základní skupiny - skupina E
22.10.2009 21:05 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

CSKA Sofia - FC Basilej 0:2

Skupina E má nového lídra. Stali se jím fotbalisté Basileje, kteří po dvou předešlých výborných výkonech nezaváhali ani tentokrát a ze hřiště CSKA Sofie vezou cenné vítězství v poměru 2:0. Dvěma zásahy se o něj postaral švýcarský reprezentační útočník Alexander Frei.

Po remíze Fulhamu s AS Řím se tak Basilejští výrazně přiblížili postupu ze skupiny, neboť před sebou nyní mají ještě dvě domácí utkání a jen jedno venkovní. Hostům patřil už samotný úvod zápasu. Již po sedmi minutách mohl potěšit hrstku jejich příznivců Marco Streller, narazil však na skvělý zákrok gólmana Karadžova.

Krátce nato měl další dobrou možnost Abraham, jenž nezužitkoval výborně zahraný roh v podání Da Silvy. Postupem času se do brankových příležitostí stále častěji dostávali také domácí. Janevův volej zablokoval Huggel, následnou dorážku Jančeva pak srazil mimo dosah branky Atan.

Prvního gól se urodil ve dvacáté minutě. Z vlastní poloviny vyslal na Alexandera Freie dlouhý pas Valentin Stocker a jeden z nejlepších švýcarských fotbalistů současnosti zakončil s velkým přehledem. O čtyři minuty mohl tentýž hráč náskok hostů ještě navýšit. Svou střelu z podobné pozice tentokrát nasměroval těsně vedle pravé tyče. CSKA v těchto momentech hrozila především dalekonosnými projektily, jenže Janev s Marquinhosem ani netrefili Colombovu bránu.

Druhý poločas se zcela jednoznačně odehrával v režii Basileje. Nejprve otestoval pozornost Karadžova autor gólové přihrávky Stocker, bulharský gólman vyšel z tohoto souboje úspěšně. Vzápětí zblokoval Freiovu možnost včasným skluzem Branekov, po centru Safariho pálil z voleje těsně nad Stocker.

Gólové pojistky se tak hosté dočkali až ve 63. minutě. Dobrý balon do vápna z kopačky Carlitose usměrnil do pravé šibenice opět Frei a prakticky rozhodl zápas. Elitní švýcarský kanonýr zůstával při chuti a mohl dosáhnout rovněž na hattrick, po centru Da Silvy ale hlavičkoval slabě přímo do rukavic Karadžova. A jelikož se deset minut před koncem neujala ani Strellerova hlavička, skončilo utkání vítězstvím Basileje v poměru 2:0.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

CSKA to doma asi uhra 2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele