osmifinále - odvety
13.03.2008 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sporting CP - Bolton Wanderers 1:0

Souboj dvou trápících se týmů nakonec přinesl postupovou radost Sportingu. Ten udolal Bolton Wanderers 1:0.

Manažer Boltonu Gary Megson sáhl k podobnému tahu jako v duelech na hřištích Bayernu (2:2), CZ Bělehrad (1:0) a Atletika Madrid (0:0) a na hřiště poslal spoustu náhradníků. Do Lisabonu s sebou Megson nevzal hned dvanáct hráčů a jeho záměr byl jasný - ušetřit co nejvíce sil na víkendové ligové utkání proti Wiganu, které bude jedním z klíčových v boji o přežití v Premier League.

Mezi tři tyče Boltonu se postavil Ali Al Habsi a již po 66 vteřinách měl spoustu práce s likvidací trestného kopu Vukčeviče. Sporting se v domácí soutěži trápí a ani proti Boltonu to není ono. Další příležitost si domácí vypracovali až v 31. minutě, Pereirinhův centr posunul Vukčevič na Izmailova a ten zblízka přestřelil. Poté pálil nepřesně Vukčevič, s Romagnoliho pokusem si poradil Al Habsi.

Bolton se ke slovu dostal až s blížícím se závěrem první půle. Vez Te rozvlnil boční síť, brankář Rui Patricio se pak poprvé zapotil po slabé střele Guthrieho.

Wanderers po změně stran přidali směrem dopředu, v jejich obraně se ovšem otevírala okénka. V 56. minutě vystřelil Pereirinha a Al Habsi předvedl fantastický zákrok. Přesně nemířil kanonýr Liedson. Vysvobození se nakonec domácí dočkali v 85. minutě. To se levačkou opřel do míče Pereirinha a proti jeho dělovce neměl Al Habsi ani tu nejmenší šanci - 1:0.

Al Habsu ještě dokázal zlikvidovat střelu Moutinha, jeho spoluhráčům se ale vyrovnat nepodařilo a Bolton tak v soutěži končí.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sporting Lisabon to má ve svých nohách, šance na postup je velká. Bolton neprožívá dobrou sezónu, uvidíme, jak k tomuto utkání přistoupí. Věřím, že to Sporting nakonec dokáže a trošku napraví pošramocený průběh sezóny, kdy mu momentálně v portugalské lize patří až 5.místo ! Tip 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

tak kluci si asi věří , proto doma nechali 12 chlapů .... jinak si to neumím vysvětlit

Reagovat
smazaný uživatel

Stacilo by si precist ten clanek

Reagovat
smazaný uživatel

stačilo by číst mezi řádky

Reagovat
smazaný uživatel

Takove cachry jeste nikomu nikdy nepomohli ba co vic spis uskodili.Na zapas si z principu nevsadim a doufam,ze s Wiganem nevyhraji.

Reagovat
smazaný uživatel

Postup - Bolton

Reagovat
smazaný uživatel

Dopadlo to přesně podle předpokladů. Sporting postoupil zaslouženě a alespoň se trochu zahojí, když se mu v portugalské lize moc nedaří. Bolton konečně vypadl, dělal v Poháru UEFA spíše ostudu. Sehrát odvetu s poloviční sestavou - tak to bych považoval jako degradaci Poháru UEFA !!! Doufám, že se jim tento tah vymstí a sestoupí z Premier League !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele