semifinále - odvety
27.04.2006 21:00 CET
4 : 2
(1:2)

Reportáž

MIDLESBROUGH - STEAUA 4:2 (1:2)

Hráči Middlesbrough předvedli další dechberoucí obrat. Proti Steaue Bukurešť brzy prohrávali o dvě branky a k postupu museli skórovat čtyřikrát. To se jim nakonec povedlo, do finále Poháru UEFA je v 89. minutě poslal Massimo Maccarone.

Domácí se museli obejít bez zraněné brankářské jedničky Schwarzera, Rumunům, hájícím těsný jednobrankový náskok z úvodního zápasu, chyběli vykartovaní Nicolita a Paraschiv.

Hosté začali nebojácně a už ve třetí minutě hlavičkoval po rohu Dica nebezpečně těsně nad bránu Jonese. To byl však teprve začátek skvělé pětadvacetiminutovky, kterou Steaua předvedla. V 16. minutě Marin vystřelil ze slušné dálky, Jones jeho střelu neudržel a míč vyrazil jen k Dicovi, který jej chladnokrevně dopravil do sítě.

Steaua začala tak, jak se dosud prezentovala na cizích stadionech - nebojácně a sebevědomě. Ve 24. minutě už vedla a dvě branky. Po rohovém kopu se k hlavičce dostal Goian, Jones zasáhl, ale Parnabymu se nepodařil odkop. Míč se tak dostal opět ke Goianovi, který propálil vše, co mu stálo v cestě.

To byl jasný signál pro domácího kouče McClarena. Hned poslal do hry zachránce Maccaroneho, ze hřiště šel obránce Southgate. Middlesbroug tedy vrhlo všechny síly do útoku a Steaua navíc domácím přenechala aktivitu, takže se brzy dostala pod tlak.

Už za devět minut vrátil Boro do hry právě Maccarone. Dlouhý centr z poloviny hřiště odvrátil Goian jen k Vidukovi, který poslal přesný balon Maccaronemu a holohlavý Ital dal přesnou křížnou střelou k tyči zaplněnému Riverside Stadium naději.

Do přestávky se už skóre neměnilo, přestože své kvality dvakrát dokazoval Viduka. Poprvé mu narazil Hasselbaink a hostující brankář skvěle zasáhl, podruhé měl Carlos velké štěstí, když v poslední chvíli lehce zvedl nohu a vykopl nepříjemnou střelu. Z dobré pozice to zkoušel ještě Taylor, ale přestřelil.

Další šanci měl australský střelec krátce po změně stran. Ukázkově zpracoval míč na prsou, odstavil svého strážce, ale Carlos opět zasáhl. Neuspěl ještě ani Hasselbaink, který trefil ve skvělé pozici Maccaroneho centr holení.

V 64. minutě už bylo vyrovnáno. Po centru aktivního Downinga zaváhal gólman Carlos, rozhodl se vyběhnout, ale k míči se vůbec nedostal. Rychlejší byl Viduka, který přehlavičkoval Goiana i vybíhajícího brankáře.

Tlak domácích už byl místy drtivý, Steaua se téměř nedostávala za půlku. Ofenzivu Middlesborough navíc od pětapadesáté minuty vyztužil ještě Ayegbeni, takže v červenobílých dresech kolem vápna hostí operovala čtveřice útočníků.

Další výbuch radosti přišel v 73. minutě. Downing zpracoval odražený balon a z úhlu vystřelil. Carlos zasáhl a míč vyrazil před sebe, jenže tam stál připravený Riggot, který pohotovým skluzem rozvlnil síť potřetí.

Zbývalo zhruba dvacet minut do konce a z domácích čišelo odhodlání a zároveň víra v dokonání zvratu. Hosté šli dolů psychicky - ztráceli vysoké vedení a obrana v čele s nejistým Carlosem nepůsobila zdaleka tak pevně jak by měla. Po třetí brance přešlo Boro na chvíli z nakopávaných balonů na střely z dálky. Štěstí pokoušeli Rochemback a Hasselbaink, oba mířili těsně mimo.

Rozhodnutí padlo minutu před koncem základní hrací doby. Balanovi utekl míč a převzal ho Downing. Mladý křídelní hráč poslal další dobrý míč do vápna, Carlos opět špatně vyběhl, Maccarone přehlavičkoval Nesua a domácí rázem měli k postupu blíž.

Hosté ztratili téměř jistý postup, na zvrat měli už jen nastavení. Při standardce se vydal na zteč i brankář Carlos, ale po ztrátě míče jeho spoluhráčů se musel rychle vracet. Domácí se snažili držet míč ve své moci, ale ještě jednu šanci soupeři nabídli. Quedrue nešťastně zasáhl míč rukou a nabídl soupeři přímý kop ze skvělé pozice na hranici vápna. Standardku kopl Radoi, ale míč jen otřel o zeď.

Luboš Michel za chvíli zapískal konec a v Middlesbrough mohly propuknout velké oslavy. Zaplněný stadion si vychutnával fantastické pocity z dalšího neuvěřitelného obratu svých hrdinů. Ve čtvrtfinále byli proti Basileji v podobně beznadějné pozici a o postupu rozhodl Maccarone v poslední minutě. Dnes stejný hráč zasadil rozhodující ránu o minutu dříve a anglický klubu poslal do finále Poháru UEFA. V Eindhovenu se mu jako poslední překážka do cestě za triumfem postaví španělská Sevilla.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (29)

Přidat komentář
Marv

Steaua....Steaua....Steaua.....................

Reagovat
smazaný uživatel

Aj keď je M´Boro zvučnejšie meno, chýba im na zápas austrálsky útočník Mark Viduka, doma nehrajú ani prd a Steaua je namotivovaná fantastickým spôsobom.Takže remízka, alebo výhra Steauy!!!

Reagovat
HOST*Toman

Co to meleš za kraviny. Doma nehrají ani prd?

Takovýhle dva obraty ze stavu 0:3 na 4:3 už asi nikdo nikdy nepřekoná!!!

Reagovat
Shevchenko

Prohráváte o 3 góly ?? Žádnej PROBLÉM! Najměte si MIDDLESBROUGH !!! Basilej - doma po půlhodině: 0:3, konec: 4:3 (Gól Maccaroneho v 90. minutě). Steaua - doma po půlhodině: 0:3, konec: 4:3 (Gól Maccaroneho v 89. minutě).

Reagovat
PJ

Tomu řikam fotbal. Ne nějaká nudná Barcelona s nudnym Milánem.

Reagovat
Mr.Jindros

Taky si říkám, UEFA pravidelně stírá Ligu mistrů.

Reagovat
Xavi

Jako v čem?

Reagovat
Marv

V poctu golu a tim i zajimavosti zapasu.Neni to ten Milanskej branivej styl z LM

Reagovat
smazaný uživatel

To potvrzují výsledky semifinále Sevilla -Schalke.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Shevchenko

jako Interskej?

Reagovat
Marv

Jako ACckarskej

Reagovat
HOST*jura

tak tak,proto lidi chodí na fotbal,celáLM jsou jenom prachy!!!Doufám,že se pan Jarolím díval jak se to hraje,jak se jezdí po prdeli!!!

Reagovat
HOST*PUYOL

Opat sa super uspokojil s nadskokom a prestal hrat.

3 kola po sebe mali neuveritelne stastie.V Steaue mali dosta 5:0 a bolo by.

Dufam,ze Sevilla im da vo finale debakel

Reagovat
HOST*Toman

že měli štěstí? Steaua může být ráda, že těch fíků nedostala víc

Reagovat
HOST*aleš

no štěstí bych řekl, kdyby to bylo jednou, ale takhle...

M'Boro vyhraje UEFu

Reagovat
Marv

A Boro,ale na Steue taky mohli dost z naprosto jasnejch sanci 2 goly

Reagovat
HOST*Sorin Paraašiv

naprosto souhlasím.Brouci nemaj ve finále co dělat.Tak jsem tam chtěl Steau, bylo by to pro mě aspoň mnohem zajímavější než Brouci se Sevillou.Už kvůli tomu co převedli na Bazalech jsou to pro mě prosto ko*oti

Reagovat
HOST*Heretic

Mazec!!! ...kdo by to do nich rek' ...kluku anglickejch

Reagovat
HOST*JOHN TERRY

MIDDLESBROUGH-SEVILLA FC 1:2

Reagovat
HOST*

Brouci - Sevilla 1:5

Reagovat
smazaný uživatel

To Boro dokáže v UEFĚ fakt neuvěřitelný věci¨. Minule jsem říkal, že to byla náhoda, ale teď znova...

Reagovat
HOST*autor

...znova náhoda

Reagovat
Marv

2 minuty To snad neni mozny

Reagovat
HOST*JOHN TERRY

Nesnáším,primadony,sráče a dálší lidskou spodinu ve fotbale jako jsou zkorumpovaní funkcionáři a rozhodčí...Mám takovej dojem jako by fotbal za poslední 4 roky hodně upadal alespoň co se klubové úrovně týče...Kde jsou ty časy kdy se hrál fotbal pro diváky a bojovalo se až do posledního hvizdu rozhodčího???...Součastný fotbal je úplně o něčem jiném..Je to jen o penězích a o zaplacených zápasech... Jo a nepřipadá vám jako by si Ronaldo začal hrát na hráče ktérému táhne ke 40??Mě alespoň ano...Beckham je ostuda fotbalu a stal se jí když odešel z ostrovů do Realu...Na ostrovech byl brán jako velká a platná hvězda pro Manchester a repre ale co teď?...Jěště jsem neviděl žádné finále ligy mistrů které by stálo za poohlédnutim diváka...je to jen o betonáži a penězích a kdo to neuzná tak tomu fakt nerozumí...Řepka další exemplář..bože jak já tuto lidskou osobu nesnáším je mi z něj a jeho výroků na blití...Koller do obrany v útoku nebude nic platnej proto dáváme tak málo golu kdyz furt hrajeme ten a ten samy styl nakopavanych balonu do vápna na Kollera kdyz u nej stoji 3 hraci...nemá smysl taková hra..Jěště MS v Germany a naše repre bude totálně v prdeli!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Zadne finale LM? Ty jsi asi zaspal lonske finale, ne??? 3:0 a nekonec na penalty 3:4. CO vic chces? VYsledek 10:8??? A byl to fotbal na ktery se dalo koukat!!! A to ze by se stala z Beckhama primadona jsem taky nezaregistroval. On hraje stejnou hru jako v MAN UTD, jenze tam mu stacilo nakopnout mic do vapna-to je skoro jedine co umi - a utocnici jako Nistelroy nebo ve sve dobe York uz zaridili zbytek. V Realu je hra o necem jinem. Proto neni tak vyrazna osobnost.

Reagovat
PJ

Dej si mokrej hadr na hlavu, třeba to pomůže...

Reagovat
smazaný uživatel

hmm..

Reagovat
HOST*ital

To je slabé,to nepomůže.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele