FORTUNA:LIGA - souhrn 25. kola

26.05.2020, 19:53, aktualizováno 27.05.2020, 21:55
Komentáře a souhrny
Slavia nezačala jaro dobře, po koronavirové pauze se ale otřepala a veze body z Mladé Boleslavi. Průběžně druhá Plzeň však zareagovala výhrou na Spartě. Jablonec naplnil roli favorita a doma i přes početní oslabení porazil Zlín. Důležité body získal Liberec, jenž se po výhře v Českých Budějovicích posunul do skupiny o titul. Bohemians 1905 v souboji tabulkových sousedů rozstříleli Teplice...

Sparta Praha - Viktoria Plzeň 1:2

27.05.2020 20:00

Góly: 87. David Moberg Karlsson - 26. Lukáš Kalvach, 52. Jean-David Beauguel

Šlágr úvodního kola po koronavirové přestávce zvládla vítězně plzeňská Viktoria, která tak nejlepším způsobem zareagovala na úterní výhru Slavie a z druhého místa ztrácí na vedoucí mužstvo ligy nadále osm bodů. Sparta naopak zůstává v poli poražených a topí se na deváté příčce.

V součtu celého utkání si hosté připsali zasloužené tři body, neboť zejména v první půli a úvodu té druhé tahali za delší konec. V závěru se sice jejich náskok ztenčil, ovšem na vyrovnání už se letenští nezmohli.

Dlouhá pauza očividně prospěla domácímu obránci Costovi, ten se totiž vrátil do základní sestavy. Od úvodu byl na hřišti přítomen i jeho spoluhráč ze zálohy Kanga, který vynechal poslední soutěžní duel proti Slavii. Hosté nastoupili víceméně v očekávaném složení. I tentokrát zůstal mezi náhradníky Kopic, trenér Guľa totiž na křídlech využil Kovaříka s Kayambou.

Zpočátku hrozila zejména Plzeň, například v sedmé minutě proletěl Beaugelův centr těsně před brankářem Hečou a bránící Costa riskantně uklidil míč do zámezí. Pět minut poté chtěl pobídku od Kovaříka uklidit do sítě Čermák, jenže prudký pas neusměrnil do kýžených míst. A o dalších pět minut později měl Čermák ještě větší šanci. Opět k němu doputoval balón z levé strany, tentokrát od Limberského, jenže trefil přímo Hečovu reflexivně vytaženou levici.

Aktivita Viktorie nicméně nakonec vyústila ve 26. minutě v úvodní branku. Kalvach postupoval středem pole naprosto neohroženě a perfektně umístěnou přízemní střelou z dálky otevřel skóre - 0:1. Obrana Sparty nadále hořela. Za dalších dvanáct minut střílel z úhlu Kayamba a Heča musel jeho pokus vyrazit alespoň na rohový kop. Až vzápětí ukázali růžky také letenští. Hložek postrčil do běhu Vindheimovi, jehož křižná střela se však mezi tří tyče nevešla. Před přestávkou nejprve hlavičkoval Štetina po rohovém kopu nad břevno, načež se zlobil na zaclánějícího Hložka, poté další hlavičku stopera domácích zlikvidoval gólman Plzně Hruška.

Druhou půli zahájil Hejda svým pokusem hlavou, který Heča lapil, ale v 52. minutě už strážce sparťanské svatyně kapituloval. Kayambův centr sice původně proletěl pokutovým územím bez většího ohrožení, avšak na zadní tyči stihl Kovařík přihrát Beauguelovi, jenž dělovkou pod břevno navýšil náskok hostů. Ti mohli o pět minut později vést dokonce o tři branky, když dlouhý nákop propadl ke Kayambovi, který však z úhlu napálil pouze břevno.

Sparta se poté konečně uchýlila k dlouhodobější aktivitě, která však nepřinášela patřičný efekt. Až v 87. minutě vletěl Kozák do centru Vindheima, Hruška míč nepřesvědčivě vyrazil před sebe, načež balón do sítě dostal Karlsson - 1:2. Při závěrečném tlaku ještě podezřele upadl v pokutovém území Viktorie Štetina, avšak sudí Berka po konzultaci s kolegou u videa neodpískal penaltu pro domácí. Plzeň tak těsný náskok udržela až do konce.

Více informací k zápasu

Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 4:0

27.05.2020 18:00

Góly: 12. Josef Jindřišek (pen.), 21. Petr Hronek, 64. Jevgenij Nazarov (vl.), 90+2. Kamil Vacek

Fotbalisté Teplic nedokázali zopakovat zdařilý domácí výkon proti Liberci a ve druhém "pokoronavirovém" duelu schytali výprask na hřišti Bohemians. Za Klokany se prosadili Jindřišek, Hronek a Vacek, zbylá trefa byla vlastní.

Vstup do utkání přitom sklářům vyšel dobře a už po několika vteřinách dal Valešovi zabrat dalekonosnou ranou Trubač. Jenže v jedenácté minutě Kodeš naprosto zbytečně zfauloval ve vlastním pokutovém území Pulkraba, načež sudí ukázal na značku pokutového kopu. Jeho exekuce se ujal Josef Jindřišek a na druhou stranu, než skákal gólman, proměnil.

Zanedlouho nabralo vedení Bohemians dvojnásobné výše. Kučerovu nepříliš povedenou rozehrávku vystihl Petr Hronek, narazil si o Pulkraba a chladnokrevně zakončil. 2:0. Několik dalších minut bylo v režii teplického Řezníčka, jenže gól ne a ne přijít. Nejprve pálil z úhlu nad bránu, aby následně poslal balón jen do Valešových rukou. Na druhé straně se musel činit i Grigar, Vaníčkovu hlavičku ale zneškodnit dokázal.

Po přestávce dvakrát pokoušel štěstí hostující Trubač, poprvé však hlavou netrefil zařízení, podruhé už byl úspěšnější, jenže připravený byl Valeš. Na obranné polovině se příliš nepředvedl jeho spoluhráč Nazarov, který nejprve zfauloval protihráče, aby si po následném přímém kopu srazil balón vyražený Grigarem do vlastní sítě.

Když už se žluto-modrým povedlo dotlačit míč za Valešova záda, zhatil jejich radost videoasistent rozhodčího. Moulisův gól nebyl uznán. Blízko trefě byl patnáct minut před koncem Mareš, gólman Klokanů však byl u míče o něco rychleji.

A jelikož ze solidní pozice pálil nepřesně Černý a Nazarovova střela skončila jen na tyči, patřilo poslední slovo domácím. Nečasovu povedenou individuální akci a následnou pobídku využil Kamil Vacek. Bohemians tak ze souboje dvou stejně úspěšných týmů vytěžili plný počet bodů a jsou reálně ve hře o první desítku.

Více informací k zápasu

SFC Opava - MFK Karviná 0:0

27.05.2020 18:00

Góly: -

Ani v Opavě se nepodařilo narazit na gólový pramen a souboj domácích hráčů se slezskými rivaly z Karviné tak navázal na bezbrankové zápasy předešlého dne. Pro oba týmy to znamená, že v tabulce zůstaly na stávajících pozicích. Opava je nadále předposlední, Karviná se zase usadila o dvě patra výše na třináctém místě.

Kouč SFC Balcárek obměnil po minulém utkání oba kraje obrany. Na ten pravý se postavil Harazim, nalevo zase operoval z Ostravy hostující Helešic. Na straně Karviné zůstal jen mezi náhradníky špílmachr Ba Loua, prostor místo něj dostal Vukadinović.

Jako první za to vzal v páté minutě velezkušený domácí záložník Zavadil, jehož rána prosvištěla nad břevnem hostující svatyně. MFK odpovědělo za šest minut, kdy Lingrův pokus lapil opavský brankář Fendrich. Následně se na větší šanci čekalo až do 35. minuty, kdy po úniku pálil těsně vedle tyče Schaffartzik. Žluto-modří byli v akci opět za tři minuty, kdy Součkovo pohotové zakončení na poslední chvíli zablokoval Rundić.

Velký zmatek vyvolal centr Harazima z 43. minuty před bránu hostů, veškeré nebezpečí nakonec hasil Ndefe, ačkoli Schaffartzik s Dordićem nebyli daleko od zásahu. Těsně před přestávkou se po delší době ukázala také Karviná. Po sraženém pozdravu Vukadinoviće zkoušel štěstí Taiwo, na Fendricha si ale nepřišel.

Druhý poločas zahájil dalekonosný pozdrav Janečky, se kterým Fendrich neměl sebemenší problém. V 51. minutě už mu však bylo daleko větší horko a po pasu od Vukadinoviće jej nakonec překonal Taiwo, nacházel se však v ofsajdu a gól tedy neplatil. Osm minut nato zahrozila Opava. Po centru od Zavadila střílel střídající Mondek, jehož pokus zastavil ped brankovou čarou Rundić, jenž se dnes očividně rozhodl blokovat úplně všechno.

Následovala doba temna a větší vzrušení přinesla až 78. minuta, kdy další střídající hráč chtěl dvakrát překonat gólmana hostů Bolka. Poprvé byl však úspěšnější hráč Karviné a podruhé Juřena vůbec netrefil cíl. Vzápětí hlavičkoval po centru od Řezníčka v dobré pozici Helešic, ani on však nezamířil mezi tří tyče. Na hřiště přišel v průběhu druhé půle také Ba Loua a na konci zápasu byl hodně vidět. Nejprve v 85. minutě pálil těsně vedle tyče, v nastavení pak tečoval pobídku od Lingra ke své smůle přímo do Fendricha. Domácí v závěru nakonec rozvlnili sít, ale Žídkův zásah po centru od Zavadila nebyl podobně jako na druhé straně uznán pro postavení mimo hru.

Více informací k zápasu

Dynamo České Budějovice - Slovan Liberec 0:1

27.05.2020 18:00

Góly: 50. Alexandru Băluţă

Stejně bodů měli před vzájemným zápasem fotbalisté Liberce a Českých Budějovic, po pětadvaceti kolech ale už toto neplatí. Vyrovnané utkání totiž na začátku druhé půle rozhodl jedinou trefou Baluta.

Úvod utkání vyšel jednoznačně lépe Jihočechům. Ti více kontrolovali balón a navíc si vytvořili několik šancí. Tu první hne ve třetí minutě, kdy po rohovém kopu chybělo Brandnerovi k úspěchu jen pár centimetrů.

Pořádně rušno bylo v libereckém pokutovém území při závaru ze třinácté minuty. Po Šulcově ráně a Nguyenově zákroku se dostal k dorážce Brandner, jenže i ten si vylámal duby na připraveném gólmanovi. Šanci na reparát prováhal i Šulc, který poslal míč mimo tři tyče. Neujal se ani Havelkův pokus z dálky, i jemu chyběla přesnost.

Po dvaceti minutách tak překvapivě procpali míč do sítě Liberečtí. Domácí však mohli zůstat v klidu, Mara totiž do brány hlavičkoval z ofsajdového postavení. Před pauzou zahrozil každý z týmů ještě jednou. Proti Havlově hlavičce se znovu blýskl Nguyen, Peškovu pobídku pro změnu Hybš zpackal a pálil nepřesně.

Jako vyměnění přišli muži z Podještědí na hřiště po poločasové přestávce. Drobný nejprve horko těžko zlikvidoval Balutovu ránu, jen pozorovat mohl Kuchtovo zakončení, které naštěstí pro něj skončilo na tyči. Zkušený gólman si poradil i z Malinského ranou po rychlém protiútoku, na dorážku Alexandra Baluty už byl ale krátký.

Dvacet minut před koncem mohl srovnat Sivok, hlavičkovaný balón však skončil jen na břevně. Po Rabušicově sklepnutí pálil z dobré pozice Schranz, mířidla se mu ale vychýlila. Ani ze závěrečného tlaku Dynamo branku nevytěžilo a zůstává tak na pozicích ve středu tabulky. Naopak Liberec se vyšvihl už na čtvrté místo.

Více informací k zápasu

FK Mladá Boleslav - Slavia Praha 0:1

26.05.2020 20:00

Góly: 22. Petr Ševčík

Slavia potvrdila roli favorita a po dlouhé přestávce, způsobené koronavirovými opatřeními, získala tři body z půdy Mladé Boleslavi. Svůj náskok tak minimálně do středečního večera, kdy narazí Plzeň na Spartu, navýšila na čele na jedenáct bodů. O osudu utkání rozhodla jediná trefa z 22. minuty od Petra Ševčíka, pro něhož to byl letošní celkově čtvrtý přesný zásah.

Vstup do jarní části tohoto ročníku se Pražanům ne úplně dobře vydařil. A i díky této skutečnosti se jim luxusní odstup od druhé Viktorky poněkud ztenčil. Po porážkách na půdě Bohemians či na Slovácku se jim nynější výsledek velmi hodil do krámu. Zároveň prokázali, že na středočeský klub se jim dlouhodobě daří, a skolili ho už v osmém případě v řadě.

Sešívaní působili v úvodních pasážích hry bezpochyby nebezpečněji a už v 5. minutě se mohli ujmout vedení. Stanciu, hlavní dirigent sestavy, vyslal svou perfektní kolmicí do běhu Tecla, jenž se ovšem dostal do poměrně složitého střeleckého úhlu, a tak brankáře Šedu nepřekonal. Ten nakonec kapituloval, až když Stanciuův centr zužitkoval hlavou snadno Ševčík.

Hosté se snažili najít cestu za pojišťovací trefou, jenže ve 32. minutě nevypálil dobře Coufal, jehož slabý pokus z voleje skončil mimo bránu. V závěru půle se na střeleckou listinu hodlal opětovně zapsat Tecl, dopadl však stejně jako na začátku střetnutí, tedy že ztroskotal na Šedovi. Domácí ještě stačili do půle zahrozit Ladrou, ten ovšem trefil jen boční síť.

I druhý poločas nabízel slušné příležitosti na obou stranách, další gól však už tohle měření sil prostě nenabídlo. V 51. minutě se snažil zacílit Stanciu, jenž zakroutil míč přes zeď a tlačil ho na vzdálenější tyčku, leč merunu vyškrábl do zámezí pozorný Šeda. Jen o pár chvil později úřadoval Ladra, avšak slávistický gólman Kolář jeho zakončení perfektně vychytal.

Mladá Boleslav vystrkovala růžky i o pár desítek vteřin později, opět měl v celé akci prsty Ladra, jenž vybídl ve vyložené pozici spoluhráče Budínského, tomu ale střelba vůbec nevyšla, a usměrnil tak balón pouze nad břevno. V 64. minutě mohla udeřit naopak Slavia, Bořil si ovšem nerozuměl s míčem, takže ani po jeho možnosti se branková síť netřepotala.

Závěrečná dvacetiminutovka jako by jasně naznačila, že někteří hráči nejsou po herní stránce na požadované úrovni po více jak dvouměsíčním výpadku, evidentně nebyli plni fyzických sil, a větších šancí tak logicky výrazně ubylo. Slavia v podstatě pohodlně svůj těsný náskok udržela i proto, že Mladá Boleslav ve finále ztratila kreativitu i potřebný drajv v útoku.

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - Sigma Olomouc 0:0

26.05.2020 18:00

Góly: -

Nepříliš gólový úterní podvečer podpořil i zápas Slovácka s Olomoucí. Oba týmy se sice neštítily útočných výletů, avšak branková síť se ani jednou nenapnula. Domácí i tak minimálně do středy zůstávají ve skupině o titul, hosté zase neopustili desáté místo.

Přestože útočník domácích Zajíc i po oznámení budoucího přestupu do Baníku Ostrava zůstává v kádru Slovácka, kouč Svědík jej pro úterní mač ponechal jen mezi náhradníky a v útoku se místo něj představil Jurečka. To byl také jediný překvapivý element v sestavě FCS. Ani Svědíkův protějšek Látal se nevytasil s revolucí. Návrat po zranění hlásil stoper a kapitán Sigmy v jednom Beneš, jinak vše zůstalo při starém.

Již ve druhé minutě vyslal první nepřesnou vlaštovku olomoucký Vepřek, za dalších osm minut už musel gólman Slovácka Trmal zasahovat proti pokusu Hály. O další střelu v podání Hanáků se v osmnácté minutě postaral Houska, jenž z přímého kopu mířil nad břevno. Pět minut nato měl gól na kopačce Juliš, jehož našel Falta, jenže útočník Sígmy střílel pouze do boční sítě.

Domácí s první velkou šancí přišli až ve 35. minutě, kdy se po přihrávce od Sadílka vytočil k zakončení Jurečka, ovšem brankář soupeře Mandous míč vyrazil. Za dalších osm minut hlavičkoval Jurečka po centru od Divíška mimo svatyni Olomouce, čímž uzavřel výčet šancí v první půli.

Po změně stran nejprve prověřil Mandouse Reinberk, za pár chvil se zase zastřeloval Petržela. V 59. minutě už ale vyšla Petrželovi rána mnohem lépe a Mandous se musel činit. O pět minut později pálil nad břevno Jurečka a přesná nebyla ani snaha kapitána Slovácka Daníčka ze 73. minuty. A jelikož se v závěru neprosadil ani střídající Kalabiška, skončilo utkání bez branek.

Více informací k zápasu

FK Jablonec - Fastav Zlín 1:0

26.05.2020 18:00

Góly: 31. Libor Holík

Zlín na Jablonec prostě neumí. Moravané sbírají body proti Severočechům sporadicky, což potvrdili i v prvním mači po dlouhé pauze. Na Střelnici přitom začali slibně a ve druhém poločase dokonce hráli dlouhou přesilovku, ale nebylo to nic platné. Domácím stačil k výhře jediný zásah Libora Holíka, po kterém si pojistili třetí příčku v tabulce. Ševci naopak dál tonou v barážových vodách.

Trenér hostů Páník ve svém prvním soutěžním utkání po návratu do Zlína zvolil klasické rozestavení 4-4-2, v němž se rozhodl k několika zajímavým personálním krokům. Před dříve preferovaným brankářem Rakovanem se mezi tyčemi objevil Dostál, i kvůli absenci vykartovaného Matejova obsadil pravý kraj obrany mladík Cedidla, střed zálohy vyztužil vedle zkušeného Hlinky Guinejec Conde a v útoku vedle stálice Poznara operoval Janetzký. Do kupy se nakonec dal také stoper Buchta a zpevnil tak defenzivní linii.

Naopak kanonýr Severočechů Doležal zůstal kvůli zranění mimo nominaci na zápas, šanci místo něj pak poněkud nečekaně dostal bývalý polský legionář Dočekal. Chyběl také křídelník Jovović, jehož na pravém kraji zálohy zastoupil Pleštil. Zdravotní patálie už naopak dávno zažehnal talentovaný Matoušek, na nějž se ofenzivní řada Jablonce dost spoléhá.

Kupodivu to byli hosté, kdo začal aktivněji. Fantiš ve čtrnácté minutě předložil míč Cedidlovi, jehož nebezpečné zakončení na poslední chvíli srazil Považanec. Vzápětí proletěla Janetzkého bomba jen těsně nad břevnem svatyně brankáře Hrubého. Mnohem hůře dopadl pokus domácího Kroba o osm minut později, který prosvištěl vysoko ve vzduchu.

Ve 29. minutě opět zahrozil Zlín, avšak Janetzký po centru od Fantiše nehlavičkoval ideálně. Krátce po půlhodině hry však zmrazila ševce studená sprcha. Krobův centr prodloužil Dočekal na zadní tyč, kde se ke gólovému zakončení prodral o Holík a bylo to 1:0. Vyrovnat chtěl ve 35. minutě Čanturišvili, ale Hrubý jeho střelu kryl. Šest minut nato se dopředu hnal domácí Pleštil, lobem překonal gólmana soupeře Dostála, jenže balón skončil na tyči. První pětačtyřicetiminutovku uzavřel Čanturišvili, který opět vyhledal Hrubého náruč.

Tři minuty po změně stran zasadil Jablonci ránu jeho vlastní hráč Plechatý, který nedovoleně zastavil prchajícího Janetzkého a od sudího viděl červenou kartu. Zlín zahájil přesilovku přímým kopem, který Čanturišvili poslal nad bránu. Jinak ale hra hostů skřípala. Až v 68. minutě rozjeli ševci hezkou akci a nepříjemný pokus střídajícího Martíneze musel vyrazit Hrubý. Zakrátko se do brejku hnal Pleštil, jeho křižný pokus po zemi však Dostála nezaměstnal.

Snaha Zlína mohla vyvrcholit v 74. minutě, kdy se do pokutového území prodral Čanturišvili, následně předložil míč Jiráčkovi, ten ale trefil jen bránícího Jugase. Hosté ale nadále kupili chyby v obraně, a kdyby si Sýkora dal v 77. minutě víc záležet na zakončení, mohli Severočeši vést o dvě branky. V závěru už ševcům scházel dech, naopak definitivní pojistku na výhru Jablonce mohl přidat Kratochvíl, ale na Dostála si nepřišel. Tři body i tak zůstaly na Střelnici.

Více informací k zápasu

1. FK Příbram - Baník Ostrava 0:0

26.05.2020 18:00

Góly: -

Pavel Horváth nezažil na lavičce Příbrami úplně špatnou premiéru a se svými svěřenci obral o body favorizovaný Baník. Poslední celek tabulky získal po bezbrankové remíze cenný bod a za patnáctou Opavou momentálně zaostává o body dva. Pro ostravský výběr je nerozhodný výsledek zklamáním a tato ztráta mu může výrazně zkomplikovat situaci v boji o pohárovou Evropu. Momentálně mu patří čtvrté místo s devětatřiceti body.

Horváth při svém prvním utkání jako hlavní kouč středočeského celku překvapivě postavil mezi tří tyče teprve devatenáctiletého mladíka Martina Melichara, který si tak odbyl svůj debut a rozhodně nezklamal. Dlouhou dobu prakticky neměl žádnou práci, ovšem v závěru předvedl dva fantastické zákroky a i díky němu Příbram neprohrála. Úterní duel před hrstkou příznivců neoplýval krásou a na všech zúčastněných byla znát dvouměsíční přestávka.

Domácí nezačali vůbec špatně a v úvodu zápasu měli lehce navrch. Nejprve se do zakončení tlačil Polidar, ale toho na poslední chvíli zablokoval vracející se Jánoš. Po necelé půlhodině hry mohl dostat domácí do vedení veterán Slepička, jenže po prodloužené hlavičce od Kvídy se ocitl v příliš ostrém úhlu a pálil nepřesně. Hosté přeci jen ožili v závěrečné čtvrthodině úvodního dějství a blízko ke skórování měli ve 39. minutě.

Buchta svým nadýchaným pasem našel Ondřeje Šašinku, jenž však ve vyložené možnosti selhal a hlavičkoval o kousek vedle. Ihned po změně stran zahrozil Nový svým projektilem z osmnácti metrů a levou konstrukci vskutku minul jen o několik málo decimetrů. Vzápětí se na opačné straně pokusil o obstřel Kuzmanović a pravý horní roh přestřelil celkem výrazně. Pak po průniku Zorvana znovu neuspěl Slepička a i kvůli pádu nezakončil přesně.

V 54. minutě neměl štěstí se svou hlavičkou ani aktivní Polidar, o minutu později byl k vidění první střelecký pokus mezi tři tyče. Postaral se o něj ostravský Šašinka, ale Melichar s ním neměl problém a balón ukryl v náručí. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem začal mít navrch Baník a legendární Milan Baroš chtěl ihned po svém příchodu na trávník rozhodnout, avšak ve středu šestnáctky protivníka mu závěrečná rána vůbec nesedla.

Melichar se poprvé blýskl v 77. minutě, kdy po rohovém kopu Fleišmana skvěle vyrazil hlavičku Stronatiho z bezprostřední blízkosti. Minutu před vypršením základní hrací doby se mohl stát hrdinou Baníku střídající dlouhán Smola, nicméně i s jeho prudkým hlavičkovým pokusem si Melichar brilantně poradil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha25194249:861
2.Viktoria Plzeň25165447:2153
3.FK Jablonec25127643:3143
4.Slovan Liberec251231043:3339
5.Baník Ostrava25116836:2739
6.1. FC Slovácko25108730:2738
7.FK Mladá Boleslav251141042:3837
8.Dynamo České Budějovice251131139:3936
9.Sparta Praha2598843:3435
10.Sigma Olomouc25712631:2933
11.Bohemians Praha 190525861129:3730
12.FK Teplice25691021:3927
13.MFK Karviná25591120:3024
14.Fastav Zlín25641522:4122
15.SFC Opava25461511:4118
16.1. FK Příbram25361615:4615

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (479)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele