čtvrtfinále - 1. zápasy
30.03.2006 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

FC BASILEJ - MIDDLESBROUGH FC 2:0 (2:0)

Švýcarský FC Basilej si nečekaně troufale vyšlápl na anglický Middlesbrough, po přesvědčivém výkonu jej porazil 2:0 a je velmi blízko postupu. O výsledku rozhodl závěr první půle, kdy během tří minut padly obě branky.

Domácí měli od začátku navrch a problémy obraně hostí dělal především David Degen. V prvních šancích zápasu se ocitl Eduardo, v desáté minutě hlavičkoval mimo, později gólmana hostí Schwarzera pěkně otestoval střelou z otočky po Degenově centru. Middlesbrough se do šancí dostávalo jen zřídka a i tak nešlo o žádné vážnější ohrožení domácí branky. Hasselbaink z přímého kopu netrefil, Mendietův pokus zlikvidoval Zuberbühler.

Basilej se za svou aktivitu dočkala odměny ve 43. minutě. Matías Delgado vyslal střelu ze slušné vzdálenosti, před Schwarzerem však míč na kluzkém terénu nepříjemně skočil a zapadl za jeho záda. Ještě do poločasu domácí zvýšili náskok, za nedůraznou obranu si na Eduardovu přihrávku naběhl Degen a i on propálil australského gólmana.

Hosté po přestávce přidali a hned po třech minutách Hasselbaink přinutil Zuberbühlera sáhnout mezi své lepší zákroky. Ještě blíže snížení byl Chris Riggott, jeho hlavička po rohovém kopu však skončila na břevně. Šance měli v otevřené druhé půli i domácí, Delgadův přímý kop zastavilo také břevno, Chipperfieldovu střelu pak na brankové čáře zkrotil Riggott.

Basilej v závěru ještě jednou podržel Zuberbühler, když na něj nevyzrál střídající Ehiogu, a tak si švýcarský tým připsal cenné a hlavně nadějné vítězství.

Autor: Petr Starý

Komentáře (2)

Přidat komentář
Shevchenko

3:1

Reagovat
HOST*aleš

no, můj tip 02

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele