základní skupiny - skupina C, 1. kolo
25.10.2007 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

IF Elfsborg - AEK Atény 1:1

Odhodláni přerušit sérii šesti pohárových proher na hřištích soupeře cestovali hráči AEK Atény do Švédska, kde na ně čekal úřadující tamní mistr IF Elfsborg. A přestože domácí po většinu zápasu dominovali, Řekům se nakonec s trochou štěstí podařilo venku konečně bodovat, když stáhli náskok soupeře a odvezli si cenný bod za remízu 1:1.

AEK možná byli podle některých favoritem, na hřišti to však od první minuty vypadalo úplně jinak. Už ve třetí minutě musel hostující brankář Moretto zlikvidovat dalekonosnou střelu Stefana Ishizakiho a o stodvacet sekund později zasáhl tentýž muž proti hlavičce Mathiase Svessona. Elfsborg nadále dominoval, vedoucí gól v 15. minutě překvapil málokoho. Daniel Alexandersson se uvolnil na pravém křídle, posadil míč na hlavu Daniela Mobaecka a ten už věděl, co je v takovýchto chvílích potřeba.

Gól hosty z letargie probral jen na okamžik. Julio Cesar mířil nad, hlavička Evarista Manu šla vedle a Elfsborg opět převzal taktovku hry. Územní převaha byla markantní, dokonce mohl přijít i další gól, jenže Moretto vytáhl proti Ishizakimu výborný zákrok.

O přestávce bylo v kabině hostů asi pěkně horko, protože na začátku druhého poločasu byl z AEK úplně jiný tým. Neuběhla ani minuta a už málem bylo srovnáno. Radost Blancovi sice nejdříve překazil domácí brankář Wiland, avšak i ten byl bezmocný na Argentincův pokus číslo 2. Střela z osmnácti metrů zamířila do horního růžku a následně mohlo být pro Švédy ještě hůř, jen kdyby Socratis Papaststhopoulos namířil svou hlavičku jinam, než kde stál připravení Johan Wiland.

Začínalo se zdát, že Elfsborgu dochází síly, nicméně bylo tomu právě naopak. Domácí chytli druhý dech a jen obrovská smůla jim zabránila v zisku tří bodů. Nejaktivnější byl Johan Karlsson, který vedl většinu útoků svého týmu, jeho střela byla ale zblokována, Mobaeckovi zkazila radost tyč, Alexanderssona prozměnu rozesmutnilo břevno, a tak se oba soupeři rozešli smírně.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*bary72

Váhám, Elfsborg doma umí, AEK jsou ale přece jen favoritem. Vychází mi po zvážení všech pro a proti nejvíce neprohra AEK, zkusím plichtu. Tip 2:2.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele