čtvrtfinále - 1. zápasy
30.03.2006 19:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

LEVSKI SOFIA - SCHALKE 04 1:3 (1:0)

Levski přivítalo na svém stadiónu německé Schalke a favoritem byl německý celek, jenže ten velmi brzy prohrával. Domácí však od 35. minuty hráli v deseti a stihli třikrát inkasovat, takže Schalke je jednou nohou v semifinále.

Domácí začali parádně - už v 6. minutě využil Borimirov chyby hostující obrany a ve skluzu poslal Levski do vedení. Ve 25. minutě mohl srovnat skóre dánský útočník Larsen, po rohovém kopu však trefil pouze břevno. Domácí diváci hnali svůj tým vpřed, přemotivovanost hráčů bulharského celku ale vedl k nedisciplinovanosti a zbytečně tvrdým zákrokům. Po jednom z nich byl už ve 35. minutě vyloučen po faulu na Lincolna Bardon.

Domácím se jednobrankové vedení do přestávky podařilo udržet, po několika desítkách vteřin druhé půle však bulharská defenzíva neodolala - šikovný brazilský záložník Lincoln se prosadil proti přesile a zakončil, obránci Levski byli ještě na svém místě, dobíhajícímu Varelovi však ke skórování již nezabránili.

Poté se Schalke tlačilo před bránu domácích a bylo jen otázkou času, kdy se klub z Gelsenkirchenu dostane do vedení. Němečtí fanoušci se dočkali v 69. minutě, kdy z 20 metrů napřáhl aktivní Lincoln a nedal gólmanovi Petkovovi jedinou šanci. Schalke i ve zbytku utkání kontrolovalo hru, navíc v 79. minutě se mohlo radovat z branky potřetí - Lincoln rozehrával trestný kop a Larsen hlavičkoval do tyče, následná dorážka Asamoaha však už v sítí skončila.

Německé mužstvo si tak do domácí odvety odváží velmi slibné dvoubrankové vedení a pokud se nestane nic neočekávaného, z postupu do semifinále se bude radovat Schalke.

Autor: Aleš Ratzka

Komentáře (7)

Přidat komentář
Shevchenko

1:2

Reagovat
HOST*Elin Topužakov (C Levski)

2:1

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

nono

Reagovat
smazaný uživatel

chybí počet diváků

Reagovat
smazaný uživatel

nepočítaně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele