základní skupiny - skupina H, 4. kolo
06.12.2007 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Helsingborgs IF 2:1

Girondins Bordeaux vyhrálo i svůj třetí zápas ve skupině a zajistilo si postup z prvního místa. Domů se s porážkou vrací Helsingborg, ale mrzet ho to nemusí, postup má v kapse už od minulého kola. Hosté rozhodně nepřijeli jen odehrát nedůležitý zápas, francouzského soupeře hodně potrápili. I tak je ale vítězství Bordeaux zasloužené.

Domácí šli do vedení ve 12. minutě, kdy Henrique poslal vpřed Marouane Chamakha a ten si poradil s gólmanem Danielem Anderssonem. Hned za pět minut ale bylo srovnáno. Christoffer Andersson zahrával roh, jeho centr prodloužil Tamboura a míč se tak snesl k nohám Henrika Larssona, který se v zakončení nemýlil.

Domácím mohl krátce poté vrátit vedení Marange, ale z hranice vápna minul, podobně si ve zbytku prvního poločasu počínali také Planus a Obertan. Skóre na svou stranu mohli převážit i hosté, ale proti Larssonovi se v 54. minutě vytáhl skvělým zákrokem Ulrich Rame. Po hodině hry byl po druhé žluté vyloučen hostující Tamboura a domácí tým početní výhodu rychle využil. Alonso poslal pěknou přihrávkou za obranu do šance Jussieho a ten nezaváhal - 2:1.

Domácí pak nevyužili další šance na pojištění svého náskoku, ale neuspěl ani Larsson na druhé straně, když jej znovu vychytal Ramé, a utkání tak skončilo těsným vítězstvím Bordeaux. To si tak zajistilo prvenství ve skupině, Helsingborg má postup také jistý a pravděpodobně skončí druhý.

Autor: Petr Starý

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zajímavý souboj, kdo by čekal že bude Helsingborgs v čele skupiny. Domácí snad nepřipustí blamáž v podobě prohry, naopak si myslím, že vyhrají, tip 2:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele