1/16 finále - 1. zápasy
13.02.2008 21:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sporting Lisabon - FC Basilej 2:0

Sporting potvrdil roli favorita a v domácím prostředí pokořil Basilej. Hrdinou zápasu se stal autor obou branek Vukčevič.

Vedoucí celek švýcarské nejvyšší soutěže nepřijel jenom bránit a přesvědčil o tom již ve třetí minutě, kdy po rohu Carlitose hlavičkoval nad Ergič. Hosté svou šanci promarnili a z vedení se tak radovali domácí. V osmé minutě vyslal Romagnoli do šance Vukčeviče a ten přesnou střelou otevřel skóre - 1:0.

Hosté měli překvapivě více ze hry a vyrovnání měl na kopačce David Degen, jehož rána prosvištěla nad. Na druhé straně měl další šanci Vukčevič, proti nemuž se tektokráte vyznamenal Costanzo. Z další akce hostující brankář již tolik radosti neměl, těsně před koncem první půle se totiž zranil a mezi tři tyče musel náhradník Louis Crayton.

Crayton poté držel čisté konto jenom třináct minut, v 58. minutě totiž odcentroval Moutinho a Vukčevič mu svým zakončením nedal ani tu nejmenší šanci - 2:0.

V 74. minutě Vukčevič dokonce sahal po hattricku, Crayton mu ale tentokráte radost zkazil. Basilej se snažila o vstřelení té pro odvetu tolik důležité branky a v závěru se dvakrát dostala k ohrožení domácí svatyně, Eduardo a po něm ani Marque ovšem neměli správně seřízená mířidla a švýcarský tým tak v základní hrací době odvety bude muset vstřelit minimálně dvě branky.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

lisabon s basilejem poradi bez velkych potizi.Vysledok tak 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Sporting Lisabon není zrovna v extra formě, v lize by to mohlo být lepší, uvidíme jak se nachystali na Pohár UEFA. FC Basilej už dokázali v evropských pohárech v minulosti pěkně rozčeřit vodu, i letos by mohli být nepříjemný soupeřem a mají kvalitu na to, aby Sporting i vyřadili. Musí ale podat maximální výkon, domácí ligu sotva rozehráli, tak uvidíme, jak si načasovali formu. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že Basilejští nevstřelili aspoň branku, hned by to vypadalo jinak. Ale to je kdyby, v Basileji to ale bude ještě pro Sporting horké.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele