvakrát pak prohrál a ztratil všechny body.

Úvod zápasu patřil jasně domácímu celku, který se za pomoci svých fanoušků snažil o rychlou úvodní branku. Již ve třetí minutě se téměř ve středu pokutového území zjevil Ivan Stoyanov, jeho střílený centr ale minul branku. Nešlo to zblízka, zkusíme to zdálky. Toho se asi řídili domácí. Z pětatřiceti metrů napálil míč mimo Viktors Morozs. Po pěti minutách hry přišla další šance aktivní Sofie. Stoyanov svým nadýchaným centrem z pravé strany hledal někoho ze spoluhráčů, pro míč si ale v pohodě došel brankář hostů - David Stockdale.

Až do dvacáté minuty se ale podařilo Angličanům vnutit svému soupeři své tvrdé pojetí hry. Příležitosti jako by vymizely a hrálo se hodně kouskovaně. Ve 24. minutě se ale opět připomnělo CSKA. Z rohového kopu Todorova se vyklubala další šance. Po neúspěšném odkopu obrany hostů se k míči postavil aktivní Stoyanov, ale mířil nad. První šance Fulhamu. To značila 35. minuta zápasu. Daviesův rohový kop našel dobře postaveného Smallinga, který ale z prostředku vápna nezamířil přesně.

O pár minut později se opět připomněl Stoyanov. Jeho slabá rána ale neměla prakticky žádnou šanci na úspěch. S podobně beznadějnou střelou se ke konci poločasu prezentoval také záložník Fulhamu Simon Davies. Ani tentokrát ale gól, překvapivě, nepadl. Ve druhé půli opět začali aktivněji domácí. Todorov si nabíhal z pravé strany, z kraje pokutového území ale branku jenom o pár centimetrů minul. O pár minut později se diváci za Stockdala museli uhýbat znovu. Po nepříliš přesvědčivém odkopu domácí obrany se do míče z voleje položil Kosta Yanev, z pětadvaceti metrů ale přestřelil vysoko nad.

Domácí nakonec zaslouženou branku opravdu dali. Po hodině hry se po pravé straně řítil nebráněný Marquinhos, který poslal přesnou přihrávku na Ferreiru Michela. Ten z hranice vápna prostřelil váhajícího Stockdala a rozjásal několik tisíců svých příznivců. Vedení CSKA ale netrvalo příliš dlouho. Již v 65. minutě Kamara svým lobem z podobného místa jako před chvílí Michel rozjásal naopak fandy anglického týmu. Nikoliv ovšem tisíce, spíše desítky až stovky.

Okolo sedmdesáté minuty se diváků postupně představil domácí Todorov a následně i Nevland z Fulhamu, lehké střely ale nenadělaly ani jednomu z brankářů větší potíže. Mnohem lepší střelu předvedl Todorov v 76. minutě. Z pokutového území mířil přesně a míč již plachtil do brány, ale brilantním zákrokem odvrátil gól Stockdale. V samém konci zápasu se v obrovské příležitosti objevil Kotev, ze šesti metrů ale trefil pouze dobře postavného obránce Bairda.

Autor: Anna-Marie Kroupová / fulhamfc.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Krásná remiza do kombinátoru.

Reagovat
Sotuen

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:10

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele