základní skupiny - skupina J
17.09.2009 21:05 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

Club Bruggy - Šachtar Doněck 1:4

Produktivita v první půli a jistota v brankáři připravila v belgických Bruggách smutnou noc. Domácí i kvůli neproměněné penaltě zůstanou po úvodním zápase Evropské ligy bez bodu.

Ve dvanácté minutě se v hloubi vápna dostal po příhře Jadsona k míči Gai, který z pravé strany poslal míč k protější tyči neomylně. Po čtvrthodince neměl daleko od navýšení Fernandinho, který ale z vápna dobrou střelou branku minul.

Na druhé straně se musel Pyatov vytáhnout skvělým zákrokem proti dobré hlavičce aktivního Akpaly. Sedm minut po první brance byla obrana Brugg překonána znovu. Tentokrát z druhé strany vápna pálil da Silva Willian, který obdobně jako Gai zkoušel úspěšně pokus ke vzdálenější tyči.

O kontaktní gól se marně snažil Perisič, který z dvanácti metrů z úhlu nevměstnal míč mezi tři tyče. Po půlhodince hry se o další hlavičku z oblasti pokutové značky snažil Akpala, tentokrát mířil nepřesně. Jen pár minut na to tak mohla přijít třetí ukrajinská rána do belgických nadějí.

Srna napřáhl zpoza vápna svou pravačkou k přízemní střele, která se zastavila až v domácí síti. Svou sbírku hlaviček zprostřed vápna pak šest minut před koncem doplnil Akpala. Po povedené chycené hlavičce a pokusu mířícímu vedle tyčky, přišla střela mířící nad břevno. Po dvou minutách stejný hráč zkoušel štěstí z úhlu nohou, tentokrát ztroskotal na dobrém Pyatovovi.

Belgičané se nevzdávali a měli několik dobrých šancí, jak vykřesat před odchodem do kabin alespoň jiskřičku naděje. Nejlepší pokus Dirara zpoza vápna dokázal dalším kvalitním zákrokem zastavit brankář ukrajinského týmu. Poločas tak skončil jasným vítězstvím Šachťaru.

Deset minut po začátku druhé půle dostaly Bruggy dobrou příležitost, jak snížit na rozdíl dvou branek, když ve vápně fauloval Kucher Dirara. K penaltě se postavil obránce Ofoe a mířil k pravé tyčce. Směr ale vystihl skvělý Pyatov a první brance domácích ještě na čas zamezil.

V 62. minutě se po přihrávce Dirara dostal ke střele z úhlu Karel Geraerts, který přízemní střelou konečně překonal hostujícího brankáře. Dvacet minut před koncem mohlo být zdramatizováno, kdyby po rohu nepodržel spoluhráče výborně chytající Pyatov.

Čtvrthodiny před závěrečným hvizdem tak mohl definitivně rozhodnout Kravchenko, který ze čtrnácti metrů mířil do pravého horního rohu a nemýlil se. Bruggy ale ani tak nerezignovali, Sonck v dobré pozici zbytečně pálil nad. V posledních minutách na brankáře Šachťaru nevyzrál ani Kouemaha s Perisičem, a tak bylo rozhodnuto o překvapivě vysokém vítězství ukrajinského celku.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
Tomtaf

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4 a zas jsem moc hodnej

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš bych s Eurofotbalem nesouhlasil a klidně bych zkusil ostrou 2, Šachťar bude bojovat a Bruggy bojovat neumí, umí jen napodobovat hru.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele