Serie A - souhrn 28. kola

14.03.2009, 20:00, aktualizováno 15.03.2009, 22:25
Komentáře a souhrny
Inter vyhrál nad Fiorentinou a stále drží svůj náskok. Milánské AC deklasovalo Sienu 5:1, jeho ztráta na druhé místo je však stále pětibodová, neboť Juventus si včera podobně snadně poradil s Bolognou. Výhrou na hřišti Lazia překvapilo Chievo, v souboji Sampdorie s římským AS se zrodila remíza, Janov vyhrál v Cagliari...

Cagliari Calcio - Janov CFC 0:1

14.03.2009 18:00

Góly: 84. Ruben Olivera

Fotbalisté Janova udělali velmi důležitý krok na cestě do evropských pohárů, na půdě Cagliari je nečekala snadná práce, ale díky brance střídajícího Olivery získali všechny tři body. Janov je alespoň do zítra čtvrtý, utkání ale nedohrál Andrea Cossu.

Úplně první šanci zápasu si vytvořil Diego Milito, který využil dobré práce Mesta, ale v zakončení ztroskotal na brankáři domácích. I další nebezpečná akce se řítila na domácí branku. Opět útočník Milito tentokrát po přihrávce Juriče nemířil přesně. Janov tedy svoje úvodní šance nevyužila a na tahu byli domácí. Davide Biondini se objevil v čisté brankové příležitosti, jenomže ho zastavil praporek rozhodčího.

Ve 35. minutě mělo největší příležitost první poločasu domácí Cagliari. Michele Fini zahrával přímý kop, ten se snesl na hlavu Diega Lopeze, jenž úplně volný zamířil těsně vedle. O chvíli později šokoval domácí stadion Andrea Cossu. Ten v souboji s Juričem předvedl zákrok, který vypadal jako faul, ovšem nebyl to faul. Rozhodčí to ale viděl jinak a Cossovi dal žlutou kartu, ta byla v zápase už druhá, takže Andrea Cossu musel předčasně do sprch.

Podivné rozhodnutí rozhodčího de facto poznamenalo celý zápas, nicméně do konce poločasu Cagliari nerozhodný výsledek 0:0 udrželo. Po změně stran se mohlo oslabené Cagliri dostat do vedení. Finiho další nebezpečný volný přímý kop musel brankář Rubinho vyrazit na roh.

Janov si začal vytvářet více příležitostí, nejprve Milito vyzval ke skórování Sculliho, ale Marchetti byl připravený a skvělým zákrokem pohromu odvrátil. Další akci, kterou tentokrát vymyslel střídající Olivera zastavil praporek rozhodčího, ale bylo to velmi těsné rozhodnutí. Millito a Sculli hodně domácí obranu zlobili, po rohovém kopu se musel vytáhnout Marchetti. Federico Marchetti byl klíčovou osobností druhého poločasu, protože Janov svého soupeře zatlačila, postupně si na mě vylámal zuby Milito, Sculli i Jankovič.

Defenzíva Cagliari nakonec přeci jenom padla, v 85. minutě se dostala Palladinova přihrávka až k Oliverovi, který hlavou překonal Marchettiho - 1:0 pro hosty. Domácí, ačkoliv už měli málo času, mohli vyrovnat. Andrea Lazzari běžel sám na Rubinho, ale nedal. Spálená Lazzariho šance mohla mrzet, protože další branka už nepadla.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Bologna FC 4:1

14.03.2009 20:30

Góly: 49. Hasan Salihamidžić, 71. Sebastian Giovinco, 75. Alessandro Del Piero, 87. Alessandro Del Piero - 24. Massimo Mutarelli

Juventus Turín si připsal další tři body do tabulky a na první Inter Milán ztrácí už jen čtyři body. Domácí prohrávali po prvním poločase 1:0 ale díky skvělému druhému poločasu skóre obratili. Juventus nakonec vyhrál vysoko 4:1.

Domácí Juventus začal aktivněji, do dvou šanci se dostal Iaquinta. Nejprve po přihrávce Del Piera, a poté po přesném pasu Salihamidžiče, ovšem branku nevstřelil. Na druhé straně musel likvidovat Buffon přímý kop Volpiho. Ve 24. minutě se hostující Bologna dostala překvapivě do vedení. Salvatore Lanna rozehrál autové vhazování, míč převzal Di Vaio a přesnou kolmicí vybídl ke skórování Mutarelliho. Ten se ve stoprocentní šanci nemýlil, takže hosté vedli 1:0.

V dresu Juventusu byl hodně aktivní Giovinco a právě on mohl vyrovnat. Jeho centrovaný míč skončil na břevně hostující branky. Stará Dáma málem přišla o Chielliniho, ten obdržel ránu do obličeje a krvácel, byl ovšem rázně ošetřen, takže mohla pokračovat v zápase. Juventus nevyrovnal ani po hlavičce Salihamidžiče a smůlu měl v zakončení i Giovinco, jeho přímý kop zneškodnil brankář Antonioli.

Do druhého poločasu vstupoval Juventus s jasným cílem, co nejdříve vyrovnat a zápas otočit. To se nakonec povedlo, ve 48. minutě zahrávali Bianconeri rohový kop, ten se snesl na hlavu Salihamidžiče, který vyrovnal - 1:1. Domácí i nadále ohrožovali branku brankáře Antonioliho, ale Giovinco, Iaquinta a Del Piero své velké šance nevyužili.

V 71. minutě dokonal obrat utkání aktivní Giovinco, Juve sehrálo pohlednou akci na jejímž konci byla přesná, Giovincova technická střela k tyči - 2:1. Juventus sice vedl ale v útočení nepolevoval, právě naopak, ještě více přidal a v 75. minutě vstřelil třetí gól. Salihamidžič přesně přihrál Del Pierovi, který lišácky míč zasekl a pohodlně zakončil - 3:1 pro Juventus.

Del Piero dokázal vstřelit druhý gól v 87. minutě. Ofenzivní modla Turína nadvakrát překonala brankáře Antonioliho a uzavřela konečné skóre na 4:1. Juventus především díky skvělému druhému poločasu vyhrál a i nadále stíhá vedoucí Inter Milán.

Více informací k zápasu

Città di Palermo - US Lecce 5:2

15.03.2009 15:00

Góly: 11. Edinson Cavani (pen.), 18. Fábio Simplício, 41. Fabrizio Miccoli, 56. Simon Kjaer, 59. Edinson Cavani - 17. Simone Tiribocchi, 34. Simone Tiribocchi

Sedmigólová přestřelka se udála na Stadio Renzo Barbera v Palermu. Domácí Città di Palermo deklasovalo předposlední Lecce 5:2. Nový trenér hostí Gigi De Canio tak neprožil dvakrát ideální debut. Domácí si polepšili a jsou nyní sedmí.

Brankostroj se spustil již v desáté minutě. Edison Cavani si naběhl na Simplíciovu kolmici a ve vápně byl zkosen Vivesem. Sám Cavani se tedy ujal penalty a s přehledem ji proměnil. Lecce se vzpružilo a o několik minut později vyrovnalo. Simon Kjaer odkopl míč, kterého se zmocnil Castillo a našel ve vápně Simone Tiribocchiho. Ten se nerozpakoval a z voleje dal první branku Lecce od prvního února.

Domácím netrvalo ani minutu a opět strhli vedení na svou stranu. Chaos v obraně hostí završil brankář Rosati, který vyrazil centr přesně do nohy Fabia Simplícia. Odkrytou klec již nešlo netrefit. Hosté se však opět vrátili do hry. Simone Tiribocchi obešel Cesare Bova na levé straně a přesně mířenou střelou nedal Ameliovi šanci. Stav vydržel nerozhodný jen sedm minut. Za domácí se trefil Fabrizio Miccoli, který dal první branku proti městu, kde se narodil.

Do druhého poločasu změnilo Lecce rozestavní na ofenzivní 4-3-3, ale branky se sypaly dále. Stoper Simon Kjaer si seběhl s míčem na pravou stranu a odcentroval. Jeho nepovedený centr se ale stočil a zaplul do vrchního rohu u vzdálené tyče Rosatiho svatyně. Brankář hostí jen překvapeně zíral. Poslední hřebík do rakve Lecce zatloukl Edison Cavani. Simplicio se s míčem dostal až na penaltu, nazahamounil a namazal před prázdnou branku Cavanimu.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Turín FC 2:0

15.03.2009 15:00

Góly: 46. Sergio Floccari, 72. Sergio Floccari

Fotbalisté turínského FC prohráli zápas s Atalantou a propadli se na osmnáctou, tedy sestupovou pozici. Domácí vyhráli díky brankám Floccariho 2:0 a bodově se dotáhli na deváté Cagliari.

Hosté z Turína začali utkání lépe. Nicola Ventola nakopl míč na Rollanda Bianchiho, který povedenou střelou orazítkoval břevno Consigliho branky. Domácí přispěchali s šancemi v podobě přímého kopu, Cigariniho střelu musel stejně jako dorážku Floccariho zneškodnit vynikající Matteo Sereni. I další šance si vypracovala Atalanta a po jedné z nich se dostali domácí do vedení. Floccariho oblouček hlavou skončil v brance - 1:0.

Autor úvodní branky mohl přidat i další zásahy, jeho střelu z voleje vyrazil Sereni na roh. Ve druhém poločase se dostal na hřiště miláček davů Doni, ale jeho comeback trval jen čtrnáct minut, protože ofenzivní eso domácích si zranění obnovilo.

Hostující Turín se dožadoval odpískání pokutového kopu po zákroku na Tomase Manferdiniho, ale hlavní sudí jejich žádost nevyslyšel. V 73. minutě Bergamo svůj náskok zvýšilo, nezadržitelný Floccari obelstil ofsajdovou past a stejně dobře si poradil i s brankářem Serenim - 2:0. Jedinou výraznou šanci Turína ve druhém poločase zlikvidoval dobrým zákrokem Consigli. Domácí vyhráli zaslouženě 2:0.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - AS Řím 2:2

15.03.2009 15:00

Góly: 25. Giampaolo Pazzini, 43. Giampaolo Pazzini - 7. Júlio Baptista, 70. Júlio Baptista

Římané opět ztratili a z Janova si vezou domů pouze bod za remízu 1:1. Jejich pozice se však nijak výrazně nezhoršila, na čtvrtý FC Janov ztrácejí dva body. V dresu Sampdorie se opět zaskvěla posila Giampaolo Pazzini, který vstřelil AS obě branky.

Hned v úvodu zahrozil domácí Marius Stankevičius, jehož střela lízla tyč Doniho branky. Hosté odpověděli v sedmé minutě. Centr Maxe Tonetta prošel skrz vápno až na zadní tyč. Tam se napřáhl Julio Baptista a ránou jako z děla dal svému týmu vedení. Sampdoria se snažila vyrovnat, Doni skvěle vytěsnil hlavičku Pazziniho nad břevno. O chvíli později již Doni nemohl nic dělat. Pazzini si naskočil na Cassanův centr a bylo srovnáno.

Hra byla velmi vyhrocená a již ve 34. minutě mohl být Marco Motta rád, že nedostal druhou žlutou kartu za faul na Sammarca. Do konce prvního poločasu se ještě jednou změnilo skóre. Ústřední postavou celé situace byl brazilský brankář Doni. Padalino poslal doprostřed branky nepříliš prudkou střelu, ale Doni ji jen lajdácky vyrazil před sebe, kde se bohužel pro něj vyskytoval Pazzini a jednoduše strhl vedení na stranu Blucerchiati.

Římané začali druhou polovinu aktivně. Castellazzi musel vyrážet střelu Jérémyho Meneze, načež volej Marca Motty skončil na tyči domácí branky. Nicméně to byl poslední Mottův světlý moment. Zhruba po hodině hry hloupě zatahal za dres Padalina a tentokráte sudí Rosetti neměl slitování. Padalino se vzápětí inspiroval svým kolegou z Janova a stáhl za dres Maxe Tonetta ve vápně. Julio Baptista se postavil k pokutovému kopu a krásně přehodil Castellazziho.

Ke konci utkání si ještě napravil svou hrubku Alexander Doni. Skvělým zákrokem vychytal Pazziniho hlavičku z velmi blízké vzdálenosti, odvrátil tak porážku a Pazzinimu zkazil radost z hattricku.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Chievo Verona 0:3

15.03.2009 15:00

Góly: 27. Erjon Bogdani, 29. Sergio Pellissier, 84. Sergio Pellissier

Lazio Řím po sérii dobrých zápasů opět propadlo. Na Olympijském stadionu v Římě prohrálo 3:0 se sestupem ohroženým Chievem. Výhru hostů zařídili Sergio Pellissier a Erjon Bogdani, první jmenovaný dokonce vstřelil dvě branky. Utkání nedohrál obránce Kolarov.

Zápas začal dvěma šancemi, po jedné na obou stranách. Tu první měl Pellissier, ale podobně jako na druhé straně Zarate nezakončil dobře. Chievo ve dvacáté minutě ztratilo Stephana Makinwu, bývalého útočníka Lazia nahradil Erjon Bogdani. A byl to právě Bogdani, který vstřelil úvodní branku zápasu hlavou po precizním centr Luciana - 0:2. O dvě minuty později to bylo s domácími ještě horší, Chievo totiž vstřelilo druhý gól. Pellissier se úspěšně vyhnul ofsajdové pasti, obelstil tedy obranu Lazia včetně brankáře a zvýšil na 0:2.

Lazio se nemohlo ze dvou inkasovaných branek vzpamatovat, blízko snížení byl Pasquale Foggia, svojí pravačkou donutil brankáře Sorrentina ke skvělému zákroku. Do druhého poločasu přichystal trenér Delio Rossi několik změn, Panděva nahradil Rocchi a Brocchiho pro změnu Mauri, jenomže ani toto střídání domácím nepomohlo. Spíše naopak, Chievo pokračovalo v ohrožování domácí branky, Erjon Bogdani neuspěl v souboji jeden na jednoho proti brankáři Muslerovi. Bídu Lazia jenom podtrhlo vyloučení Aleksandra Kolarova, který po zákroku na Yepese obdržel rovnou červenou kartu.

Zkázu Lazia dokonal druhou trefou Pellissier. Útočník Chieva těžil z vynikající práce Colucciho a dokonal hostující dílo - 0:3. Lazio předvedlo velmi špatný výkon a po zásluze prohrálo. Hosté z Verony se díky vítězství přiblížili k vytoužené záchraně.

Více informací k zápasu

Reggina Calcio - SSC Neapol 1:1

15.03.2009 15:00

Góly: 27. Bernardo Corradi - 64. Ezequiel Lavezzi

Trenérský debut Roberta Donadoniho na lavičce Neapole mohl skončit velmi špatně. Díky chybě brankáře Regginy se mohli hosté radovat alespoň z bodu. Domácí opět ukázali, že se nespokojí s posledním místem a chtějí se zachránit.

Domácí Reggina začala velmi dobře. Nejprve se zastřeloval z dálky Franco Brienza stejně tak, jako na druhé straně Hamšík. Nicméně pak přišla střela Ciccia Cozzy a brance zachránil až svým tělem na brankové čáře Matteo Contini. Reggina byla stále lepší. Navarro se značně zapotil, když jej překvapil z úhlu Valdez. Chvíli poté se již domácí dočkali zaslouženého vedení. Bernardo Corradi utekl obráncům a přesně mířenou střelou poslal svůj tým do vedení.

Ve druhém poločase se domácímu Cozzovi podařilo navýšit. Nicméně hra již byla zastavená pro faul Bernarda Corradiho. Na druhé straně Neapol takovou smůlu neměla. Ba naopak. Brankář Puggioni vyběhl proti Zalayetovi, avšak byl velmi pomalý a Zalayeta pouze vylepšil pozici pro Ezequiela Lavezziho, který s přehledem vyrovnal. Reggina tak smolně přišla o dva body, které by si za svůj výkon jednoznačně zasloužila.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Calcio Catania 1:1

15.03.2009 15:00

Góly: 71. Fabio Quagliarella - 25. Giuseppe Mascara

Souboj dvou sousedních celků ze středu tabulky dopadl nerozhodně. Udinese si s Catanií rozdělilo body za remízu 1:1 a jejich postavení v tabulce se nezměnilo. Hosty poslal do vedení Mascara, za domácí odpověděl dvacet minut před koncem Quagliarella.

V prvním poločase si první vážnější šanci připsali domácí, Pepeho střela však skončila nad. Hosté z Catanie si vytvořili první vážnější pokus až ve 25. minutě a ihned z toho byla úvodní branka utkání. Fantastický volej Mascary z dobrých třiceti metrů vymetl horní růžek Belardiho branky - 1:0. Brankář Belardi nahradil v brance Udinese chybějícího Handanoviče. Udinese mohlo do konce prvního poločasu vyrovnat. Do dvou slibných příležitostí se dostal Antonio Floro Flores, ten si však v proměňování nevedl dobře. Velmi blízko vyrovnání byl Maurizio Domizzi, jeho hlavička skončila na tyči.

Ve druhém poločase jako první prověřil brankáře Bizzarriho z přímého kopu střídající Gaetano D'Agostino, rána ale postrádala patřičnou přesnost a razanci. Z nebezpečných protiútoků hrozila i Catania. Ledesma ztroskotal na Belardim a domácí Di Natale na Bizzarrim. Trenéru Marinovi se skvěle vydařilo střídání, Fabio Quagliarella byl na hřišti pouhé čtyři minuty, když vstřelil vyrovnávací gól. Bizzarri sice zneškodnil přímý kop Agostina, ale před dorážejícím Quagliarellou byl bezmocný - 1:1.

Udinese mohlo dokonce zvítězit, vyběhnutý Bizzarri měl plné ruce práce, aby zneškodnil lob Flora Florese. V závěru měla Catania velké štěstí, když hlavička Florese nebo dorážka Di Nataleho neskončila v brance. Sicilský klub už výsledek udržel a připsal si bod za remízu 1:1.

Více informací k zápasu

AC Siena - AC Milán 1:5

15.03.2009 15:00

Góly: 62. Massimo Maccarone - 7. Andrea Pirlo (pen.), 45+3. Filippo Inzaghi, 55. Alexandre Pato, 71. Filippo Inzaghi, 78. Alexandre Pato

AC Milán potvrdil vzestup formy a znovu si připsal jednoznačné vítězství. Rossoneri tentokrát rozdrtili Sienu vysoko 5:1. Třístou branku v dresu Milána zaznamenal veterán Inzaghi, který zároveň v utkání vstřelil dvě branky.

Utkání začalo nařízenou penaltou ve prospěch milánského AC, Mathieu Flamini byl v 7. minutě faulován a k exekuci pokutového kopu se postavil Andrea Pirlo, který se nemýlil - 0:1. Siena chtěla co nejdříve odpovědět, ale přes spolehlivou obranu hostí to měla těžké. Rossoneri v úvodu utkání přišli o brankářskou jedničku Abbiatiho, který se zranil, takže do branky musel náhradník Dida. V průběhu prvního poločasu si oba celky příliš šancí nevypracovaly. Milán sice nebyl v prvním poločase lepším týmem, jenomže z minima dokázal vytěžit maximum. V nastaveném čase zahrávali hosté rohový kop, míč propadl až k Inzaghimu, který jej dopravil do branky - 0:2. Hosté dokázali vstřelit ještě jeden, ale kvůli ofsajdové pozici Ambrosiniho nebyl uznán.

Zatímco v prvním poločase byly síly obou celků vyrovnané, ve druhém dějství dominoval Milán. Fanoušci Rossoneri uvítali návrat na hřiště dvou hvězd, nejprve se do hry dostal Kaká a o něco později i Ronaldinho. Nejprve však vyslal na branku AC nepřesnou střelu Paul Codrea a o chvíli později vstřelila Siena gól, který podobně jako v předchozím případě Milana nebyl kvůli ofsajdu uznán. Poté předvedl parádní kopací techniku Alexandre Pato, mladičký Brazilec napřáhl z velké dálky a přesně mířenou střelou překonal brankáře Sieny - 0:3.

Na druhé straně se pokoušel o průnik Simone Vergassola, ale byl zastaven riskantním skluzem Paola Maldiniho. Milán mohl vstřelit čtvrtý gól, Rossoneri rozebrali obranu domácích, Kaká měl před sebou prázdnou branku ale trestuhodně přestřelil. Neproměněnou šanci potrestali domácí, Massimo Maccarone na hranici pokutového území vystřelil a jeho střela zapadla přesně k pravé tyči Didovy branky - 1:3. Tento stav příliš dlouho nevydržel, Pirlo vybídl Inzaghiho a ten jeho přihrávku proměnil - 1:4. Fillipo Inzaghi oslavil třístou trefu v dresu Milána zdvižením dresu, na kterém bylo jeho jméno s číslovkou 300.

Milán byl v euforii a i nadále útočil, což se mu opět vyplatilo. Mladíček Pato trochu se štěstím oklamal brankáře Sieny a před prázdnou brankou nezaváhal - 1:5. Siena se i navzdory hrůzostrašnému výsledku snažila něco vymyslet, ale nebylo jí přáno. Paul Codrea dokonce orazítkoval břevno milánské branky.

Více informací k zápasu

Inter Milán - ACF Fiorentina 2:0

15.03.2009 20:30

Góly: 11. Zlatan Ibrahimović, 90+4. Zlatan Ibrahimović

Inter Milán nenechal nikoho na pochybách a do vítězného konce dotáhl i zápas proti silné Fiorentině. O výhru 2:0 se postaral švédský kanonýr Ibrahimovič, který se probojoval už na druhé místo v letošní tabulce nejlepších střelců Serie A.

Hned v deváté minutě zahodili hosté obrovskou šanci, Interu se příliš nepovedlo rozehrát volný kop a do protiútoku okamžitě vyrazil Gilardino. Přesnou přihrávkou našel Mutua, ale ten tváří v tvář domácímu gólmanovi vzniklou situaci nevyřešil dobře a trefil pouze Césarovy nohy. Známé pořekadlo "nedáš, dostaneš" se dostalo ke slovu o dvě minuty později. Balotelliho přímý kop nedokázal brankář Frey vyrazit do bezpečí a míč se šťastně snesl na hlavu Ibrahimoviče. Pro domácího ostrostřelce pak nebyl problém dopravit míč do sítě a poslat domácí do vedení.

O pár chvil později se za zády domácích obránců zjevil Gilardino, kterého do šance poslal chytrou přihrávkou Melo. Inter však znovu zachránil dobrým zákrokem César. Na druhé straně se po pěkné sérii narážeček prezentoval střelou Stankovič, jeho pokus ale o centimetry minul branku Fiorentiny.

Hosté se nevzdávali a do konce poločasu si vytvořili ještě další dvě šance. Vargasův přímý kop sice mířil do zdi, ale následná Kuzmaničova střela jen o decimetry přeletěla branku domácích. Těsně před koncem první půle zkoušel Gilardino překvapit gólmana Césara, když se snažil v těžké pozici dopravit do sítě efektivně patou. Jeho akrobatický pokus ale skončil těsně nad břevnem domácí branky. I přes dobré šance Fiorentiny se do kabin šlo za jednobrankového vedení Interu Milán.

Druhý poločas začal velkou příležitostí Mutua, tentokrát útočník Fiorentiny dokázal překonat gólmana Interu, ale míč mířil těsně vedle pravé tyče domácí branky. Blížící se závěr zápasu sice přinesl několik příležitostí na obou stranách, ale žádná z nich se do kategorie vyložených zařadit nedá.

Krásnou tečku za zápasem tak udělal ve čtvrté minutě nastavení Ibrahimovič, který z 32 metrů zahrával přímý kop a nechytatelným projektilem, jenž letěl rychlostí 109 kilometrů v hodině, překonal Freye podruhé.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán28206251:2166
2.Juventus FC28185547:2259
3.AC Milán28166651:2854
4.Janov CFC28139637:2748
5.ACF Fiorentina281441038:2946
6.AS Řím28137843:3746
7.Città di Palermo281331239:3742
8.SS Lazio281251139:4041
9.Cagliari Calcio281161133:2939
10.Atalanta BC281231333:3139
11.SSC Neapol281061233:3336
12.Udinese Calcio28991038:3936
13.Calcio Catania28971229:3434
14.UC Sampdoria28891128:3533
15.AC Siena28871323:3131
16.Chievo Verona28691324:3627
17.Bologna FC28681431:4626
18.Turín FC28591425:4224
19.US Lecce284111324:4623
20.Reggina Calcio283111422:4520

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (462)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele