Serie A - souhrn 6. kola

02.10.2010, 20:00, aktualizováno 03.10.2010, 22:43
Komentáře a souhrny
Lazio vyhrálo nad Brescií a posunulo se na první místo. O dva body méně než římský klub mají AC Milán i Neapol, která si doma poradila s AS Řím. Palermo vyhrálo ve Florencii, Janov doma v závěru vydřel výhru nad Bari. Tahák kola mezi Interem a Juventusem skončil bez branek.

Inter Milán - Juventus FC 0:0

03.10.2010 20:45

Góly: -

Ne, že by snad italská klasika mezi Interem a Juventusem nebyla povedená, ale bez branek to prostě není ono. Přitom na San Siru bylo příležitostí relativně dost, žádná ale gólem neskončila a po výsledku 0:0 si obě strany rozdělily po bodu.

Nerazzurri po ztrátě bodů přišli o první místo, na to se vyhouplo Lazio. Juventus chtěl navázat na poslední vystoupení s Cagliari, kde vstřelil hattrick Miloš Krasič a i dnes byl jedním z nejaktivnějších na hřišti. Ve 22. minutě zprava nebezpečně vystřelil a Julio Cesar málem míč vyrazil přímo k Iaquintovi. O deset minut později prakticky ve stejné pozici už Krasič hledal právě Iaquintu, ale hostující útočník stál v ofsajdu a gól neplatil.

Už po půlhodině hry musel Biabianyho nahradit Diego Milito, jenž měl také největší šanci první půle. Jenže nedokázal Eto'ův dlouhý pas po kvalitním zpracování ještě přesně umístit.

Po hodině hry vzal situaci do svých rukou Krasič, obešel čtyři soupeře a vystřelil. Julio Cesar byl pozorný. Chvilku nato se málem ujal vedení Inter. Sneijderův trestný kop našel Maicona a Storari potřeboval dva pokusy na to, aby míč zachytil. Lucio na něj málem stihl dosáhnout.

V 69. minutě měl největší příležitost Juventus, Fabio Quagliarella ale v souboji proti Juliovi Cesarovi neuspěl. Za devět minut měl opět dobrou palebnou pozici Milito. Připravil mu ji Cambiasso, ale argentinský útočník marně vzpomíná na loňskou formu, branku netrefil. A nakonec vše dospělo k bezbrankové remíze.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - Cagliari Calcio 0:0

03.10.2010 15:00

Góly: -

Další bezbrankovou remízu si na své konto připsalo Cagliari, bod za výsledek 0:0 si Sardiňané odváží z Verony. Chievo doma na stadionu Bentegodi opět nevyhrálo, přesto mu patří páté místo.

Alessandro Matri a Robert Acquafresca měli na svědomí první gólovku zápasu, vše ale pochytal strážce domácí svatyně Stefano Sorrentino. Dobrou příležitost měl i Andrea Cossu, nicméně bezbrankový stav se nezměnil. Se šancemi byli na tahu domácí, Constantův pokus skončil dokonce na břevně. A tutovkou pohrdl útočník Sergio Pellissier. Kanonýr Chieva a brankář Agazzi se potkali ještě jednou, druhý jmenovaný Pellissiera fauloval, ale rozhodčí pokutový kop nenařídil.

Chievo přebíralo otěže zápasu a bylo nebezpečnější, i když pokusů viděl stadion Bentegodi čím dál méně. Agazzi vyrazil Mantovaniho střelu na rohový kop a s následnou sérií střel se nemusel vypořádat, neboť vše zastavila hradba bránících těl. V nastaveném čase mohli brát všechny tři body hosté, Acquafresca se dobře propracoval k šanci a Sorrentino konečky prstů vyškrábl. Utkání tak nakonec skončilo nepopulárním výsledkem 0:0.

Více informací k zápasu

Janov CFC - AS Bari 2:1

03.10.2010 15:00

Góly: 36. Rodrigo Palacio, 90+5. Luca Toni - 52. Barreto (pen.)

Janov má první domácí výhru. Zápas s Bari sice dohrával prakticky celý druhý poločas bez vyloučeného Morettiho, jenž zavinil penaltu, ze které vyrovnal Barreto, ale Grifové nakonec silou vůle strhli vítězství na svojí stranu. V páté minutě nastavení se trefil Luca Toni.

Začátek zápasu přinesl velkou šanci hostů. Jenže Nacho Castillo po rychlém brejku trefil v brance stojícího Eduarda a Ghezzal dorážku poslal vysoko nad. Janov se ale nenechal zahanbit, Palacio však rovněž neuspěl. Ve 12. minutě se od obránce odpoutal Barreto a povedenou střelou trefil břevno. Dorážející Castillo přestřelil, navíc byl v ofsajdu.

Pak se také ukázal Luca Toni, když unikl obránci a otestoval Gilleta. Bari ale mělo lepší příležitosti. Ghezzal vyslal na zteč Castilla, který chtěl obejít Eduarda, ale domácí brankář mu stihl jeho záměr překazit. A ve 35. minutě se nakonec Janov ujal vedení. Palacio byl vyslán na souboj se dvěma obránci, ale příliš si z toho nedělal a levačkou nekompromisně zavěsil. Vzápětí to málem bylo 2:0, Velosův trestný kop ale skončil na břevně.

Druhý poločas ale nezačal pro domácí dobře. Moretti, jenž ještě v první půli vystřídal Dainelliho, ve vápně sestřelil Castilla, dostal červenou kartu a Bari kopalo penaltu. Tu proměnil Barreto a vyrovnal. Na druhé straně po Mestově centru hlavou zakončoval Toni, ale Gillet předvedl dobrý zákrok. Přesto hráli Grifové v desíti, stále se snažili útočit. Další Toniho hlavička se otřela o tyč. Rudolfův pokus tečoval Andrea Masiello a míč skončil těsně nad brankou.

Tři minuty před koncem se ke své šanci dostali i Galletti, Caputo šel sám na gólmana, ale i tentokrát byl vítězem Eduardo. A Janov to potrestal v páté nastavené minutě. Milanettova standardka přistála na hlavě Toniho a ten rozjásal domácí fanoušky, kteří si letos poprvé mohou užívat domácí vítězství.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Brescia Calcio 1:0

03.10.2010 15:00

Góly: 45. Stefano Mauri

Minimálně do večera bude na špici italské ligy Lazio. Biancocelesti doma nezaváhali a nováčka z Brescie porazili 1:0. Utkání rozhodl jedinou trefou kapitán Mauri. Čtvrthodiny před koncem byl vyloučen hostující Diamanti.

Zápas Lazia s Brescií zrovna ofenzivní hody nepřinesl, přesto se odehrálo několik zajímavých momentů. Ten první měl na svědomí domácí Brocchi, jenž přesně vypálil a Sereni v brance Brescie vyškrábl na rohový kop. Brankář hostí se musel činit i proti přímému kopu Zarateho, předvedl skvělý zákrok a jen díky němu byl stav nerozhodný. Jenže těsně před odchodem do šaten inkasoval, Hernanes obešel protihráče a následně přihrál do gólové pozice Maurimu. Ten jako správný kapitán šancí nepohrdl a poslal Lazio do vedení - 1:0. Tímto výsledkem také skončil první poločas.

Druhá půle se nesla ve stejném duchu, s tím rozdílem, že občas zaútočila i Brescia. Nováček nejprve musel přežít nepřesnou Ledesmovu ránu, ale pak mohl vyrovnat Eder. Útočník Brescie obral o míč Diase a pak nechal vyniknout bravurním zákrokem Musleru. Uruguayský brankář tak uchránil vedení 1:0. Biancocelesti se také dožadovali pokutového kopu, ale o něm nemohla být vůbec řeč. Ledesmova střela sice skončila na ruce jednoho z protihráčů, jenže ten si pouze kryl citlivá místa - penalta nařízena nebyla. Vyrovnání mohl přinést pokus Hetemaje, jenže byl nepřesný a Muslera nemusel zasahovat. Od 74. minuty museli hosté dohrávat o deseti, Diamanti totiž obdržel druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Lazio dovedlo zápas do konce bez úhony a vyhrálo 1:0.

Více informací k zápasu

Bologna FC - UC Sampdoria 1:1

03.10.2010 15:00

Góly: 65. Miguel Britos - 45+1. Daniele Portanova (vl.)

Další cenný bod si připisuje Boloňa, ta sice hrála doma, ale proti ambiciózní Sampdorii. Konečná remíza 1:1 je pro domácí dobrým výsledkem už proto, že po prvním poločase prohrávali. Vlastní gól si vstřelil Portanova, vyrovnání zajistil ve druhém poločase Miguel Angel Britos.

Boloňa rozvlnila soupeřovu síť hned na začátku, jenže branka Riccarda Meggioriniho nebyla pro ofsajd správně uznána. Na druhé straně se dvakrát představil domácímu obecenstvu Antonio Cassano, jenže ani jednou nebyl z jakýchsi pološancí úspěšný. Ve 27. minutě došlo k chaotické situaci, defenzíva Sampdorie vyrobila chybu a Curci se musel pořádně otáčet, nakonec Janovští celou situaci zvládli.

O deset minut později se mohla Boloňa ujmout vedení, Daniele Portanova byl po centru Siligardiho úplně volný, jenže hlavou Curciho nepřekonal, ba dokonce ani netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Závěr poločasu patřil Sampdorii, Antonio Cassano prokličkoval domácí šestnáctkou, ale zakončení měl na svědomí až Pazzini, proti kterému se vyznamenal brankář Viviano. Boloňa ale inkasované brance neunikla, v nastaveném čase prvního poločasu se dostal do akrobatické pozice Portanova a naneštěstí pro domácí si vstřelil vlastní gól - 1:0 pro Sampdorii.

Antonio Cassano mohl ve druhém poločase vstřelit pojistku a uklidnit tak svůj celek. Italský útočník ale nezvládl situaci jeden na jednoho a Sampdoria tak vedla jen o jednu branku. Druhého vlastence si málem vstřelil obránce Boloni Garics, když zasahoval proti přihrávce Cassana na Pazziniho. Vyrovnání přišlo v 64. minutě, Di Vaio poslal přímý kop do pokutového území, kde se na jedničku činil Miguel Angel Britos - 1:1. Skóre se ještě do konce zápasu mohlo změnit, ovšem nestalo se tak a obě strany si připisují bod.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Città di Palermo 1:2

03.10.2010 15:00

Góly: 58. Alberto Gilardino - 20. Josip Iličić, 37. Javier Pastore

Fanoušci Fiorentiny a Palerma nemohli být v úvodu nové sezóny spokojení, dnes si však na Stadio Artemio Franchi přišli na své. Veseli bylo po 90 minutách těm palermským, jejich miláčci totiž zvítězili 1:2. Fiorentina pohrdla penaltou, když ji nedal Ljajič a mužstvo Siniši Mihajloviče se i nadále trápí.

V sedmé minutě to poprvé na tribunách zahučelo. Josep Iličič se napřáhl a Sebastien Frey jen sledoval, jak míč letí za jeho záda. Naštěstí ho zachránilo břevno. Na druhé straně se pustil do sóla Alessio Cerci, až se ocitl přímo před gólmanem, ale míč napálil přímo do něj. Marchionniho pokus Sirigu rovněž zlikvidoval.

Zatímco v úvodu se Iličič jen zastřeloval, ve 20. minutě ukázal, proč ho Palermo v létě koupilo. Z 25 metrů vyslal parádní ránu, která skončila v horním růžku Freyovy branky - 0:1. Přes Gamberiniho pak do vápna pronikl Pinilla a chtěl penaltu, ale sudí jeho volání nevyslyšel. Menší roztržku mezi Nocerinem a Cercim roztrhl kouč Palerma Delio Rossi.

Nejnebezpečnějším hráčem ve fialovém dresu byl bezesporu Marchionni, ale nedařilo se mu přesně zacílit. Ve 37. minutě dokázalo Palermo navýšit vedení. Pastore s Nocerinem několika přihrávkami výtečně rozebrali soupeřovu obranu a Pastore už jen na konci uklidil míč za Freye - 0:2. Chvíli před přestávkou předčasně ukončil své účinkování v zápase De Silvestri, poranil si kotník. Na hřiště naskočil Comotto.

Ve druhé půli, v 57. minutě, měl první opravdovou šanci Violy Gilardino a po centru Santany potvrdil svůj instinkt zabijáka a snížil na 1:2. Palermo okamžitě kontrovalo a chtěl zpět dvoubrankový náskok. Proti však byl Frey, jenž vytáhl Pastore střelu a na čáře pak míč uklízel Pasqual. V 64. minutě dostala Fiorentina velkou šanci na srovnání skóre. Balzaretti ve vápně zahrál rukou a sudí Mazzoleni nařídit penaltu. Kopal jí mladý Adem Ljajič a jeho nezkušenost se ukázala, když mu Sirigu penaltu lapil. Ljajič byl notně frustrovaný a vzápětí viděl žlutou kartu za zbytečný faul.

Sirigu byl ale nadále pod velkým tlakem. Jako první hlavičkoval Gilardino, ale hostující brankář ho skvěle vychytal. Po střele Ljajiče zas mohl děkovat brankové konstrukci, na kterou míč vytěsnil. Z protiútoku hrozil Pastore, posunul míč na Bova, jenž stál na hranici šestnáctky, kde ho nekompromisně sestřelil Montolivo a po právu okamžitě viděl červenou kartu. V závěrečných dvaceti minutách už Fiorentina v deseti mužích nenašla sílu na zvrat a prohrála.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - AS Řím 2:0

03.10.2010 15:00

Góly: 72. Marek Hamšík, 83. Juan (vl.)

V jednom z taháků kola porazila v dobré formě hrající Neapol fotbalisty AS Řím 2:0. Utkání bylo dlouho otevřené, jenže pak udeřil Hamšík a pár minut před koncem hrací doby si vstřelil vlastní branku brazilský stoper Juan.

Stadion San Paolo byl svědkem ofenzivní podívané, oba celky měly několik zajímavých příležitostí a šlo jen o to, která strana jich využije více. Neapol zahájila palbu z kopačky Dosseny, ovšem Bogdan Lobont nemusel zasahovat. Stejně jako Dossena si vedl na druhé straně Daniele De Rossi. Do třetice skončila vedle i Riiseho rána, norský zadák byl přitom v pokutovém území úplně volný a měl čas si míč zpracovat a pořádně zamířit.

Týmy se v šancích střídaly, jenže skóre zůstávalo pořád stejné - 0:0. Výsledek platil i po centru Tottiho, na který si naběhl Borriello a De Sanctis s potížemi vyrazil. Poslední slovo v průběhu prvního dějství měl Dossena, svojí hlavičku ale mezi tři tyče neusměrnil.

Vstřelit vedoucí branku mohl kdokoliv a ve druhém poločase se to povedlo Neapoli. Nejprve ale ještě spálili další příležitosti Totti a v dresu Neapole Cavani. Střela kapitána Giallorossi byla zablokována Aronicou a Cavaniho vychytal Lobont, jeho samostatný průnik skončil jen rohovým kopem. Neapol udeřila v 72. minutě, Dossena přihrál z levé strany Hamšíkovi a slovenský reprezentant dostal míč za záda Lobonta - 1:0 pro Neapol.

Řím se snažil o vyrovnání, pomoci k tomu měl střídající Vučinič. To se povedlo, ale bohužel do vlastní sítě. Juan se totiž nešťastně připletl do skrumáže a od něho skončil míč v brance Říma. Neapol dvoubrankové vedení udržela a vyhrála 2:0. Řím nenavázal na výhru proti Interu a Kluži a nadále okupuje sestupovou příčku.

Více informací k zápasu

US Lecce - Calcio Catania 1:0

03.10.2010 12:30

Góly: 37. Daniele Corvia

Catania si sice jela do Lecce pro body, jenže domácí ji zaskočili a na Stadio Via Del Mare zvítězili 1:0. Jediný gól zápasu si připsal v prvním poločase Daniele Corvia.

Už po pěti minutách přitom mohla vést Catania. Mascara utekl po levé straně a proti noze poslal míč Maximu Lopezovi, ale ten střílel přímo do Rosatiho. Na druhé straně se do míče vší silou opřel Mesbah a Andujar musel čarovat. Hrozil také Corvia, ale branku netrefil. Ve 33. minutě měl další příležitost Maxi Lopez. Dokázal dokonce vyběhnuvšího gólmana, ale míč nakonec na brankové čáře vykopl Mesbah.

A Lecce okamžitě trestalo. Piatti vyslal po levé straně Oliveru, jenž dostal příliš mnoho prostoru a přesným pasel našel Corviu, který z voleje na zadní tyči udeřil.

Po změně stran mohl Corvia přidat druhou branku, jenže přihrávku Jedy dokázal zastavit Silvestre. Příležitost k vyrovnání dostal po Mascarově asistenci Izco, ale trefil břevno. Mascara pak připravil šanci také pro Capuana, ale dobrý zákrok si připsal obránce Ferrario. Víc už Catania nezvládla a po 12 zápasech skončila její série, kdy dokázala v každém zápase vstřelit alespoň jednu branku. Lecce se na ní navíc bodově dotáhlo.

Více informací k zápasu

Parma FC - AC Milán 0:1

02.10.2010 20:45

Góly: 26. Andrea Pirlo

Minimálně do zítřka bude v čele italské ligy AC Milán. Rossoneri totiž vyhráli na půdě Parmy 1:0 a mají jedenáct bodů. Jedinou branku obstaral v prvním poločase krásnou střelou italský reprezentant Andrea Pirlo.

Milán celému utkání dominoval, jenže z mnoha šancí vytěžil v prvním poločase jen jediný gól. Nejprve se však musel bránit, stoper Nesta ve spolupráci s Abbiatim jen tak tak uhasil rodící se gólovou šanci domácích. Celou plejádu spálených šancí odstartoval Zlatan Ibrahimovič, svojí první střelu umístil přesně do náruče Miranteho. Rossoneri se dostali do vedení díky báječné trefě Andrey Pirla, ten předvedl, že i z dostatečné vzdálenosti stačí dobře umístěná technická střela - 1:0 pro AC Milán.

Vzápětí mohl zvýšit Ibrahimovič, zblízka si na něj počíhal Mirante. Brankář Parmy v klidu lapil i hlavičku Robinha, a pak dokonce třikrát vychytal osamoceného Ibrahimoviče. Švédský útočník měl obrovské šance, jenže Mirante mu pokaždé zmenšil uhel a útočník AC byl bezradný. Velká převaha Rossoneri vyústila jen v jediný gól, do druhého poločasu se to však mělo změnit.

Jenže nezměnilo, milánská převaha sice pokračovala, ale obrana Parmy už neinkasovala. Přímý kop Ronaldinha skončil těsně vedle a stejný Brazilec minul i ze samostatného průniku, kdy na Miranteho postupoval sám. Parma příliš defenzívu AC neprověřila, sem tam se snažila vykoledovat pokutový kop, ale hlavní sudí vše dobře viděl a penaltu neodpískal. V závěru se sice Parma snažila, ale dobře hrající AC si výhru vzít nenechalo.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - AC Cesena 1:0

02.10.2010 18:00

Góly: 90. Medhi Benatia

První výhru v sezoně zaznamenalo Udinese, to mělo proti Ceseně drtivou převahu, jenomže vstřelilo jednu jedinou branku. I tak jsou tři body za vítězství 1:0 velice důležité. Autorem jediné trefy byl Benatia.

Udinese mělo od začátku převahu a bylo vidět, že chce s posledním místem něco udělat. Di Natale se dostal několikrát do slibné pozice, kdy mohl buď centrovat nebo střílet, pokaždé však jeho záměr vystihl brankář Antonioli. Útočník Di Natale byl hodně vidět, po dobrém pasu za obranu vypálil a jen těsně minul pravou tyčku. Ochránce hostující svatyně Antonioli byl v prvním poločase jednou překonán, na brankové čáře ho však zastoupil týmový kapitán. Ještě před odchodem do šaten jednou vypálil Di Natale a Antonioli s potížemi vyrazil.

Také ve druhém dějství pokračoval nápor Bianconeri. Nejblíže ze všech měl k úvodní brance Isla, ten po centru z levé strany orazítkoval pravou tyč! Své střelecké schopnosti prokázal i Inler, ten kousek za hranicí pokutového území ostře vypálil a Antonioli musel likvidovat na rohový kop. Inler se pak ocitl ještě jednou v obrovské šanci, po přihrávce Di Nataleho se nacpal před brankáře a trefil tyčku, a aby toho nebylo málo, tak z následné dorážky přestřelil odkrytou branku.

V tu chvíli tlak Udinese ještě narůstal, Cesena se jenom bránila a bylo otázkou času, kdy poleví a dovolí soupeři skórovat. Jako už poněkolikáté v zápase vyzkoušel pozornost brankáře Ceseny Antonio Di Natale, a ani teď nebyl úspěšný. Už to vypadalo na bezbrankovou remízu, když v 90. minutě zajistil tři body domácím Benatia. Celá akce se narodila po volném přímém kopu, kdy centrovaný balón několikrát ve vzduchu změnil trasu, až nakonec doplachtil k Benatiovi, který jej poslal do sítě - 1:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.SS Lazio64118:513
2.Inter Milán63218:311
3.SSC Neapol632112:811
4.AC Milán63218:411
5.Chievo Verona63128:510
6.Brescia Calcio63037:89
7.Juventus FC622212:98
8.Città di Palermo622210:98
9.Calcio Catania62227:68
10.Janov CFC62226:78
11.AS Bari62226:98
12.US Lecce62225:88
13.Cagliari Calcio61417:57
14.UC Sampdoria61417:67
15.Bologna FC61417:87
16.AC Cesena62134:77
17.ACF Fiorentina61236:75
18.Parma FC61235:75
19.AS Řím61235:115
20.Udinese Calcio61143:94

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (584)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele