základní skupiny - skupina I
22.10.2009 19:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

BATE Borisov - AEK Atény 2:1

BATE Borisov vykřesal naději na postup, doma totiž porazil 2:1 AEK Atény a získal své první body v rámci bojů ve skupině I. Hosté z Řecka sice vedli, ve druhé půli ale inkasovali vedle dvou branek také dvě červené karty, a odjíždějí tak domů bez bodu.

Utkání hrané na těžkém terénu v Minsku bylo hlavně ze začátku velmi opatrné z obou stran a vidět šanci bylo skutečně raritou. Jako první to zkusil domácí útočník Pavlov, jeho volej se ale neuchytil.

Hosté to začali myslet s ofenzivou vážně až tak po půl hodině a hned ve 31. minutě se jim to bohatě vyplatilo. V pokutovém území domácích fauloval Sosnovski Németha a z následné penalty nedal Ismael Blanco brankáři Veremkovi pražádnou šanci - 0:1.

Vedení však řeckému týmu nevydrželo po změně stran ani šest minut. Právě v 51. minutě totiž zpoza vápna ostře vypálil Lichtarović a hostující brankář Saja jen vyrazil. Následovala Rodionovova zblokovaná dorážka, a tak až druhý v pořadí Aleksandr Pavlov dotlačil míč za čáru - 1:1. Minutu nato se hostům přitížilo ještě více, Majstrojović fauloval Krivetse a po druhé žluté šel do sprch.

Od té doby mělo BATE na hřišti znatelnou převahu a nakonec jí také zužitkovalo. V 85. minutě se po rohovém kopu zavěsil do vzduchu střídající Aleksandr Alumona a hlavičkou rozhodl o třech bodech pro domácí - 2:1. Na konečném výsledku již nic nezmohl ani divoký závěr, kdy byl vykázán z lavičky hostující trenér Bajević a vyloučen další hráč Atéňanů Arce.

Autor: Petr Vaněček / uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4-2 pro Bate at je sranda

Reagovat
smazaný uživatel

remiza 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele