základní skupiny - skupina C
01.10.2009 21:05 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Celtic FC - Rapid Vídeň 1:1

Rapid navazuje na výtečné výkony rakouských mužstev v Evropské lize a poctivě sbírá body. Obzvlášť cenný si přiváží ze slavného Celtic Parku. Rakouský celek výkonem navázal na brzký gól Jelaviće a ač se Celtic snažil, kromě McDonalldova vyrovnání se dalšího gólu nedopracoval. Vídeňané tak zůstávají na první místě tabulky, Skotové jsou se ziskem dvou bodů druzí.

Prvním vjemem všímavějším pozorovatelům mohly být nenávistné transparenty v domácím sektoru glasgowského hlediště, bylo vidět, že Skoti na příhodu z Manchesteru stále nezapomněli. Samo utkání začali aktivně právě hosté, nejprve Boruće do rukavic pouze polechtal Jelavić, o minutu později už však stejný hráč za polským brankářem rozvlnil síť - umístěnou střelou zužitkoval Hoffmanův pas a Celtic rázem musel dohánět. Rapid se údělu bránícího celku nijak nebránil a doplatil na to - ve 20. minutě napřáhl McDonald a srovnal.

Zbytek poločasu se pak nesl ve znaku symbolického tlaku Celticu, o vzrušení se divákům staral pouze aktivní Hoffman, klíčový muž hostující zálohy, když ve 30. a 40. minutě střílel ze střední vzdálenosti. Na druhý pokus už Borucovi vydatně zavařil. Na druhé straně se obranou Rakušanů probíjel Samaras, nevedlo se mu však o nic lépe. Do kabin tak odcházeli spokojenější hosté, remíza do karet nehrála nespokojeným domácím fanouškům.

Druhou půli načali pro změnu lépe domácí, Maloneyho střela byla zblokována, odražený balon měl na kopačce McDonald, štěstí mu ale chybělo a ránu zachytil hostující Soma. Rapid reagoval agilní protiútokem, Doberova razantní střelu zpacifikoval Boruc. Z podobné vzdálenosti to o chvilku později na druhé straně zkoušel Cadwell.

V tu chvíli územní tlak Celticu dosahoval vrcholu, poziční převahu však hosté zužitkovávali zpravidal pouze planými centry. Naopak Rapid dále zlobil, Jelavić spadl v pokutovém území, hvizdu píšťalky se však nedočkal. Celtic se nadechov k závěrečnému tlaku, ten sice přišel - avšak znovu pouze planý a tak se až na další příležitost Jelaviće do konce už nic zmíňeníhodného neudálo a glasgowský Celtic a vídeňský Rapid si body rozdělili.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
vanGomm

1 jiná cesta pro Celtic není.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych rekl ze Celtik vyhraje.

Reagovat
Tomtaf

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele