1/16 finále - odvety
21.02.2008 21:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Benfica pohřbila Norimberk minutu před koncem

Benfica rozhodla o svém postupu v hodině dvanácté. Domácí Norimberk měl vývoj utkání pevně ve své moci, po 65 minutách hry vedl 2:0 a kráčel za postupem. Hosté ale v 90. minutě vstřelili gól a rozesmutněli 42 tisíc diváků na stadionu. Otřesený Norimberk poslal definitivně do kolen Di Maria a zařídil remízu 2:2.

Hosté byli v prvním poločase lepším týmem, brankář Norimberku Blažek se rozhodně nenudil, v páté minutě totiž pálil nebezpečně Rui Costa. Bývalý hráč AC Milán byl v první půli na hřišti nejvíce vidět, dobře mířený přímý kop si ale cestu na Blažkova záda nenašel. Domácí zahrozili po půl hodině hry, Koller vyhrál hlavičkový souboj, poslal do šance Charistease, ale ten trefil jen gólmana hostů.

Druhou půli začal Norimberk velmi dobře, Galáskův přímý kop ještě Quim zneškodnil, o několik minut později byl ale krátký na chladnokrevné zakončení Charistease. Druhý gól přidal v 66. minutě Saenko a přiblížil domácí k branám osmifinále Poháru UEFA.

Postupový sen se domácím rozplynul v 90. minutě, během 120 sekund hosté skórovali dvakrát, když se trefili náhradníci Cardozo a Di Maria. Cesta Norimberku do dalších bojů v pohárové Evropě se po tvrdém portugalském direktu sesypala jako domeček z karet.

Autor: Tomáš Lavický / goal.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1.FCN se musí moc snažit, současná situace jim nepřeje. V bundeslize to je zatím velmi špatné, snad by se to mohlo v UEFA Cupu otočit. Doufám, že se prosadí i naši legionáři.Ale Benfica je pohárově velmi zkušené mužstvo, mají vhodně poskládaný kádr a vcelku i dobrou formu. Bude to typická urputná bitva. Tip 1:1.

Reagovat
alias

Tak norimberk to pěkně pohnojil, celý zápas Benficu k ničemu nepustil a kromě dvou golů měl min. další tři tutovky. V poslední min, však inkasoval zbytečný gol a bylo rozhodnuto, vyrovnávací branka už nic neřešila. Nevím jestli Honza Koller šel do správného týmu - za celý zápas nedostal do vápna jediný centr! S takovouhle podporou od spoluhráčů tam goly dávat nebude. Obě akce předcházející domácím brankám založil přitom právě Koller.

Reagovat
smazaný uživatel

Už to vypadalo pro 1.FCN tak nadějně ! Je to jen potvrzení, že když to nejde, tak to nejde. Benfica je velmi zkušené mužstvo, postoupila asi právem.

Reagovat
alias

S tím bych nesouhlasil. Norimberk byl v obou zápasech lepším týmem ale doplatil na neproměnování šancí. Pravda je že Benfica je zkušenějším pohárovým mužstvem a to rozhodlo.

Reagovat
alias

Tak se mi zdá, že autor článku si komentář vycucal někde z prstu. Vůbec není pravda, že Benfica byla lepší. Jen Charisteas zahodil dvě tutovky-jednou netrefil z malého vápna prázdnou bránu. Pinola nastřeli z 20 metrů tyč apod. Pokud tady někdo chce o něčem psát tak by to měl vidět a nepsát sem nějaké bludy. Příště čekám objektivní zasvěcenější komentáře.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele