Prohra Sparty po třech měsících aneb Události 25. kola FORTUNA:LIGY

29.05.2020, 14:07
Názory a komentáře
Pro všech šestnáct týmů se po koronavirové pauze vrátila česká nejvyšší soutěž. Avšak ne tak, jak jsme byli zvyklí. Na tribuny se dostala jen hrstka fanoušků, gólů také moc nepadalo a i sporných situací bylo poskrovnu.

Už v sobotu mohly díky výjimce z nařízení dohrávat odložený duel třiadvacátého kola Teplice a Liberec. Přestože předpověď počasí musela správci hřiště sklářů nadělat vrásky na čele, nakonec vše pro domácí dobře dopadlo, a to včetně výsledku.

V prvním plnohodnotném kole už to tak slavné nebylo, žluto-modří si dojeli do Ďolíčku pro čtyřgólový výprask, čímž se postarali o dvě pětiny všech gólů tohoto kola. O třetím čtyřgólovém vítězství Klokanů v historii české ligy i o dalších utkáních si můžete přečíst na následujících řádcích.

Zápas kola


Sparta Praha-Viktoria Plzeň

To nejlepší na konec. Jediný duel kola, v němž se prosadili hráči na obou stranách, byl ten na Letné mezi domácí Spartou a Plzní. Hosty poslal v první půli do vedení zpoza vápna Kalvach, krátce po návratu ze šaten navyšoval Beauguel. Naději pro rudé vykřesal až v závěru Karlsson, vyrovnávací branky se však jeho spoluhráči nedočkali.



Gól kola


1. Jean-David Beauguel (Viktoria Plzeň)

Co si budeme povídat, moc na výběr z gólů v úvodním kompletním kole po dvouměsíční pauze nebylo. Spásou pro oko diváka tak byly oba dva plzeňské góly ve šlágru proti Spartě. Zejména Beauguelovu dělovku můžeme zařadit mezi opravdu zdařilé branky.



2. Lukáš Kalvach (Viktoria Plzeň)



3. Libor Holík (Jablonec)



Jedenáctka kola



Brankář - Filip Nguyen (Slovan Liberec)

Zejména v první půli měl co dělat, aby udržel nulu. Po necelé čtvrthodině zneškodnil obrovskou šanci Brandnera, pohotové reflexy předvedl i před pauzou proti Havlově hlavičce o zem. Ve druhé půli více útočil jeho tým, jeho náplní práce tak bylo především sbírat centry a dlouhé nákopy.

Pravý obránce - Libor Holík (Jablonec)

Z pozice krajního obránce rozhodnout duel proti svému předchozímu zaměstnavateli, to se nepovede každý den. Už před svým zářezem vyslal několik zajímavých balónů, klíčová však byla situace po půl hodině. Po Dočekalově prodloužení Holík prudkou ranou na vzdálenější tyč vsítil jediný gól zápasu.

Střední obránce - Ondřej Kúdela (Slavia Praha)

Mladý stoper Zima má zjevně ty nejlepší podmínky pro růst, jaké si může v českých podmínkách představit. Ve dvojici se zkušeným Kúdelou se mohl starat jen o defenzivní činnost, neboť Kúdela oplýval jistotou jak v osobních soubojích, tak v rozehrávce.

Levý obránce - Emmanuel Antwi (Příbram)

Příbramský bek nejenže si výborně odváděl své obranné povinnosti, ale byl i jedním z nejnebezpečnější směrem dopředu. Jeho pobídky z dlouhých nákopů ani z přímých kopů však spoluhráči zužitkovat nedokázali.

Pravý záložník - Tomáš Malinský (Slovan Liberec)

Byl to právě Malinský, kdo rozjel akci vedoucí k jedinému gólu utkání. Na polovině hřiště si šikovně obhodil jednoho hráče, dalšího v pokutovém území a přestože jeho střela neslavila úspěch, po Balutově dorážce už se mohli hosté radovat.

Střední záložník - Alexandru Baluta (Slovan Liberec)

Aktivitou hýřil po celé utkání, patřil mu ale zejména vstup do druhé půle. Nejprve zpoza vápna pořádně vyprášil Drobného rukavice, aby o tři minuty později po zákroku zkušeného gólmana doklepl míč do odkryté klece.

Střední záložník - Nicolae Stanciu (Slavia Praha)

Druhým do středu pole je další Rumun, jehož bylo proti Mladé Boleslavi plné hřiště. Kromě asistence na Ševčíkův gól vytvořil i několik dalších příležitostí, zejména ta úvodní Teclova měla být gólová. Stanciu i několikrát nebezpečně vypálil, úspěch však neslavil.

Levý záložník - Jan Kovařík (Viktoria Plzeň)

Plzeňský křídelník asistoval u obou branek svého týmu. Nejprve ve středu hřiště předal míč skórujícímu Kalvachovi, po změně stran zase přihrávkou pod sebe připravil luxusní pozici Beauguelovi. Mohl mít asistence dokonce tři, to by však Čermák nesměl pohrdnout obrovskou šancí.

Útočník - Jakub Janetzký (Fastav Zlín)

Přestože on ani jeho spoluhráči gól neslavili, nelze mu upřít povedený výkon. Jeho výpady v úvodních minutách byly pro domácí obranu velkým nebezpečím, stejně tak dělovka z velké dálky, která jen těsně minula cíl. Na začátku druhé půle se navíc nechal faulovat Plechatým a vydobyl svému týmu velmi dlouhou přesilovku.

Útočník - Matěj Pulkrab (Bohemians Praha 1905)

Gól sice nevsítil, zejména na prvních dvou měl ale lví podíl. V jedenácté minutě vybojoval v situaci po rohovém kopu penaltu, o deset minut později naservíroval míč do gólové pozice skórujícímu Hronkovi.

Útočník - Jean-David Beauguel (Viktoria Plzeň)

Aktivní byl francouzský útočník hlavně v počátku utkání, kdy se hodně zapojoval do rozehrávky. Jeho chvíle však přišla až po změně stran. Po Kovaříkově pasu vypálil pumelici z vápna nechytatelně pod břevno.

Nemělo by vám uniknout


Gólem hodně krkolomným se v závěru utkání dostali sparťané do hry. Kozák bojovností získal míč pro Karlssona, který i díky teči plzeňského obránce dostal míč do sítě.



Smolných několik vteřin si v duelu na hřišti Bohemians připsal teplický Nazarov. Nejprve fauloval protihráče a po následném přímém kopu si čistě ve spolupráci se spoluhráčem vstřelil vlastní gól.



I předchozí gól darovali skláři soupeři jako na zlatém podnose. Přestože roh Bohemians letěl na hlavu bránícího hráče, fauloval Kodeš Pulkraba a dopřál tak Klokanům penaltu. Na videu v čase 0:47.



Opavští se v závěru duelu s Karvinou radovali z vítězné branky, radost jim však zhatil praporek pomezního.



Zachyceno na sociálních sítích


Já tu zase klidně prohlásím, že se tak nestalo


"Hlavní je zakončit". Ve Spartě asi ne.
¨

Zatím se na Letné bát nemusí...



Na druhé straně Vltavy to ve středu bylo o dost veselejší.


A co vy, jste pro ruchy, nebo si radši poslechnete pokyny z hrací plochy?



VAR v akci


Ani čestný zásah nebyl teplickým fotbalistům dopřán, Moulis totiž skóroval z ofsajdu.



Sudí v závěru středečního hitu zkoumal i zákrok v plzeňském pokutovém území, jak lze ale vidět, Štetinu spíše než Brabec trefil Tetteh.


Změny v tabulce


Na prvních třech místech se nic nezměnilo - a to nejen co se týče pořadí, ale i bodových rozestupů. Slavia, Plzeň i Jablonec se pořádně nadřely, tři body ale získaly. Na pozici čtvrtou se vyhoupl po vítězství v šestibodovém zápase s Dynamem Liberec, stejně bodů jako Slovan má i Baník a jen o bod pozadu je Slovácko. Poslední dva jmenované celky v pětadvacátém kole remizovaly.

Mimo první šestku spadli po porážce se Slavií fotbalisté Mladé Boleslavi, avšak stále jsou skupině titulu těsně na dostřel. I nadále pokračuje pořadí se jednobodovými rozestupy, první polovinu tabulky stále uzavírají České Budějovice a tu druhou načíná Sparta. Té se díky remíze na Slovácku přiblížila olomoucká Sigma.

Z nejhorších šesti týmů dokázal zvítězit jen jediný, a to Klokani, kteří v přímém souboji o jedenácté místo rozstříleli Teplice a živí naděje na elitní desítku. Smírně se ve slezském derby rozešla Karviná s Opavou, mezi tyto dva celky je nadále vklíněn trápící se Zlín. Příbram sice doma vydolovala bod z duelu s Ostravou, přesto tabulku uzavírá.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha25194249:861
2.Viktoria Plzeň25165447:2153
3.FK Jablonec25127643:3143
4.Slovan Liberec251231043:3339
5.Baník Ostrava25116836:2739
6.1. FC Slovácko25108730:2738
7.FK Mladá Boleslav251141042:3837
8.Dynamo České Budějovice251131139:3936
9.Sparta Praha2598843:3435
10.Sigma Olomouc25712631:2933
11.Bohemians Praha 190525861129:3730
12.FK Teplice25691021:3927
13.MFK Karviná25591120:3024
14.Fastav Zlín25641522:4122
15.SFC Opava25461511:4118
16.1. FK Příbram25361615:4615

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (54)

Přidat komentář
JacoBee

1. Pro Spartu v druhé lize

Reagovat
smazaný uživatel

A béčko by mohlo z ČFL postoupit za nima

Reagovat
kilobyte

Nemohlo.

Reagovat
kilobyte

Vždyť bychom tam všem chyběli.

Reagovat
Salfovic

Po sestupu by ji mohli všichni vídat každý týden na ČT

Reagovat
Pablos

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud byste tam byli, tak byste jim tam nechyběli.

Reagovat
jaris7

Ten Dan Peterka, znáte ho?

Reagovat
Stannis Baratheon

Teď už jo. Bohužel.

Reagovat
John Obi Mikel

Neznám, ale vypadá, že nás moc rád nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší troll od kterého jsem kdy něco četl Vaši kolegové mu říkají VymrDan.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl, to řvaní a mlácení na začátku každého videa od isportu je obludně otravné, vždycky mám pocit, že mi to urve hlavu

Reagovat
Liquid

Mám dotaz na sparťany, pokud prohrajete i v Karviné hlasovali byste pro to, aby si vaši hráči dali exkurzi v Darkově ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kilobyte

To ne, ale třeba Tetteha bych nechal v Karviné i kdybychom vyhráli.

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

Ne

Reagovat
icka

Reagovat
Salfovic
Reagovat
REPLIKATOR

Sparta 5 zápasů doma, 11 inkasovaných gólů

Reagovat
20DollarsInMyPocket

https://pasteboard.co/JaD1cDP.jpg

Už jen podle těch titulků se docela bojím ty komentáře otevřít

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Agent z Melmacu

do piče vy už hráte?

Reagovat
Kocour Klapuška

Jsem jedinej, komu zmizelo na youtube vyhledávání videí?

Reagovat
John Obi Mikel

U mě normální

Reagovat
John Obi Mikel

Jihlava

Reagovat
ratusek

nejsou kundy, není tanec.

V Jihlavě nejsou prachy a plácat se ve 2.lize budou strašně dlouho.

Reagovat
John Obi Mikel

Také mě překvapilo, že zrovna Kouřil kope za Varnsdorf penalty

Reagovat
smazaný uživatel

No Kouřil (pokud je to ten stejný Martin Kouřil, který se pak za nás bál hrát kvůli fanouškům) dal za Baník gól i z přímáku.

Reagovat
John Obi Mikel

Musím přestat podceňovat techniku dvoumetrových čahounů.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si pamatuju, že jsem před tím přímákem nechápal, proč nejde na hlavičku. A aby při nějakém signálu jen přeskočil balon mi připadalo zbytečné, že na to přece nikdo nemůže skočit, že by taková věž mohla kopat. A nakonec šup, bylo to tam

Video jsem našel, je to ten gól na 1:0

https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-1-liga-rocnik-2014-15/230606/cely-sestrih-prestrelka-bez-viteze-banik-hral-s-libercem-3-3.html

Reagovat
John Obi Mikel

Tak on nakonec kope ty přímáky lépe než tenhle rok za nás Stanciu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nenašel jsem video z toho zápasu s Libercem (3:3), kdy dával první gól v lize, ale na youtube je jeho přímák se Zlínem:

https://www.youtube.com/watch?v=HHtQoaAzvBQ

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
žrout
Reagovat
martin1
Reagovat
Coutinho10

tohle by tu taky nemelo chybet, kdyz se Sparte tak dari

https://ibb.co/7bfJgvF

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
Nihilister

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
žrout

Reagovat
Witcher

co to je?

Reagovat
žrout

tohle?

Reagovat
C-M@ster

OT: Mádl nevěděl, ale tak se zeptám i tady.

Pan Myška (úplatnej zkurvysyn z baráže Příbram - Brno) dostal trest na celej podzim, ale stejně si dva zápasy na podzim odmával - to mu to jako odpustili?

Pak na jaře už mává zas a metrovej ofsajd Teplic přehlídl právě on.

Kromě toho tohle kolo mávali a pískali další barážoví sudí - Berka jako hlavní Plzeň Sparta - ten dostal v baráži zaplaceno od Starky, stejně jako Ardeleánu u videa, čtvrtej byl Ginzel - ten zařízl TK27 po "jebu toho Berbra a samozřejmě Peltu".

Budějky - Liberec - lajnoví Kubr a Vaňkát. Kubr mával Jihlavu v odvetě baráže, Vaňkát alias 4 červený karty pro tým, co se postavil Berbrovi.

V Bohemka - Teplice byl už zmíněnej Myška a ve Slovácko Olomouc dělal čtvrtýho Pičardeleánu.

Ligu mám rád, ale kéž by tu rozhodcovskou rakovinu někdo odstranil.

Reagovat
ratusek

na tohle se mají ptát novináři. a ne být zesraní a uplně k hovnu. jenže víš jak to je, vědí to všichni, ale nikdo se na to nezeptá, aby se nedostal na černou listinu.

Reagovat
Pablos

Reagovat
TheMally11

spíš sem napiš kdo nikdy nikoho nezaplatil

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

ty z baráže měli přece na rok trest

Reagovat
smazaný uživatel

Podozrievam ze korona nevznikla v Cine ale na Milady Horakove v Prahe.

Vdaka nej sa Sparte podarilo neprehrat rekordne 3 mesiace.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrůzostrašné výsledky,po té pauze

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele