28. kolo
15.03.2009 15:00 CET
1 : 5
(0:2)

Reportáž

AC Siena - AC Milán 1:5

AC Milán potvrdil vzestup formy a znovu si připsal jednoznačné vítězství. Rossoneri tentokrát rozdrtili Sienu vysoko 5:1. Třístou branku v dresu Milána zaznamenal veterán Inzaghi, který zároveň v utkání vstřelil dvě branky.

Utkání začalo nařízenou penaltou ve prospěch milánského AC, Mathieu Flamini byl v 7. minutě faulován a k exekuci pokutového kopu se postavil Andrea Pirlo, který se nemýlil - 0:1. Siena chtěla co nejdříve odpovědět, ale přes spolehlivou obranu hostí to měla těžké. Rossoneri v úvodu utkání přišli o brankářskou jedničku Abbiatiho, který se zranil, takže do branky musel náhradník Dida. V průběhu prvního poločasu si oba celky příliš šancí nevypracovaly. Milán sice nebyl v prvním poločase lepším týmem, jenomže z minima dokázal vytěžit maximum. V nastaveném čase zahrávali hosté rohový kop, míč propadl až k Inzaghimu, který jej dopravil do branky - 0:2. Hosté dokázali vstřelit ještě jeden, ale kvůli ofsajdové pozici Ambrosiniho nebyl uznán.

Zatímco v prvním poločase byly síly obou celků vyrovnané, ve druhém dějství dominoval Milán. Fanoušci Rossoneri uvítali návrat na hřiště dvou hvězd, nejprve se do hry dostal Kaká a o něco později i Ronaldinho. Nejprve však vyslal na branku AC nepřesnou střelu Paul Codrea a o chvíli později vstřelila Siena gól, který podobně jako v předchozím případě Milana nebyl kvůli ofsajdu uznán. Poté předvedl parádní kopací techniku Alexandre Pato, mladičký Brazilec napřáhl z velké dálky a přesně mířenou střelou překonal brankáře Sieny - 0:3.

Na druhé straně se pokoušel o průnik Simone Vergassola, ale byl zastaven riskantním skluzem Paola Maldiniho. Milán mohl vstřelit čtvrtý gól, Rossoneri rozebrali obranu domácích, Kaká měl před sebou prázdnou branku ale trestuhodně přestřelil. Neproměněnou šanci potrestali domácí, Massimo Maccarone na hranici pokutového území vystřelil a jeho střela zapadla přesně k pravé tyči Didovy branky - 1:3. Tento stav příliš dlouho nevydržel, Pirlo vybídl Inzaghiho a ten jeho přihrávku proměnil - 1:4. Fillipo Inzaghi oslavil třístou trefu v dresu Milána zdvižením dresu, na kterém bylo jeho jméno s číslovkou 300.

Milán byl v euforii a i nadále útočil, což se mu opět vyplatilo. Mladíček Pato trochu se štěstím oklamal brankáře Sieny a před prázdnou brankou nezaváhal - 1:5. Siena se i navzdory hrůzostrašnému výsledku snažila něco vymyslet, ale nebylo jí přáno. Paul Codrea dokonce orazítkoval břevno milánské branky.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (4)

Přidat komentář
GEGE

Doufám,že Ricky už bude aspon na lávce.Jinak by jsme mohli hrát zase to rozestavení jako doma proti Atalantě to se mi líbilo,i když Siena bude doma rozhodně více kousat než oslabená Atalanta.Snad Pippo naváže na hatrick a poveze se na golové vlně.Zápas bohužel neuvidím ale doufám,že 3 body poputujou do Milána.

MILAN SIAMO NOI!FORZA ROSSONERI!

Reagovat
smazaný uživatel

doufam ve vyhru ac milana mam ich na tikete tak nech vyhrajou

Reagovat
smazaný uživatel

1-5 .........kaka sa opet zranil?

Reagovat
smazaný uživatel

vypada to tak...snad nebude marodit dlouho...to same i abbiati

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele