28. kolo
14.03.2009 20:30 CET
4 : 1
(0:1)

Reportáž

Juventus FC - Bologna FC 4:1

Juventus Turín si připsal další tři body do tabulky a na první Inter Milán ztrácí už jen čtyři body. Domácí prohrávali po prvním poločase 1:0 ale díky skvělému druhému poločasu skóre obratili. Juventus nakonec vyhrál vysoko 4:1.

Domácí Juventus začal aktivněji, do dvou šanci se dostal Iaquinta. Nejprve po přihrávce Del Piera, a poté po přesném pasu Salihamidžiče, ovšem branku nevstřelil. Na druhé straně musel likvidovat Buffon přímý kop Volpiho. Ve 24. minutě se hostující Bologna dostala překvapivě do vedení. Salvatore Lanna rozehrál autové vhazování, míč převzal Di Vaio a přesnou kolmicí vybídl ke skórování Mutarelliho. Ten se ve stoprocentní šanci nemýlil, takže hosté vedli 1:0.

V dresu Juventusu byl hodně aktivní Giovinco a právě on mohl vyrovnat. Jeho centrovaný míč skončil na břevně hostující branky. Stará Dáma málem přišla o Chielliniho, ten obdržel ránu do obličeje a krvácel, byl ovšem rázně ošetřen, takže mohla pokračovat v zápase. Juventus nevyrovnal ani po hlavičce Salihamidžiče a smůlu měl v zakončení i Giovinco, jeho přímý kop zneškodnil brankář Antonioli.

Do druhého poločasu vstupoval Juventus s jasným cílem, co nejdříve vyrovnat a zápas otočit. To se nakonec povedlo, ve 48. minutě zahrávali Bianconeri rohový kop, ten se snesl na hlavu Salihamidžiče, který vyrovnal - 1:1. Domácí i nadále ohrožovali branku brankáře Antonioliho, ale Giovinco, Iaquinta a Del Piero své velké šance nevyužili.

V 71. minutě dokonal obrat utkání aktivní Giovinco, Juve sehrálo pohlednou akci na jejímž konci byla přesná, Giovincova technická střela k tyči - 2:1. Juventus sice vedl ale v útočení nepolevoval, právě naopak, ještě více přidal a v 75. minutě vstřelil třetí gól. Salihamidžič přesně přihrál Del Pierovi, který lišácky míč zasekl a pohodlně zakončil - 3:1 pro Juventus.

Del Piero dokázal vstřelit druhý gól v 87. minutě. Ofenzivní modla Turína nadvakrát překonala brankáře Antonioliho a uzavřela konečné skóre na 4:1. Juventus především díky skvělému druhému poločasu vyhrál a i nadále stíhá vedoucí Inter Milán.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sebastian Giovinco!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

nice

Reagovat
cerwi

krása

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele