základní skupiny - skupina I
01.10.2009 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

AEK Atény - SL Benfica 1:0

Aténské AEK porazilo v domácím střetnutí mírného favorita Benficu a vrátila se do boje o postup do další fáze Evropské ligy. Po nepřesvědčivých výkonech v posledních duelech se tak může odpíchnout k lepším zítřkům.

Hosté z portugalského hlavního města začali lépe a tlačili se do ofenzívy. První šanci si na vrub připsal Nascimento Ramirés, který otestoval domácího brankáře Saju. Před ním byl několik centimetrů od vstřelení branky Angel Di Maria, jež se ke střele dostal po centu Pabla Aimara.

Po čtvrthodince hry se probudila i domácí jedenáctka. Julio César předvedl parádní zákrok proti střele Nicose Georgease, ještě před ním nasměroval svou hlavičku nad branku Ismael Blanco. AEK se dostalo do velkého náporu, jímž drtilo svého soupeře a nepouštělo ho do žádných větších šancí. Naopak samo se dostávalo do mnoha příležitostí, z nichž se jedna jediná dokázala ujmout.

Dvě minuty před přestávkou využil dobrého centru Ignacia Socca a trefil domácímu mužstvu - bráno v kontextu celého zápasu - zasloužené vítězství.

Benfica začala druhé dějství jako to první, tedy v mírném náporu. Domácí mužstvo několikrát podržel Diego Saja, jež má velkou zásluhu na tom, že AEK v tomto možná klíčovém duelu neinkasovalo. V padesáté minutě se zaskvěl krásnou robinsonádou proti ráně Césara Peixota. Další klíčový zákrok si připsal o několik minut později proti střele Javiera Savioly, kterou vytěsnil na rohový kop.

I ve druhé půli potřebovali domácí hráči trochu času, aby se rozkoukali a začali ohrožovat branku Julia Cesara. V první obrovské šanci selhal Ismael Blanco, který z bezprostřední blízkosti přestřeli Cesarovu svatyni. O několik minut později vykryl brankář Benficy Henriho střelu. Nicméně i na druhé straně zahrozilo, když se Saja prezentoval dalším skvělým zákrokem proti technické střele Fabia Coentraa, což byla taktéž poslední výraznější šance duelu.

AEK bez větších potíží v závěru klání udrželo cenné nejtěsnější možné vítězství a připsalo si tři body do tabulky skupiny. V dalším souboji se ukáže na půdě běloruského BATE Borisov, naopak hosté z Portugalska přivítají lídra skupiny Everton.

Autor: Jiří Lapáček / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 doufam.

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele