Serie A - souhrn 33. kola

16.04.2011, 19:55, aktualizováno 17.04.2011, 22:44
Komentáře a souhrny
AC Milán neměl problémy se Sampdorií a znovu se přiblížil k titulu, tím spíše, když Inter prohrál v Parmě a Neapol doma nestačila na Udinese. Římské AS doma prohrálo s Palermem, Lazio naopak vyhrálo v Catanii. Juventus remizoval ve Florencii a nerozhodný výsledek se zrodil i v Lecce...

SSC Neapol - Udinese Calcio 1:2

17.04.2011 20:45

Góly: 90+4. Giuseppe Mascara - 55. Gökhan Inler, 61. Germán Denis

Fotbalisté Neapole doma nedokázali vyzrát na Udinese a po porážce 1:2 se jim výrazně vzdálil titul. Bianconeri hráli na San Paolobez největších hvězd Sanchéze a Di Nataleho, přesto si odvážejí všechny tři body a zůstávají v kontaktu se čtvrtým místem. Před koncem utkání byl vyloučen Domizzi, penaltu neproměnil Cavani.

Udinese mělo první šanci zápasu, jenže domácí tým podržel povedenou robinsonádou De Sanctis. Na druhé straně se řítil do zakončení Edinson Cavani, Handanovič zasahovat nemusel, neboť střela šla vedle. Také o chvíli později na sebe vzal Cavani zodpovědnost, střela byla povedenější, ale jen těsně minul zadní tyčku. Neapol byla jasně lepším týmem a nadále určovala tempo zápasu, Maggio před Handanovičem míč nepříjemně tečoval, branku ale nedal.

Skóre se poprvé změnilo až po hodině hry, kdy napřáhl Gokhan Inler a krásnou střelou překonal De Sanctise - 0:1 pro Udinese. Sám autor branku neslavil, nicméně jeho spoluhráči ano, vedení Udinese bylo podle průběhu zápasu hodně překvapivé. O pár minut ještě více zpražil domácí Tifosi další její bývalý hráč German Denis. Tento útočník si v pokutovém území počínal nekompromisně, skvěle si zpracoval pas Armera a razantní střelou zvýšil už na 2:0 pro Udinese, fanouškům v ochozech se za to omluvil.

Domácí se přesto nevzdávali a vypracovali si další řádku slušných šancí. Jednu měl po chybné rozehrávc e Udinese Gargano, ovšem opět scházela přesnost, v tomto případě šel míč těsně nad břevno. O chvilku později se pověsil do vzduchu Maggio a orazítkoval břevno! Tlak Neapole byl enormní a nakonec přišlo kýžené snížení. Ještě než se tak stalo Domizzi naprosto nesmyslně podržel v pokutovém území jednoho z hráčů Neapole a rozhodčí odpískal pokutový kop. Jenže Edinson Cavani ho neproměnil a Udinese stále vedlo o dvě branky. Až v nastaveném čase se podařilo Neapoli snížit a zdramatizovat závěr utkání, Cavani sice na malém vápně promáchl, ovšem dílo za něj dokonal Mascara - 1:2. Víče už ale Neapolští nestihli a doma podlehli 1:2.

Více informací k zápasu

AC Cesena - AS Bari 1:0

17.04.2011 15:00

Góly: 48. Erjon Bogdani

Cesena dnes udělala hodně důležitý krok směrem k záchraně. Cavallucci Marini totiž porazili poslední Bari a unikli sestupovým pozicím, ačkoliv budou muset i ve zbylých zápasech tvrdě bojovat. Vítězství domácím zajistil jediným gólem Erjon Bogdani.

Zatímco osud Bari již je prakticky zpečetěn, Cesena se snaží, aby se v nejvyšší soutěži ohřála více než rok. Bari nicméně mohlo odjíždět o něco šťastnější. Po úvodních pokusech Rosiny totiž šel na druhé straně po dlouhém pasu Almirona sám na brankáře Gergely Rudolf, ale napálil míč přímo do Antonioliho. Z řad domácích pak hrozil po technických finesách, kterými obelstil obránce, Luis Jimenez, v zakončení ovšem zklamal a přestřelil. V nastavení první půli předvedl důležitý zákrok Gillet, když vytáhl parádní Giaccheriniho hlavičku.

Dvě minuty po změně start už bylo ovšem i on bezmocný. Giaccherini prostrčil míč na Bogdani a ten mazácky překonal Gilleta. Vyrovnat mohl specialista na standardní situace Alessandro Parisi, trefil břevno. Antonioli musel zasahovat proti tvrdé ráně Rivase a byl úspěšný. S přibývajícím počtem minut stoupala i nervozita, do rozmíšky se dostali Alvarez s Giaccherinim, nicméně vše se dohrálo v klidu a Cesena zvítězila 1:0.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - Bologna FC 2:0

17.04.2011 15:00

Góly: 15. Kévin Constant, 83. Michele Marcolini

Chievo konečně zabralo v ofenzívě a dvěma brankami skolilo Boloňu. Úvodní trefu zápasu obstaral v prvním poločase Constant, ve druhém pak pojistil výsledek přenádhernou ranou z velké vzdálenosti Marcolini. Domácí také hráli celý druhý poločas bez vyloučeného Rigoniho.

Domácí šli do vedení v 15. minutě. První střelu ještě Viviano vyrazil, ale proti dorážce Constanta už nemohl nic dělat. O ofsajd se v žádném případě nejednalo, takže Chievo doma vedlo 1:0. Viviano se musel činit i nadále, střelu Bogliacina zneškodnil s bravurou. Po hodině hry si hosté pořádně oddychli, Gennardo Sardo totiž poslal svůj pokus do tyče.

Ve 42. minutě zahrozil jako vždy nebezpečný Marco Di Vaio, jeho hlavičku vychytal Stefano Sorrentino. Těsně před odchodem do šaten si Fly Donkeys výrazně zkomlikovali utkání. Rigoni totiž uviděl rovnou z fleku červenou kartu za faul na Ramireze a veronský celek čekalo dlouhé oslabení, a tedy ideální šance na vyrovnání pro Boloňu.

Jenomže druhý poločas ukázal, že i v početní nevýhodě se dá hrát. Boloňa sice záhajila druhý poločas lehčím náporem, ale velkou šanci mělo Chievo. Bogliacino rozehrál standardku na Pellissiera, jenž z velmi dobré a výhodné pozice pálil takříkajíc pánu bohu do oken. Boloni se vůbec nedařilo směrem dopředu a Chievo tudíž nemuselo řešit jediný kritický moment. V závěru navíc předvedl fantastický kop z velké vzdálenosti, á la Dejan Stankovič, Marcolini a pojistil výhru na 2:0.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Brescia Calcio 3:0

17.04.2011 15:00

Góly: 49. Rafinha, 70. Gaetano Berardi (vl.), 90. Luca Antonelli

Janovští Grifové doma porazili Brescii jednoznačně 3:0 a vylepšili své nepříliš dobré postavení v tabulce. Naopak Brescia po delší době výrazně zaváhala a nadále se musí strachovat o setrvání v Serii A. Janovští zvítězili především díky skvělému Palaciovi, jenž měl prsty ve všech třech brankách.

Už v prvním poločase se bylo na co dívat, byť branky padaly až v tom druhém. Asi největší šanci měl Caracciolo, jeho hlavičce se postavila do cesty branková konstrukce. Pochvalu si jistě zaslouží i Zambelli za precizní centr. Janovští pak přebírali otěže zápasu, ale střelecky se dokázali prosadit až později.

Na branky si museli diváci počkat až na druhý poločas a ke všemu zavelel argentinský útočník ve službách Janova Palacio. Ten prakticky vymyslel první branku pro Rafinhu, když svého brazilského kolegu našel přesným centrem - 1:0 pro Janov. O pár minut později musel vytáhnout přetěžký zákrok janovský Eduardo, volný přímý kop Diamantiho vlastně neměl chybu, jenže stejně na tom byl i zásah zmiňovaného Eduarda.

Klíčový okamžik celého utkání číslo dvě přišel dvacet minut před koncem zápasu. Znovu odvedl skvělou práci Palacio, jehož přihrávku se snažil Berardi odvrátit natolik, až si sám vstřelil vlastní gól - 2:0 pro Janov. Brescia už se na nic nezmohla a do konce zápasu ještě jednou inkasovala. V nastaveném čase připravil Palacio gól pro Antonelliho, jehož branka znamenala i konec utkání - 3:0 pro Janov.

Více informací k zápasu

US Lecce - Cagliari Calcio 3:3

17.04.2011 15:00

Góly: 49. Djamel Mesbah, 88. Fabiano, 90+4. Daniele Corvia - 20. Robert Acquafresca, 67. Daniele Conti, 72. Robert Acquafresca

Neuvěřitelně krásné a dramatické utkání bylo k vidění na stadionu Via del Mare. Lecce ještě před koncem zápasu prohrávalo s Cagliari o dvě branky, nakonec ale zabojovalo a srovnalo na konečných 3:3. Podobně jako v jiných zápasech tohoto kola padaly branky až ve druhém dějství.

První šanci zápasu měli hosté, ale Contiho volej vychytal Rosati. Následně měli dvě velké šance hráči Lecce, hlavičky Jedy a Fabiana zůstaly bez odezvy. Po dvaceti minutách hry se poprvé měnilo skóre, Andrea Lazzari našel Roberta Acquafrescu a ten otevřel skóre dnešního utkání - 0:1.

Krátce po změně stran došlo ke kontroverzní situaci. Obrana Cagliari se dostala pod tlak a Di Michele poslal míč před prázdnou branku nabíhajícímu Mesbahovi - 1:1. Nutno však podotknout, že celá situace dost zaváněla ofsajdem a pravděpodobně se mělo pískat postavení mimo hru ještě než došlo k Di Micheleho přihrávce. Nicméně nestalo se tak a Lecce se mohlo radovat z vyrovnání. Cagliari pochopitelně vyrovnání mrzelo, ale ne tolik, protože za chvíli si vzalo vedení zpátky. Domácí neubránili rohový kop a Contiho hlavičku neudržel v rukavicích brankář Rosati - 1:2 pro Cagliari.

V 72. minutě se dostal do samostatného průniku Robert Acquafresca a svojí šanci chytil za pačesy a zvýšil už na 3:1 pro Cagliari. V tuto chvíli všichni očekávali, že Sardiňané vedení uhájí a připíší si vítězství, to se ale nakonec nestalo. Dvě minuty před koncem vykřesal naději na bodový zisk hlavičkující Fabiano a v nastavení dokonce srovnal na konečných 3:3 Corvia. Hostům při poslední brance selhal ofsajd systém a Corvia zblízka neměl problém Agazziho překonat.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Juventus FC 0:0

17.04.2011 15:00

Góly: -

Fiorentina se snažila seč mohla, ale na obranu Juventusu nakonec platný recept najít nedokázala. Duel ve Florencii skončil bezbrankovou remízou, ačkoliv blíže vítězství byli právě domácí.

Stará Dáma na Stadio Artemio Franchi přijela s vědomím, že pokud chce udržet alespoň nějaké naděje na Ligu mistrů, měla by vyhrát, navíc tu od prosince 1998 neprohrála. Mnohem lepší start však měla Fiorentina a zatlačila soupeře do hloubi vlastní poloviny. Slibnou pozici promarnil Valon Behrami a Cerciho tečovaný pokus skončil na horní síti. Snažili se i největší ofenzivní hvězdy fialových, ale Gilardinův odvážný volej se mezi tři tyče nevešel, Mutu zkoušel něco stejného a Buffon pak zlikvidoval pokus Vargase. První šance Juve nakonec připadla Matrimu, ale žádné velké nebezpečí pro Boruče to nebylo.

Po změně stran to zkoušel Gilardino, ale opět neúspěšně. Na druhé straně zase našel náruč Boruče po rohovém kopu zakončující stoper Bonucci. Po hodině hry naskočil do hry Alessandro Del Piero s jasným úkolem - rozhodnout. Hostující veterán okamžitě prověřil Boruče, ale jeho levačka polského gólmana nepřekonala.

Po Cerciho asistenci pálil znovu na druhé straně nepřesně Pasqual, Gilardino hlavičkou olízl břevno. Luigi Del Neri na závěrečnou dvacetiminutovku poslal místo Matriho Toniho, který dříve ve Florencii hrával, ale byl na hřišti spíše na škodu, protože se postavil do cesty ve slibné příležitosti Claudiovi Marchisiovi a celou situaci zhatil. Marchisio měl ještě jednu příležitost v nastaveném čase, ale z toho nemohli chtít Bianconeri udeřit.

Více informací k zápasu

Calcio Catania - SS Lazio 1:4

17.04.2011 15:00

Góly: 46. Ezequiel Schelotto - 40. Hernanes, 56. Stefano Mauri, 78. Sergio Floccari, 90. Mauro Zárate

I po tomto kole je na čtvrtém místě Lazio. Biancocelesti tentokrát přejeli výsledkem 4:1 domácí Catanii, která tak zároveň přišla o několikazápasovou domácí neporazitelnost. Branky se začaly sypat až ve druhém poločase, celkem padly čtyři.

Lazio se poprvé dostalo do vedení pět minut před koncem prvního poločasu. Centr na zadní tyč doslova dotlačil za brankovou čáru Brazilec Hernanes - 0:1.

Ve druhém poločase se s brankami roztrhl pytel, nejprve došlo k vyrovnání, když Muslera dokázal první střelu domácích vyrazit, ovšem na bezprostřední dorážku Schelotta už byl krátký - 1:1. Lazio si zanedlouho vzalo vedení zpátky a byla to podobná akce jako u prvního gólu. Mauri možná stál v milimetrovém ofsajdu, ale rozhodčí udělali správnou věc, když nechali ve hře pokračovat - 1:2. Catania se následně opět snažila srovnat krok, dobrou šanci měl Ledesma, ale Muslerovy rukavice byly v pohotovosti.

Catania pak přestala stíhat a po další pěkné akci vedlo Lazio už o dvě branky, tentokrát zakončoval do prázdné branky Sergio Floccari - 1:3. To ale ještě nebyl konec, v posledních minutách zápasu se postavil k volnému přímému kopu Mauro Zarate a povedenou střelou udělal tečku za zápasem - 1:4. Morimoto sice následně také vstřelil gól, ale při zpracování si vypomohl rukou.

Více informací k zápasu

Parma FC - Inter Milán 2:0

16.04.2011 20:45

Góly: 35. Sebastian Giovinco, 86. Amauri

Fotbalisté Parmy konečně prokázali svůj potenciál a doma porazili mistrovský Inter Milán 2:0. Gialloblu se tak přiblížili záchraně, naopak Interu se výrazně vzdálila obhajoba. Teď už to budou mít Leonardovi svěřenci hodně složité. Výhru Parmy zařídil po půlhodině hry Giovinco, pojistku zařídil pár minut před koncem Amauri.

Domácí začali lépe a Giovincův přímý kop jen tak tak v brance neskončil, podobně jako akrobatické zakončení Lucarelliho. Své šance měl i Inter, ti největší Dejan Stankovič, jehož střela orazítkovala brankovou konstrukci. Parma udeřila ve 35. minutě, Francesco Modesto přihrál Giovincovi a jeho pohotová volej znamenala jednobrankové vedení Parmy - 1:0. Inter si následně vypracoval velké množství šancí, ale opět to mohl být on, kdo inkasoval. Amauriho na poslední chvíli zablokoval stoper Lucio.

Obranu Nerazzuri hodně zlobil zejména jeden muž - Sebastian Giovinco. Italský talent prověřoval celou defenzívu včetně brankáře Cesara. Parma ale další branku nepřidala a naopak Inter přidal plyn a hnal se za vyrovnáním. V obrovské šanci se ocitl Diego Milito, stejně jako na druhé straně bývalý hráč Interu Hernan Crespo. Utkání nakonec rozhodl ve prospěch Parmy italský reprezentant, jinak ale stoprocentní Brazilec Amauri. Ten si udělal prostor a druhou brankou Parmy definitivně poslal Inter na kolena. Obhájce titulu tak znovu ztratili a výrazně se vzdálil prvenství. Teď už to budou mít Nerazzurri v honbě za titulem více než složité.

Více informací k zápasu

AC Milán - UC Sampdoria 3:0

16.04.2011 20:45

Góly: 20. Clarence Seedorf, 54. Antonio Cassano (pen.), 61. Robinho

AC Milán se zase o něco více přiblížil vysněnému Scudettu, zatímco Sampdoria sestupu. Rossoneri svého soupeře porazili 3:0, když první branku v zápase vstřelil Seedorf a ve druhém poločase přidali další branky Cassano a Robinho.

Janovský tým se milánského giganta nezalekl a začal o něco lépe, respektive měl první šance zápasu. Během jedné z nich se domácím zranil brankář Abbiati a do pole musel náhradník Marco Amelia. Diváci na San Siru si museli počkat na úvodní branku utkání do 20. minuty, to se k volnému přímému kopu postavil Clarence Seedorf a střelou k tyči překvapil brankáře Curciho - 1:0 pro AC Milán. Sampdoria byla v těžké pozici a proti Milánu to měla všeobecně velmi složité. Ještě do konce první pětačtyřicetiminutovky měli Rossoneri několik šancí na zvýšení, ale nestalo se tak.

Milánští svoje vedení zdvojnásobili až ve druhém poločase, uvnitř pokutového území zahrál jeden z hráču Sampdorie rukou a ačkoliv se to hostů velmi nelíbilo pískala se penalta. Antonio Cassano jí podobně jako v derby proměnil a svůj bývalý tým poslal do nezáviděníhodné situace - 2:0 pro AC Milán. I další minuty zápasu patřili Milánu a brankář Curci se musel ohánět, šance Zambrotty a Yepese brankou neskončili.

Poslední branku zaznamenali milánští v 62. minutě a znamenala definitivní KO pro Sampdorii Janov. Clarence Seedorf famózní přihrávkou vyzval k zakončení Antonia Cassana, jenže ten šanci ještě vyšperkoval a do prázdné branky zakončil Robinho - 3:0 pro AC Milán. Sampdoria se už na odpor nezmohla a prodloužila svojí bídu, AC míří za titulem.

Více informací k zápasu

AS Řím - Città di Palermo 2:3

16.04.2011 18:00

Góly: 20. Francesco Totti (pen.), 90+2. Mirko Vučinić - 43. Mauricio Pinilla (pen.), 84. Abel Hernández, 90+1. Abel Hernández

Trenér Delio Rossi navázal na letošní skvělou bilanci proti TOP klubů a v Římě na půdě AS zvítězil 2:3. Palermo přitom prohrávalo, jenže pak třemi zásahy vývoj otočilo a slaví vítězství. Řím si tak zkomplikoval boj o čtvrté místo, které se mu po tomto kole nejpsíše ještě vzdálí.

První šanci zápasu měli Římané ale Salvatore Sirigu si poradil jak s Riisem, tak i následně s Menezem. Po dvaceti minutách hry padla první branka, jinak divokého zápasu. Bačinovič lehce zatahal za dres Meneze a rozhodčí to nekompromisně ocenil pokutovým kopem. Francesco Totti si s podobnými výzvami ví rady a i tentokrát nezaváhal a poslal AS Řím do vedení - 1:0. Odpovědí byla nepřesná zakončení Hernandeze a Bova.

Palermo se ale ještě do poločasu vyrovnání dočkalo a stejně jako Římané toho docílili z pokutového kopu. Nicolas Burdisso si počínal v souboji s Pinillou nedovoleně a sám postižený Pinilla proměněným pokutovým kopem srovnal na 1:1.

Po změně stran byl nejprve v dobré příležitosti Daniele De Rossi a po něm běžel sám na Sirigua Jeremy Menez. Sedm minut před koncem se s brankami roztrhl pytel. Palermo předvedlo krásnou akci a do prázdné branky bez problému zakončil Hernandez - 2:1 pro hosty. Za dalších šest minut se Hernandez prosadil podruhé, když využil přesnou kolmici - 3:1 pro Palermo. To ale ještě nebyl konec, neboť Řím vzápětí snížil. Vučinič se trefil přesně k tyči, ale více už domácí nestihli. AS Řím doma podlehl Palermu 2:3 a čtvrté místo se po tomto týdnu může výrazně vzdálit.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AC Milán33218459:2371
2.SSC Neapol33205853:3265
3.Inter Milán33196858:3763
4.SS Lazio33186945:3060
5.Udinese Calcio331851059:3559
6.AS Řím331581051:4753
7.Juventus FC331410950:4052
8.Città di Palermo331451450:5447
9.Cagliari Calcio331281341:4044
10.ACF Fiorentina3310131038:3543
11.Janov CFC331191334:3742
12.Bologna FC3311101234:4440
13.Chievo Verona339121232:3439
14.Calcio Catania33991531:4536
15.Parma FC338111432:4535
16.US Lecce33981638:5635
17.AC Cesena338101530:4534
18.UC Sampdoria337111526:3932
19.Brescia Calcio33791728:4330
20.AS Bari33492020:4821
Bodové odečty
Bologna FC-1nezaplacené daně
Bologna FC-2neuhrazené výplaty

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (472)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele