základní skupiny - skupina D
27.11.2008 20:45 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Dinamo Záhřeb - Spartak Moskva 0:1

Ruskému Spartaku už sice skončila domácí liga, ale jeho hráči na fotbal rozhodně nezapomněli a ve velice důležitém utkání na půdě Dinama Záhřeb zvítězili 0:1.

Do utkání nastoupili také oba čeští fotbalisté, Martin Jiránek a Radoslav Kováč. Jejich Spartak byl na začátku utkání trochu pod tlakem, domácí chtěli svého soupeře hned od zahájení zápasu dostat pod tlak agresivním napadáním a rychlou kombinací.

První šanci měl v 9. minutě Pedro Morales, jeho přímý kop však prolétl kolem tyče branky Stipeho Pletikosi. Na domácích byla vidět snaha, ale jejich postupné útoky hodně často ztroskotávaly na špatných přihrávkách a také špatném pohybu.

První šance hostujícího celku se odehrála až po půlhodině hry. Fathi našel volného Saenka a ten se pohotovou střelou snažil překvapit Butina, bohužel bez efektu. Do konce první půle ještě domácí zahrozili dvěma standardními situacemi, ale ani jedna Pletikosu výrazně neohrozila.

Začátek druhé půle se hodně podobal tomu prvnímu, jediným rozdílem bylo to, že hráči Spartaku se snažili také více tlačit do ofenzívy a dostat Dinamo pod tlak. Hodně aktivní byl ze začátku Alexander Prudnikov, který se také připsal dva střelecké pokusy.

Domácí zahrozili po rohovém kopu, na který si výborně naběhl Bosko Balaban, ale nedokázal svou hlavičku umístit mezi tři tyče. První a také jediná branka utkání tak přišla v 75. minutě a dali jí hosté. Po autovém vhazování se míč dostal až k Saenkovi, který se dlouho nerozmýšlel a razantní střelou poslal svůj tým do vedení.

To byl pro domácí docela šok, protože v tomto vyrovnaném zápase měli mírně navrch, ale fotbal se hraje na branky a tu dal Spartak. Domácí kouč pak ještě pořádně zamíchal sestavou a ke konci zápasu stáhl hru i na dva obránce, ale k vyrovnání to nevedlo a ruský klub si tak z Chorvatska odváží tři body.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

vsadit under 2,5 gólu

Reagovat
smazaný uživatel

3 : 2

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám,že jim Dynamo naseká rusákum,když vykopli po haluzi Baníček!

Reagovat
smazaný uživatel

sakra

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Spartak Moscow

Reagovat
smazaný uživatel

Spartak příjemně překvapil a postup už má prakticky v kapse. Nijmegen doma bez problémů porazí.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, jak jsem tipoval

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky

Reagovat
smazaný uživatel

Aby ses nepochválil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele