základní skupiny - skupina B, 5. kolo
20.12.2007 20:45 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

Aberdeen naděloval a jde dál!

Sionkova Kodaň si přijela na půdu s doposavad jediným bodem posledního Aberdeenu pro nečekanou, o to více pak ostudnou porážku 0:4. Skotské mužstvo se tak na poslední chvíli vyhouplo jak před Kodaň, tak před Lokomotiv Moskva, jenž toto kolo pauzíroval, a může si tudíž užívat historický postup do 3. kola Poháru UEFA. Celé utkání rozhodla pětadvacetiminutovka ve druhé půli, kdy se domácím povedlo soupeře sestřelit třemi góly.

S trochou nadsázky by se dalo i říci, že nejen první půle diváky v hledišti uspávala, ale i že se prakticky jen žlutilo a nic víc. Šancí se dalo zaznamenat opravdu jen malinko, stoprocentní příležitosti chyběly úplně. Zaujala možná v 5. minutě povedená akce, na jejímž konci stála prachmizerná koncovka Millera, a také o půl hodiny později Gronkjaerova střela jen do boční sítě po pasu Sionka. Již zmiňované žluté karty byly přitom rozdány tři. Naštěstí se k nim v druhé půli žádné další nepřidaly. To už se totiž začal hrát fotbal.

Drtivý nástup Aberdeenu do druhého dějství totiž předznamenal totální krach favorita zápasu. Už ve druhé minutě druhého poločasu se totiž ujala chytrá lobovaná střela Smithe. Domácí kanonýr si zaběhl za obranu na dlouhý pas Langfielda, ukázkovým zpracováním na jeden dotek udivil přítomné fandy, stejně tak jako o pár vteřinek později i svým šikovným dalekonosným lobem přes vyběhnutého Christiansena. Akce jako vystřižená z učebnice fotbalu! Stejný hráč pak vykouzlil pro Aberdeen už kompletně senzační vedení. Děkovat za něj ale může celý tým i nahrávajícímu Millerovi, jenž odvedl svou práci neméně dobře jak zakončující Smith – 2:0 pro domácí. To ale ještě zdaleka nebyl konec snového představení domácích, kterým se před tímto střetnutím příliš nevěřilo. 20 minut před koncem totiž dovršil dílo zkázy hostující stoper Antonsson, jenž si přízemní centr Millera srazil za záda svého bezmocného brankáře. O pět minut později mohli opět skórovat hosté, tentokráte však už tam, kam zajisté chtěli. Znovu u ojedinělé šance hostí byl Sionko, ale po jeho pasu pálil Ailton pouze do břevna. V 82. minutě přišla definitivní změna skóre na 4:0. Střídající duo Maguire – Foster zaspolupracovalo a druhý jmenovaný ještě kosmeticky upravil konečný stav utkání.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Největší překvapení zavěrečného kola ! Osobně jsem dal na tiket neprohru hostí. Měli to slibně rozjeté a takhle si to pokazili. Postoupil právě Aberdeen, který na to moc nevypadal. Ale přeju jim to, nejen za tenhle výprask, který FC Kodaň uštedřili.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele