základní skupiny - skupina B, 3. kolo
29.11.2007 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Lokomotiv Moskva - FC Kodaň 0:1

Kodaňským se ve druhém utkání základních skupin Poháru UEFA podařilo získat první body. A to rovnou body tři, které si vezou z Ruska za vítězství nad moskevským Lokomotivem. Ten ani napotřetí nezvítězil a na svém kontě má po třech odehraných zápasech pouhé dva body.

Utkání však načli lépe domácí. Už ve třetí minutě napřáhl z dálky Dmitrij Syčev a Jesper Christiansen v brance hostí se hned od začátku musel činit. Chvíli nato mířil mimo Maminov a úvodní snažení hostů potrvdil tvrdou střelou na Chistiansena Dinijar Biljaletdinov. Po čtvrthodině se ozvali i hosté. Marcus Allback se rozhodl ke střele z úctyhodných třiceti metrů a domácí golman Pelizzoli vytáhl první jistý zákrok. Předváděná hra určitě diváky nenudila, ale branky se nedočkali ani po šanci Branislava Ivanoviče. Ten si vyskočil na Maminovo centr a jeho nebezpečnou hlavičku vyrazil Christiansen mimo branku. V osmatřicáté minutě přišla největší šance prvního poločasu. Do té dostal hostující Nordstrand, jenže ze šesti metrů nepochopitelně zamířil jen do stojícího Pelizzoliho. Narozdíl od začátku první půle patřil její konec hostům. Peter Odemwingie hlavičkoval na malém vápně nad a následnou střelu Albacka Pelizzoli kryl. Do kabin se tedy šlo za bezbrankového stavu.

Druhý poločas už nebyl tak záživný jako poločas první. K první střele se dostal Alexander Samedov až po čtvrthodině a jeho pokus byl k tomu ještě dost mizerný. Hosté se pak dostali k jediné pořádné akci a ta dopadla nejlépe jak mohla. Poté, co se Alback prorval do vápna domácích, byl faulován Malkhazem Asatianim a rozhodčí nekompromisně ukázal na bílý puntík vzdálený jedenáct metrů od branky Ivana Pelizzoliho. K odpískané penaltě si stoupl Nordstrand a s klidem napravil své zaváháni z první půle - 0:1.

Lokomotiv se pak urputně snažil aspoň srovnat a dosáhnout tak už třetí remízy v letošním ročníku Poháru UEFA. Největší šanci k tomu měl Biljaletdinov, ale ze šesti metrů nedokázal hlavou usměrnit míč do sítě. Poslední naděje domácích utnul dvě minuty před koncem Spahič. Ten se musel po druhé žluté kartě za faul na Libora Sionka klidit ze hřiště a Lokomotiv musel zápas dohrát o deseti.

Sice zápas dohrál, ale zároveň prohrál a pokud myslí na postup do play-off, musí v posledním utkání porazit Panathinaikos na horké řecké půdě. Zato Dány čekají ještě zápasy dva a boj o postup ze skupiny mají hodně otevřený.

Autor: Michäel März / sportinglife.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vychází mi nejlépe remíza. Tip 0:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele