základní skupiny - skupina E
17.12.2008 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Portsmouth FC - SC Heerenveen 3:0

Dva rychlé góly Petera Crouche v závěru prvního poločasu rozhodly o vítězství Portsmouthu nad Heerenveenem. Útočník Portsmouthu skóroval ve 40. a 42. minutě utkání a v závěru už pouze upravil výsledek zápasu na konečných 3:0 Hreidarsson.

Tony Adams udělal oproti ligovému zápasu s Newcastlem šest změn v základní sestavě. Mimo jiné 21letý Marc Wilson nastoupil poprvé v pohárové Evropě, gólmana Davida Jamese nahradil Jamie Ashdown a Kanu nastoupil v útoku vedle Petera Crouche.

Hosté začali dobře a Henrique pořádně protáhnul Ashdowna. Poté ale míč převzal Portsmouth a svého soupeře bombardoval šancemi. Po centru Mvuemby nemířil přesně Crouch, tentýž hráč měl o pár minut později další šanci, Vandenbussche ale perfektně zakročil.

Crouch se dostával do mnoha šancí, ani centr Wilsona však nedokázal dopravit do sítě hlavou. Pět minut před koncem poločasu se ale bývalá hvězda Liverpoolu dočkala. Debutant Wilson předložil míč Crouchovi a vysoký střelec překonal Vandenbusscheho. Dvě minuty na to vedl Adamsův tým již o dvě branky.

Tentokrát byl tvůrcem gólu Kanu, který obešel soupeře a vystřelil na gólmana Heerenveenu. Ten měl se střelou problémy a Crouch jen dopravil míč do sítě. Jednu z mála šancí hostí měl po přestávce Elyounossi, nenaložil s ní však dobře.

Portsmouth naopak mohl své vedení zvýšit, Little ale mířil vedle. Crouch měl poté další šanci, hattrick ale nevstřelil, třetí gól Portsmouthu však nakonec přišel. Little poslal centr a Hreidarsson hlavou zvýšil na konečných 3:0.

Autor: Vít Sedlák / goal.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Kempes12

Vzhledem k tomu,že Heerenveen je venku poloviční,tak jednička by měla být jasná

Reagovat
smazaný uživatel

pompey

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele