základní skupiny - skupina D, 4. kolo
05.12.2007 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Basilej - SK Brann 1:0

FC Basilej zvítězila na domácí půdě nad SK Brann Bergen 1:0 a zajistila si postup do dalších bojů. Nejtěsnější výhru zajistil švýcarskému týmu povedenou trefou záložník Carlitos.

Oba týmy zahájily utkání aktivně a střelami z větší vzdálenosti se pokoušely o brzký vedoucí gól. Ve čtvrté minutě vyslal nebezpečnou ránu z třiceti metrů hostující Moen, ale domácí brankář Costanzo byl připraven. O chvíli později to podobným způsobem zkoušel na druhé straně Carlitos, avšak Opdal jeho střelu bez problémů vyrazil. První, a nakonec jediný gól v tomto utkání, přišel chvíli před přestávkou, konkrétně ve 40. minutě. Hostující obránce Corrales fauloval blízko pokutového území Carlitose a z následného přímého kopu sám faulovaný parádně trefil pravý roh svatyně.

Možnost navýšit své vedení měli domácí krátce po pauze, ale obránce Zanni na Opdala nevyzrál. Na druhé straně mohl vyrovat v 57. minutě Sjohage, jenomže z dobré pozice mířil vedle. O dvě minuty později měli hosté další příležitost po faulu Majstrojovice na Karadase, Moen z přímého kopu vyrovnání nevytěžil. Poslední možnost pohnout se skóre měl hostující Huseklepp, ale ani jeho střela Costanza nepřekvapila a domácí si už výhru pohlídali.

Díky třem bodům si Basilej upevnila postupovou druhou pozici, o kterou už Švýcaři nepřijdou ani v případě prohry v závěrečném utkání v Hamburku. Bergen má i přes porážku dobré vyhlídky na postup, v poslední kole ale bude muset čekat na výsledek utkání Rennes proti Dinamu Záhřeb.

Autor: Petr Vaněček / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

FC Basilej umí a přesvědčil se o tom i sympatický Brann z Bergenu. FC Basilej by mohl v dalších kolech pěkně potrápit i papírově silnější mužstva.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele