semifinále - 1. zápasy
20.04.2006 19:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

STEAUA BUK. - MIDDLESBROUGH 1:0 (1:0)

Steaua Bukurešť má nakročeno do finále Poháru UEFA, na svém stadiónu porazila anglický tým FC Middlesbrough 1:0 a to je pro odvetu dobrý výsledek. O zasloužené vítězství se po půlhodině hry postaral Nicolae Dica.

Hosté museli řešit problémy v obraně, chyběli oba stabilní stopeři Southgate (zranění) a Riggott (trest), nahradili je Bates a Ehiogu. Chyba prvního z nich vedla k první šanci utkání, v desáté minutě Dica jen těsně přestřelil. Domácí dál tlačili, ale dopracovali se jen k pokusům zdálky a hlavičce nehlídaného Dicy, která o decimetry minula tyč.

Aniž by se gólman Middlesbrough Mark Schwarzer výrazněji zapotil, kapituloval. Steaua svou převahu korunovala ve 30. minutě, kdy se po přihrávce Radoie prosadil Nicolae Dica - 1:0.

Před odchodem do kabin mohli hosté vyrovnat, Boatengův centr však Ayegbeni společně s domácím zadákem Ogarurem usměrnili jen na břevno a po následném rohu se proti Morrisonovi vytáhl gólman Carlos Alberto Fernandes.

Nepříliš kvalitní podívaná pokračovala i po přestávce. Steaua mohla několikrát navýšit své vedení, v dobré formě se ale ukázal Schwarzer - vychytal Goiana a po něm v gólové šanci i Dicu. Později před Goianem po Schwarzerově zaváhání na poslední chvíli odvrátil Bates, v závěrečných minutách ještě nepřesně pálil Marin, na výsledku se však už nic nezměnilo.

Výsledek 1:0 bývá pro vítězný tým velmi dobrým vkladem do odvety, ale Steaua to nebude mít jednoduché. Stačí vzpomenout na čtvrtfinále, v němž hráči Middlesbrough prohráli v Basileji 0:2, v domácí odvetě dostali první gól, pak však čtyři dali a radovali se z postupu.

Autor: Petr Starý

Komentáře (3)

Přidat komentář
Shevchenko

2:0 a odveta 1:2

Reagovat
Marv

3:1 a odveta 1:2

Reagovat
HOST*

forza steaua forza bukurest.......po dvadsiatich rokoch budu v bukuresti po vyhre v lige majstrov oslavovat aj vyhru v pohari uefa....dotoho steaua

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele