1/16 finále - odvety
21.02.2008 18:45 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Aberdeen FC 5:1

Bayern neponechal nic náhodě a na domácí půde Aberdeen jasně zdolal. Potvrdil tak svou roli favorita a jde dál.

Už od začátku bylo vidět, že chtějí domácí svým fanouškům předvést krásnou podívanou. Ve 2. minutě Podolski, který dostal šanci před Klosem, ještě střílel do tyče. O deset minut později ale šel Bayern již do vedení. Lucio se chopil rozehrávky přímého kopu a z dobrých dvaceti metrů nedal hostujícímu gólmanovi šanci.

Bayern hrál naprosto výborně, dařily se mu kombinace, hra měla spád a diváci se určitě bavili. Aberdeen oproti tomu neměl moc šancí se předvést, hráči většinou jen běhali za domácími borci.

Ve 36. minutě zvýšili bavorský klub své vedení, trefil se i druhý stoper - Daniel van Buyten. Po centru Kroose se Belgičan dostal nejvýšše a hlavou zvýšil – 2:0. Před poločasem orazítkoval ještě tyč Lucio.

Druhá půle vypadala z pohledu domácích ještě lépe. Bylo to takové tréninkové bago, Aberdeen vůbec nestíhal. V 71. minutě se konečně dočkal Lukas Podolski dlouho očekávaného gólu. Klose, který vystřídal Toniho, vystřelil, Langfield míč neudržel a pohotový Podolski jej doťuknul do branky.

Aby toho nebylo málo, tak o šest minut později mladý útočník opět slavil. Schweinsteiger prodloužil míč na Podolskiho a ten hlavou rozvlnil síť již počtvrté. V 80. minutě přišel na hřiště Lovell a právě jemu se podařilo po třech minutách pobytu na hřišti snížit na 1:4 z pohledu hostů. Zůstal úplně sám na zadní tyči a neměl problém doklepnout míč do branky.

Gólový účet však nekončil. V 85. minutě napřáhl van Bommel a nádhernou střelou vymetl růžek branky – 5:1. Do konce utkání se už nic nestalo, Bayern vyhrál zaslouženě 5:1. Nyní si počká na to, zda jeho dalším soupeřem bude Bordeaux nebo Anderlecht.

Autor: Michael Künzel

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:5. ale to je iba moje zbožné želanie, Aberdeen mi moc radosti v posledných rokoch nerobí...

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern bude vše směřovat k co nejrychlejšímu vyřešení postupového rébusu. Aberdeen mám rád, ale moc šancí nemá, byť ho bude, dle preview, podoprovat 6.000 skotských fans. Odolávat budou max. 1.poločas. Přeci jen rozdíl v kvalitě a výkonnosti obou je velký, i co se týká bundesligy a skotské Premier League. Tip 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern bezezbytku potvdil roli jadnoznačného favorita a nedal Aberdeenu žádnou šanci. Byern chce letos Pohár UEFA vyhrát, což není nemožné, určitě na to má.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele