základní skupiny - skupina D, 2. kolo
08.11.2007 20:15 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Dinamo Záhřeb - FC Basilej 0:0

Dinamo Záhřeb ve svém prvním utkání ve skupině D remizovalo doma bez branek se švýcarským FC Basilej. Výsledek 0:0 se urodil především zásluhou výtečného výkonu brankáře Basileje Franca Costanza a také díky střelecké nemohoucnosti Dinama, které bylo lepším týmem, branku však vstřelit nedokázalo.

Hráči Basileje odstartovali zápas lépe, a to šancí, do které australský záložník Scott Chipperfield přihrával Danielu Majstorovičovi, který však svou hlavičku nasměroval mimo branku. O chvíli později se opakovala spolupráce výše jmenovaných, tentokrát centroval Chipperfield z přímého kopu, ale Majstrovič z gólové pozice hlavičkoval opět mimo.

Dinamo se rozjíždělo pomalu, ale i jeho šance přišly. Střelami z dálky zahrozili Mario Mandzukič a chvíli po něm i Hrvoje Cale, ani jedna ze střel však branku netrefila. Velkou šanci měla Basilej zásluhou dělovky Ivana Ergiče z hranice šestnáctky, kterou skvěle vyrazil brankář Dinama Georg Koch. Dinamo se mohlo dostat do vedení, když Gordon Schildenfeld hlavičkoval po rohu Luky Modrice těsně vedle. Další nadějné šance Dinama Záhřeb ještě v prním poločase spálili Mandzukič, Vukojevič a Franch Guelanep, kteří mířili nepřesně.

Hostě z Basileje ve druhém poločase rezignovali na útočení, hlavně se soustředili na obranu a to se jim vyplatilo. Brankář hostů Costanzo vyrazil i nepříjemnou, točenou střelu z dálky, jejímž autorem byl Vukojevič. O minutu později mělo Dinamo další příležitost. Modrič zahrál povedený roh na hlavu Schildenfelda, ten však hlavičkoval přímo do Costanza. Střídající Santos Carlos vytvořil další šanci Dinama, ovšem ani jemu se střelou z velké dálky nepodařilo překonat výtečného Costanza.

Domácí dál vytrvale útočili a dostali se do další obrovské šance, kterou zahodil Mandzukič hlavičkující po rohu Modriče ve vyložené pozici mimo. Vypadalo to, že Dinamu dnes zkrátka není přáno a to se potvrdilo i v poslední šanci zápasu, v níž Vukojevič orazítkoval tyčku Costanzovy branky.

Autor: Filip Kučera

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*bary72

Jsem na rozpacích, oba mančafty uznávám. Ale větší pohárová zkušenost je momentálně na straně Basileje. Tip 0:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele