základní skupiny - skupina I
05.11.2009 21:05 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

AEK pouze remizovalo s BATE Borisov 2:2

Dá se říci, že remíza je jak pro AEK Atény, tak pro BATE Borisov zklamáním. Oba týmy potřebovaly ke zvýšení postupových nadějí získat tři body, na druhé postupové místo tak nyní oba ztrácí stále dva body.

Běloruský tým ve vzájemném utkání z minulého týdne dokázal Řeky porazit a připsal si tak první výhru. Své tři body měli na svém kontě před zápasem také domácí - za překvapivou výhru 1:0 nad Benficou. Oba týmy tak kvůli dnešní dělbě bodů mají na svém kontě čtyři body, lepší skóre pak má běloruský celek. Na druhý Everton pak ztrácí dva body.

Zápas začal přímo raketově. Hned v první minutě rozjásal domácí příznivce Ismael Blanco, jenž vstřelil úvodní branku zápasu. Po 27 minutách již ale vedli hosté. Po čtvrthodině hry se nejprve trefil Rodionov, obrat pak dokonal Volodko. Ještě před koncem prvního poločasu ale určil konečný stav utkání na 2:2 Manduca. AEK pak ještě nedokázalo využít patnáctiminutovou početní převahu, po druhé žluté kartě musel ze hřiště odejít Igor Shitov.

Necelých patnáct sekund. Zhruba tak dlouho vydržel bezbrankový stav na Olympijském stadionu. Poté ofsajdovou past přelstil Krisztián Németh, jenž chytrým přiťuknutím uvolnil Blanca. Ten si již se zakončením starosti nedělal - 1:0. Vedení ale Řekům příliš dlouho nevydrželo.

Nejdříve z protiútoku zakročil Rodionov, poté se svým zrůdným zakončením prosadil také Volodko. Brankář Sebastián Saja vyběhl z pokutového území, aby vykopl, svým odkopem ale našel pouze Volodka, který z první nasměroval míč do branky. Ani dobíhající obránce již nestihl pohromě zabránit. Rázem hosté byli na koni, vedli 2:1.

Domácí se ale nedali zastrašit a ještě před koncem prvního poločasu vyrovnali. Na skvělý centr Nacha Scocca z přímého kopu si naskočil Manduca, který rychle klesající hlavičkou podruhé překonal běloruského gólmana. 2:2.

AEK se i po změně stran tlačilo do útoku a několikrát bylo blízko rozhodující brance. Snad nejblíže měl opět Brazilec Manduca - jeho točená rána levačkou se ale nakonec zastavila na tyči. Své individuální schopnosti dokázal také Nemeth, když obešel své dva strážce, následná střela už ale postrádala razanci a Veremko ji snadno chytil. Tlak Řeků se ještě znásobil po vyloučení Shitova, branková konstrukce se za gólmanem hostů otřásla ještě dvakrát. Ani Sanel Jahić, ani Scocco ale přesto přesně nemířili a museli se spokojit pouze s remízou.

Autor: Anna-Marie Kroupová / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

AEK doma vyhraje 2:0,2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak

Reagovat
smazaný uživatel

remizz 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

VĚŘÍM BATE 1-2

Reagovat
smazaný uživatel

LOL, tohle je preview??! Majstrovič je "ofenzivní plejer" sice dá občas nějaký ten gol, ale je to stoper! a mimo je kvůli trestu! A na druhé straně Bulyga je jeden z nejzkušenějších hráčů v jejich kádru a Stasevich možná nejlepší!! no nic snad to nebylo záměrné, ale způsobené jenom naprostou nekvalifikovaností či jen otrockým překladem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele