základní skupiny - skupina D, 4. kolo
05.12.2007 20:45 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Dinamo Záhřeb - Hamburger SV 0:2

Hamburk potvrdil, že je jedním ze suverénů skupinové fáze Poháru UEFA. Na hřišti Dinama Záhřeb díky gólům v samém závěru vyhrál 2:0 a zajistil si postup, má plný počet bodů a navíc zatím neinkasoval.

První náznak šance měli sice domácí, ale pořádně se blýsklo až v 18. minutě na druhé straně, když David Jarolím famózní střelou zdálky mířil těsně nad. Pak dvakrát zahrozilo Dinamo, Vukojevič z hranice vápna těsně minul, Pokrivac přinutil k dobrému zákroku hostujícího gólmana Rosta. Své branářské umění předvedl i domácí Koch, když skvěle vytáhl Kompanyho střelu a pak si poradil i s nebezpečným rohem z kopačky Van der Vaarta.

Do druhé půle vstoupili Chorvati snad ještě odhodlanější vstřelit rozhodující gól, blízko byl Cale, ale s jeho střelou si poradil Rost a pak už se otěží zápasu ujal Hamburk. A těsně před koncem byl odměněn hned dvěma góly. V 88. minutě Nigel De Jong hlavou za Kochova záda usměrnil Van der Vaartův centr z přímého kopu, za dvě minuty pak Cale ve vápně fauloval Demela a nařízenou penaltu proměnil Piotr Trochowski, který byl na hřišti sotva pár vteřin poté, co vystřídal kapitána Van der Vaarta.

Zatímco Hamburk už se může těšit na los dalšího kola, pro Dinamo se postup přesunul do oblasti teorie. Musel by v posledním kole na hřišti Rennes vstřelit nejméně tři góly a inkasovat maximálně o dva méně.

Autor: Petr Starý

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dinamo nemělo vůbec štěstí, góly jim napadaly v posledních pár minutách. To nepotěší. Hamburk potvrdil, že je v dobré formě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele