základní skupiny - skupina E
04.12.2008 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

SC Heerenveen - SC Braga 1:2

Ve vyrovnaném utkání se nakonec zásluhou větší efektivity radují z tříbodového zisku hosté.

Domácí Heerenveen se snažil od začátku zápasu dostat svého soupeře pod tlak a donutit ho tak k chybám. Portugalská Braga ale přijela velmi dobře připravená a náporu domácích se začátku velmi dobře odolávala.

Čtvrt hodiny se snažili domácí fotbalisté něco vymyslet, leč marně. Otevřít skóre se jim povedlo až v 19. minutě zásluhou Geralda Sibon, který se trefil přesně - 1:0. To Bragu nijak nevyvedlo z rovnováhy a její fotbalisté praktikovali tu samou hru jako na začátku utkání.

Po zisku míče vyráželi do rychlých protiútoků, kterým zatím chyběla hlavně přesná rozehrávka. Ve 35. minutě bylo vyrovnáno, když se po standardní situaci hlavou trefil Wason Renteria.

Do konce poločasu to tak byli domácí, kteří se především bránili a mohli být rádi, že se do kabin šlo za stavu 1:1, který byl z jejich pohledu velmi přívětivý. Druhá část zápasu navázala na tu první, opět to byli hosté, kteří se drali do ofenzívy.

V 56. minutě se jim dostalo odměny v podobě druhé vstřelené branky. Po rychlém kontru se k míči dostal Aguiar, napřáhl z pětadvaceti metrů a trefil se přesně - 1:2 pro Bragu. Tato branka domácí úplně zmrazila. Nebyli schopni na tento moment zareagovat a kazili vše, co se dalo.

Naopak hosté drželi míč, což jim nedělalo vůbec žádný problém, a začali hrát na čas. V poslední čtvrthodince ještě přišel nápor Heerenveenu, ale žádná větší šance z něj nevzešla, a tak si Braga odváží z Nizozemska tři body za výhru 1:2.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Alessandro24

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele