6. kolo
03.10.2010 15:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

ACF Fiorentina - Città di Palermo 1:2

Fanoušci Fiorentiny a Palerma nemohli být v úvodu nové sezóny spokojení, dnes si však na Stadio Artemio Franchi přišli na své. Veseli bylo po 90 minutách těm palermským, jejich miláčci totiž zvítězili 1:2. Fiorentina pohrdla penaltou, když ji nedal Ljajič a mužstvo Siniši Mihajloviče se i nadále trápí.

V sedmé minutě to poprvé na tribunách zahučelo. Josep Iličič se napřáhl a Sebastien Frey jen sledoval, jak míč letí za jeho záda. Naštěstí ho zachránilo břevno. Na druhé straně se pustil do sóla Alessio Cerci, až se ocitl přímo před gólmanem, ale míč napálil přímo do něj. Marchionniho pokus Sirigu rovněž zlikvidoval.

Zatímco v úvodu se Iličič jen zastřeloval, ve 20. minutě ukázal, proč ho Palermo v létě koupilo. Z 25 metrů vyslal parádní ránu, která skončila v horním růžku Freyovy branky - 0:1. Přes Gamberiniho pak do vápna pronikl Pinilla a chtěl penaltu, ale sudí jeho volání nevyslyšel. Menší roztržku mezi Nocerinem a Cercim roztrhl kouč Palerma Delio Rossi.

Nejnebezpečnějším hráčem ve fialovém dresu byl bezesporu Marchionni, ale nedařilo se mu přesně zacílit. Ve 37. minutě dokázalo Palermo navýšit vedení. Pastore s Nocerinem několika přihrávkami výtečně rozebrali soupeřovu obranu a Pastore už jen na konci uklidil míč za Freye - 0:2. Chvíli před přestávkou předčasně ukončil své účinkování v zápase De Silvestri, poranil si kotník. Na hřiště naskočil Comotto.

Ve druhé půli, v 57. minutě, měl první opravdovou šanci Violy Gilardino a po centru Santany potvrdil svůj instinkt zabijáka a snížil na 1:2. Palermo okamžitě kontrovalo a chtěl zpět dvoubrankový náskok. Proti však byl Frey, jenž vytáhl Pastore střelu a na čáře pak míč uklízel Pasqual. V 64. minutě dostala Fiorentina velkou šanci na srovnání skóre. Balzaretti ve vápně zahrál rukou a sudí Mazzoleni nařídit penaltu. Kopal jí mladý Adem Ljajič a jeho nezkušenost se ukázala, když mu Sirigu penaltu lapil. Ljajič byl notně frustrovaný a vzápětí viděl žlutou kartu za zbytečný faul.

Sirigu byl ale nadále pod velkým tlakem. Jako první hlavičkoval Gilardino, ale hostující brankář ho skvěle vychytal. Po střele Ljajiče zas mohl děkovat brankové konstrukci, na kterou míč vytěsnil. Z protiútoku hrozil Pastore, posunul míč na Bova, jenž stál na hranici šestnáctky, kde ho nekompromisně sestřelil Montolivo a po právu okamžitě viděl červenou kartu. V závěrečných dvaceti minutách už Fiorentina v deseti mužích nenašla sílu na zvrat a prohrála.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
cresposuper

1-2

Reagovat
cresposuper

Reagovat
jardakolo1

doma fio. musí přidat proto 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele