semifinále - odvety
07.05.2009 18:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Šachtar si zahraje finále Poháru UEFA, Hübschman bude chybět

Ve velkém ukrajinském semifinále vítězí Šachtar Doněck. Stav utkání byl na stadionu RSK Olimpijskyj dlouho 1:1, což by znamenalo prodloužení, jenže dvě minuty před koncem o historickém postupu Šachtaru rozhodl Ilsinho.

Brazilské hvězdy v dresu domácích dnes zajistili Šachtaru historický postup do finále Poháru UEFA. Díky brankám Jadsona a Ilsinha se stal doněcký celek prvním ukrajinským týmem, který si o trofej zahraje.

První střelu duelu obstaral Ismael Bangoura, levačkou pálil nepřesně. V desáté minutě ho následoval Jadson, ale z voleje branku přestřelil. Neuběhlo ale příliš mnoho minut a Jadson se dočkal další šance, kterou v 17. minutě již bezezbytku využil. Srna z pravé strany poslal míč do pokutového území, kde ho nedokázal odvrátit Betao, načež rychle zareagoval Adriano a poslal míř na Jadsona, jenž přesnou ranou poslal domácí Šachtar do vedení.

Na druhé straně v dresu hostí hrozil Aliyev. Nejprve jeho trestný kop jen těsně minul branku, podruhé se již trefil přesně, ale gól nebyl uznán pro ofsajd. V závěru prvního poločasu se ještě v řadách Kyjeva trochu zažlutilo. Napomenuti byli Aliyev, Bangoura a Vukojevič.

Dynamo však mělo skvělý start do druhého poločasu a po pár sekundách hry vyrovnalo. Milevskij adresoval míč Aliyevovi a ten skvělým pasem vyzval Bangouru, jenž nabídnutou šanci využil a vyrovnal na 1:1. Domácí mohli rychle odpovědět, když opět zapracovala brazilská spolupráce. Akce vedená Ilsinhem, ale nakonec skončila u nepřesného voleje Fernandinha, na který nedosáhl Betao.

Šachtar pokračoval v tlaku, Hübschmann ze slibné pozice minul. Další akci opět vedl Ilsinho, prostrčil míč na Jadsona, který naběhl do šestnáctky, ale skvěle proti němu zasáhl Bohush. Svou šanci mělo také Dynamo. Milevskij vyslal dalekonosnou ránu, s níž však neměl gólman Pyatov větší problémy. Eremenko následně přestřelil.

Více ze hry měli domácí a především Ilsinho své spoluhráče neustále zásoboval přesnými pasy, z nichž pramenily největší šance Doněcku. Šachtaru se ale nakonec úporné útočné snažení vyplatilo. V posledních minutách hry se stal hrdinou právě Ilsinho. Fernandinho přenesl hru z jedné strany na druhou, kde stál jeho spoluhráč Ilsinho a ten přesně zamířil a poslal Šachtar do finále. Do konce sice zbývalo ještě několik málo minut, ale přestože se Aliyev snažil vepředu něco vymyslet, branku vstřelit nedokázal.

V istanbulském finále se tedy za ukrajinskou stranu předvede Šachtar Doněck, který čeká na svého soupeře. Ten vzejde z německého duelu Hamburk - Brémy. Smutným hrdinou dnešního duelu se stal český obránce Tomáš Hübschmann, jenž inkasoval žlutou kartu a finálový zápas bude sledovat pouze z tribuny.

Autor: Ondřej Holzman / goal.com

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 ... Dynamo

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 a finále bude HSV - SHAKHTAR

Reagovat
smazaný uživatel

Tak moc jsem se na tenhle dvojzápas těšil, že nakonec neuvidím ani jeden zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip: 2 : 0 ( Rat, Fernandinho )

Reagovat
smazaný uživatel

Ilsinho

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pulka snu splněna, teď ještě Brémky.

Reagovat
smazaný uživatel

vidím, že sis přál stejný finále

Reagovat
smazaný uživatel

supr

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák Hubschmann, takhle si ho v reprezentaci snad nikdy nevšimnou.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně to samo mě napadlo, když sem zjistil, že si nezahraje finále

Reagovat
smazaný uživatel

pro Hubschmana to mohl být asi největší zápas kariéry,škoda..

Reagovat
smazaný uživatel

super............Šachtar......a teraz uz len celkove vytazstvo!!..ŠACHTAR

Reagovat
smazaný uživatel

ku*va, pro finále by se ty žlutý karty měli rušit

Reagovat
smazaný uživatel

To se pak muže rovnout zrušit karetní omezení.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem taky pro, aby se rušili karetní tresty pro finále, přece jen chce divák ve finále vidět to nejsilnější co daný celek má.. Navíc karta je jen upozornění, ne vyřazení.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ja jsem proti.

Reagovat
smazaný uživatel

důvod?

Reagovat
smazaný uživatel

To by se pak mohly zrušit všechny karty. Žádný trest, nic by se nerušilo. Jednou hráč dostane karty, tak prostě stojí. Je jedno esi je to finale nebo semifinale. Podle mě. Ja jsem proti.

Reagovat
smazaný uživatel

proč všechny karty, jenom na finále, které má být nejlepší a mají v něm být nejlepší hráči a vše, jak psal výše marty, karta je jenom upozornění v daném zápase, proč by za tři karty, které hráč dostal v průběhu sezony v soutěži, měl stát ve finále...... tohle je ale spíš věc názorů

Reagovat
smazaný uživatel

nebylo rušení karet i na EURO 2008 ? pokud ano, tak to atraktivitě fotbalu spíše ubralo...

Reagovat
smazaný uživatel

nepamatuju se, kdo měl ze španělů, či němců možnou stopku na finále, a zrušili mu jí, jestli vůbec nějaká byla, a myslim že zrovna finále to neubralo, proč by taky mělo? rušení karet bylo myslím i po základních skupinách, ale opět nechápu v čem to mělo následujícím vyřazovacím bojům ubrat, naopak, zápasy byly pěkné, gólové, viz. Nizozemsko - Rusko, Portugalsko - Německo nebo Turecko - Německo, Turecko - Chorvatsko a ještě bych si možná na nějaký pěkný vzpomněl....

Reagovat
smazaný uživatel

jenže pak už to je docela lehčí koučování, když nemusíš přemýšlet nad tím, kdo kam nastoupí...

Reagovat
smazaný uživatel

no, tak nakonec nastoupí lavička obou týmů, když tak koukam koho vykartovali

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem pro ruseni zlutych pred finale.Cervena budiz ale ty zlute to je fakt prasarna nejvetsiho kalibru.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele