základní skupiny - skupina H, 5. kolo
19.12.2007 20:45 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Panionios Atény - Girondins Bordeaux 2:3

Argentinský útočník hostů Fernando Cavenaghi zavelel ke konci první půle k obratu a dvěma góly pomohl k jeho završení. Bordeaux tedy díky dalšímu vítězství skončí v základní skupinu Poháru UEFA na první příčce, a to bez ztráty bodu.

Hosté nezačali utkání nejlépe. Už po pěti minutách hry fauloval ve vápně Bruno Manga Djebourra a sám postižený nařízenou penaltou s klidem proměnil ve vedoucí gól Řeků. Panionios po vstřelené brance nehodlal usnout na vavřínech a dále se pokoušel o ofenzivní výpady. Střela Ivici Majstoroviče letěla těsně mimo branku Bordeaux. Ve dvacáté minutě se dostal k míči Makos a svůj volej namířil tak přesně, že se míč už podruhé zastavil o síť hostující branky, 2:0. Makos vycítil možnost opravdu se blýsknout a jeho další pěknou ránu musel likvidovat hostující golman Valverde. Poté se ke slovu konečně dostali i hosté. To Königa v brance Panioniosu vystrašil Pierre Ducasse. Už už to vypadalo na velmi radostnou přestávku z pohledu domácích. Jenže pět minut před koncem prvního poločasu se do přímého volného kopu opřel Fernando Cavenaghi a když jeho první pokus zblokovala zeď, napodruhé se z dorážky nemýlil a vstřelit tak kontaktní branku.

Druhý poločas otevřel ten samý hráč, co uzavřel půli první. Cavenaghi se znovu naplno opřel do střely a jeho pokus před brankou odvracel domácí bek Marcello Pletsch. Jenže argentinskému útočníkovi se vstřelit druhý gól přece jen povedlo. Když ho skvěle uvolnil Benoit Tremoulinas, neměl těžkou práci a v 75. minutě srovnal. Ke konci utkání už byli domácí hodně vyčerpaní a Francouzům už prakticky v ničem nestačili. V tu chvíli by bod za remízu brali všema deseti. Jenže to by si do řecké metropole nesměli hosté přivézt skvěle hrajícího Cavenaghiho. Ten tři minuty před koncem utkání ostře pálil, König sice tento míč vyrazil, ale jen k úplně volnému Wielfriedu Moimbemu a ten poslal všechny tři body do Bordeaux.

Hosté si potvrdili první místo ve skupině H, Panionios naopak v pohárech končí.

Autor: Michäel März / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Velká škoda, doma nám to v pohárech moc nešlo. Snad se tam prp příští ročník zase dostaneme. PANIONIOS !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele