základní skupiny - skupina A, 4. kolo
05.12.2007 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

1. FC Norimberk - AZ Alkmaar 2:1

Norimberk zvítězil v dnešním utkání nad AZ Alkmaar 2:1, když se dvakrát trefil Marek Mintál. Norimberk tak zvýšil své šance na postup do vyřazovací fáze Poháru UEFA. Poslední zápas odehraje na hřišti týmu AEL Larisa, který je na posledním místě skupiny A bez bodu a šance na postup. Německý tým je na čtvrtém místě, ale jen o bod za druhým Zenitem Petrohrad. Jistým vítězem skupiny se stal Everton. Do utkání zasáhli i oba čeští hráči Tomáš Galásek a Jaromír Blažek.

AZ Alkmaar šel překvapivě do vedení po necelé půlhodině hry. Ve 29. minutě se trefil Demy de Zeeuw, který v pokutovém území domácích zpracoval přihrávku Moussy Dembélého a ranou pravačkou nedal šanci českému brankáři Blažkovi. Kouč domácích Hans Meyer okamžitě reagoval na gól hostí a poslal na hřiště slovenského útočníka Marka Mintála. To běžela 38. minuta. Do konce prvního poločasu se domácí snažili vrátit do zápasu, ale střely Mintála a Charistease šli mimo bránku.

Druhý poločas byl ve znamení snahy domácích o vyrovnání. Dlouho to vypadalo na další nepovedený večer Norimberku. Domácí útočili do připravené obrany hostí, ti nevynechali jediné možnosti k rychlému protiútoku. Když už to vypadalo, že Norimberk může zapomenout na jarní fázi Poháru UEFA, přišla chvíle slovenského útočníka.

V 83. minutě Marek Mintál vyrovnal na 1:1 po přihrávce od Ivana Saenka. O minutu později pálil ve výhodné pozici Saenko, ale minul. Norimberk otočil výsledek v 85. minutě, když se znovu trefil Marek Mintál. Tomu přihrál Dominik Reinhardt na střed pokutového územi a slovenský střelec se ranou levačkou nemýlil. Pro AZ Alkmaar to byl tvrdý direkt, ze kterého se už nevzpamatoval. Nizozemský tým tak o jistotu postupu bude muset bojovat doma s Evertonem, bude mu stačit i remíza.

Autor: Aleš Cahlík / uefa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele