základní skupiny - skupina D
23.10.2008 20:45 CET
3 : 2
(1:1)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Dinamo Záhřeb - NEC Nijmegen 3:2

S Nijmegenem se ve skupině na jednu z postupových příček příliš nepočítalo a šance nizozekského klubu ještě klesly po prvním zápase. NEC mělo utkání skvěle rozehrané a ještě deset minut před koncem vedlo, tři body ale nakonec zůstávají v Chorvatsku.

Lepší start do zápasu si domácí nemohli přát, již ve třetí minutě dostal míč Mandžukič a střelou na bližší tyč překonal Babose - 1:0.

Hosté měli míč častěji na svých kopačkách, brankovou příležitost si však vypracovat nedokázali. Naopak domácí mohli své vedení pojistit, ve 14. minutě fauloval Sibum Bedelje a z následného trestného kopu zamířil Morales jenom do zdi. Skóre se podruhé v zápase měnilo ve 24. minutě a tentokráte se radovali hosté. Nešťastníkem okamžiku se stal Carlos, který zamířil do vlastní sítě - 1:1.

Zbytek prvního poločasu již říliš zajímavého nenabídl. Za zmínku stojí jenom centr Moralese a nepřesná hlavička Biščana.

Rovněž začátek druhého poločasu patřil Dinamu, ve 47. minutě pálil Sammer a Babos se musel hodně natahovat, aby jeho střelu vyrazil. Maďarský brankář se rozhodně nenudil a držel svůj tým nad vodou. Nejprve na něho z trestného kopu nevyzrál střídající Balaban, po něm neúspěšně zkoušel štěstí ranou z dálky Ibanez. Neujala se ani šance Bedelje, po následném rohovém kopu pak hlavičkoval Balaban a Babos vytáhl další povedený zákrok.

Domácí se snažili marně, to Nijmegenu stačila k radosti jedna střela. V 78. minutě vystřelil Janssen a jeho pokus prošel až do branky - 1:2.

Dinamo však inkasovaná branka do kolen nesrazila, ba naopak. O bleskovou odpověď se v 81. minutě po přihrávce Vrdoljaka postaral Balaban a o zasloužené výhře Záhřebských rozhodla 84. minuta. V ní zahrával Mikič rohový kop a úspěšně zakončoval Vrdoljak.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel zdejší informace v preview jsou staršího data a Dinamo určitě není kompletní. Stále nebude chytat Butina, který má otřes mozku a Drpič dostal angínu a bere penicilin. V útoku nastoupí také balaban, který má spousty zahraničních zkušeností. pro Dinamo je to velká šance dostat se dále do Evropy, ve skupině má největšího favorita Udinese, CSKA Moskva, které zrovna aktuálně nezáří a neschopný Tottenham, ve kterém vlastní brankář ukopl hlavu nejlepšímu pravému beku Evropy, Vedranu Čorlukovi. S tipem na jedničku souhlasím a sestavy budou tito:

Dinamo: Kelava - Lovren, Bišćan, Carlos, Ibanez - Vrdoljak, Sammir - Mikić, Morales, Mandžukić, Balaban

NEC: Babos - Fernandez, Wisgerhof, Ramon, El-Ahchaoui - Sibum, Radomski, Davids, Schöne - Saidi, Janssen.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, když chytá Kelava, člověk se dočká věcí (a nervů)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele