1/16 finále - 1. zápasy
14.02.2008 21:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Benfica Lisabon - 1. FC Norimberk 1:0

Benfica si na své konto zaslouženě připisuje výhru. Hosté z Norimberku však mohou být spokojeni, výsledek 0:1 z jejich pohledu jim dává velkou šanci do odvety.

Benfica byla od začátku aktivnějším mužstvem a více se tlačila do ofenzívy. Hosté však nebyli zalezlí a snažili se rychle kombinovat, což jim místy šlo velice dobře. Domácí hráli hodně přes Ruie Costu.

První šanci měl Jan Koller, po přihrávce od Adlera se ocitl na vápně, trefil však jen clonícího obránce. Ve 24.minutě vyzkoušel pozornost Jaromíra Blažka Nuno Asis, český brankář si však s jeho pokusem hravě poradil.

Po půl hodině hry Benfica převzala těže zápasu do vlastních tukou, její hráče si skvěle rozumněli v kombinacích a vytvářeli si i dobré střelecké pozice. Ve 43.minutě se hráče portugalské celku dočkali prvního gólu. Tato branka se dá přičíst na vrub Blažka. Rui Costa našel Makukulu, ten napřáhl z 20 metrů a skóroval. A to přestože jeho střela mířila doprostřed branky.

Do druhé půle nastoupil na straně Norimberku za mladého Adlera Kristiansen. Benfica začala druhou část tak, jak skončila tu první, a to velkým tlakem. Během pěti minut měli dobré šance Makukula, Cardozo a Nuno Asis. Všichni tři byli však neúspěšní.

V 50. minutě našel Saenkův centr Kollera, jeho hlavička šla jen těsně nad branku domácích. Rui Costa sice má svá nejlepší léta už za sebou a po letošní sezoně se rozloučí s kariérou, přesto právě jeho podpis nesla řada akcí portugalského celku.

Po 70 minutách zápasu to vypadalo, že hostům došel dech. Vůbec nestíhali v osobních soubojích a všude byli až jako druzí. Posledních deset minut zase byly vidět náznaky šancí Norimberku a ty se rozhodně nedaly označit jako gólové. Do konce zápasu se tak nic důležitého již nestalo a domácí mohli jít slavit.

Autor: Michael Künzel / sport1.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Další velezajímavé a absolutně vyrovnané utkání. Benfica se bude moc a moc snažit, v domácí lize je už titul asi ztracen, tak si alespoň spravit chuť v evropských pohárech. Soupěř z Norimberka neprožívá také nejlepší časy, navíc proběhla změna trenéra. Uvidíme, jak se s tím v Bavorsku poprali a podle mě nejsou vůbec bez šance. Třeba se trefí i Dino. Tip 2:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Benfica má jemně nakročeno k postupu, ale odveta může skončit jakkoliv. Jsem na toto rozuzlení velice zvědav.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele