Primera Division - souhrn 29. kola

27.03.2010, 19:54, aktualizováno 29.03.2010, 22:55
Komentáře a souhrny
Athletic v pondělí přestřílel Racing. Real Madrid otočil derby s Atlétikem a opět o skóre vede před Barcelonou, která vyhrála v Mallorce. Xerez úspěšně pokračuje v boji o záchranu, jasně přehrál Valladolid. Deportivo doma ztratilo body s Getafe. Seville se opět vzdálila Liga mistrů, z Villarrealu odjela s prázdnou. Zaragoza doma přehrála Valencii.

Athletic Bilbao - Racing Santander 4:3

29.03.2010 21:00

Góly: 13. Fernando Llorente, 17. Gaizka Toquero, 78. Fernando Llorente (pen.), 88. Markel Susaeta - 41. Mohamed Tchité, 81. Iván Bolado, 90. Iván Bolado

Athletic si v krásném zápase připsal tři body za přestřelku se Santanderem. Domácí vždy vedli a hosté pokaždé dotahovali, skóre se nakonec zastavilo na výsledku 4:3 pro Bilbao. Dvě branky zaznamenal na jedné straně Llorente, na straně druhé Bolado. Utkání nedohrál Oriol.

Domácí otevřeli skóre utkání ve 13. minutě, po rohovém kopu se totiž trefil přesně hlavou španělský reprezentant Llorente - 1:0. O pět minut později byl náskok Bilbaa dvojnásobný a opět se o to zasloužil Llorente, který se dokázal z úhlu vymanit obraně Santanderu a přesnou přihrávkou před odkrytou branku vybídnout ke skórování Toquera - 2:0. Racing toho v prvním poločase příliš nepředvedl, přesto se mohl na konci něho radovat. Ve 41. minutě totiž snížil na 2:1 Tchité. Tento fotbalista sklepl na ofsajdové hranici míč Colsovi, který byl rovněž přesně na hranici ofsajdu, Colsa obešel brankáře Iraizoze, míč mu utekl a poblíž postavený Tchité už se o všechno postaral - 2:1. Diváci mohli být s průběhem prvního poločasu jistě spokojení, to však ještě nevěděli, že ve druhém dějství uvidí ještě více branek.

Úvod druhého poločasu toho příliš nepřinesl, spíše až závěr utkání přinesl nesmírnou podívanou. Čtvrthodiny před koncem utkání se s góly roztrhl pytel. V 76. minutě byl v pokutovém území faulován Christianem nezadržitelný Llorente a sám postižený nařízený pokutový kop proměnil - 3:1. O pár minut později hosté znovu snížili a nutno podotknout, že vskutku nádhernou brankou. Bolado totiž vystřihl parádní nůžky a střelou k tyči překonal Iraizoze - 3:2. Během této branky došlo ke střetu Oriola s jedním z bránících, sudí si toho všiml a Oriolovi udělil druhou žlutou kartu. Snaha o vyrovnání byla marná, neboť Bilbao vstřelilo dvě minuty před koncem další branku. Znovu na ofsajdové hraně převzal míč Susaeta a sám proti brankáři hostí si poradil - 4:2. Do konce utkání už příliš času nezbývalo, přesto viděli diváci ještě jednu branku. Ve čtvrté minutě nastaveného času, tedy z vůbec poslední akce zápasu, dokázal Santander znovu snížit. Canales sklepl míč rozběhnutému Boladovi a ten potřetí v zápase překonal Iraizoze - 4:3. Pro samotného Balada to byla druhá branka v zápase.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Atlético Madrid 3:2

28.03.2010 21:00

Góly: 42. Xabi Alonso, 55. Álvaro Arbeloa, 62. Gonzalo Higuaín - 10. José Antonio Reyes, 68. Diego Forlán (pen.)

Real Madrid zvítězil v městském derby 3-2 nad svým rivalem Atléticem a znovu vede La Ligu. Bílý balet měl taktovku ve svých rukou, ovšem "colchoneros" nedali svou kůži zadarmo. O triumf domácích se postarali liverpoolské posily Xabi a Arbeloa, skóre završil Higuaín.

Ani tentokrát to Atléticu nevyšlo a svému městskému sokovi podlehlo těsným poměrem. Výsledek nicméně neodpovídá dění na hřišti, protože hosté měli znatelně méně šancí než Bílý balet. Sice se brzy ujali zásluhou Reyese vedení, které jim vydrželo celý poločas, ale pak se Real vzpamatoval, za 13 minut vstřelil tři góly a rozhodl zápas.

Domácí nastoupili v očekávané sestavě, zatímco Quique Flores poslal na trávník místo Perey na stopera Ujfalušiho a na pravý bek Valeru, ten se však v první půli zranil a právě kolumbijský obránce ho nahradil a bývalý český reprezentant se posunul zpět na pravou stranu defenzívy.

Obě mužstva se zčerstva vrhla do hry a první náznak šance měl na sklonku první desetiminutovky Cristiano Ronaldo, který dvakrát za sebou střílel, ale De Gea zachránil. Potom však udeřilo a pořádně tvrdě Atlético: Míč po ose Antonio López - Tiago - Aguero doputoval na zcela volného Reyese, který se předvedl před bývalým publikem šikovnou střelou, na níž byl Casillas krátký.

Reakce domácích byla vlažná, snaha sice byla, ale nevyústila v žádnou jasnou šanci. Naopak do šance se dral Aguero, ovšem Casillas včas vyběhl a hrudníkem vyrazil míč do bezpečí. Real zvyšoval svůj tlak, ale výsledkem byla jen střela Cristiana Ronalda, který se pustil do křížku se čtyřmi protihráči a jeho pokus se otřel o tyč.

Dvě veliké šance domácích přišly ve 37. minutě, nejprve Marcelo akrobatickým zakončením prověřil De Geu a z následného rohu zakončoval do prázdné branky Higuaín, nicméně střelu mu zblokoval na poslední chvíli Tiago. O minutu později pálil do břevna Xabi Alonso. Atlético zareagovalo centrem Perey zprava, ale Forlán přihrávkou trestuhodně pohrdl a poslal jí mimo. A již v nastaveném čase první půle měl vyrovnání na hlavě Ronaldo, který si ideálně naběhl na pas Xabiho, ale zakončil mimo.

Do druhého poločasu se podíval na trávník i Jurado, další bývalý hráč Realu, který nahradil kulhajícího Reyese. Domácí se znovu pustili do útočení a zanedlouho se jim podařilo vyrovnat. Ve 49. minutě Albiol hlavičkoval po rohu a Xabi zblízka dorazil míč do sítě. Hosté měli šanci, poté co Aguero hlavičkoval nad po centru Perey. Na druhé straně nůžkami přihrával Higuaín, ale nikdo nezakončil.

To se podařilo až v 55. minutě zápasu, kdy domácí otočili zápas. Xabi krásnou dalekonosnou přihrávkou našel Arbelou, ten vběhl do vápna, pohrál si s Domínguezem a prostřelil De Geu. Real i nadále zkoušel štěstí a Van der Vaart nečechral do vápna míč z přímého kopu, který hlavičkoval do břevna Higuaín. Bílý balet skóroval potřetí v 62. minutě po chybě obrany "colchoneros". Důraz prokázal Granero, zazmatkovali Assuncao a Tiago, míče se nakonec zmocnil Higuaín a překonal De Geu potřetí.

Další přiležitost měl Ronaldo, ale jeho střelu De Gea lapil. Pak nečekaně snížilo Atlético. Po rohu Simaa zahrál rukou Xabi a nařízenou penaltu proměnil v 67. minutě Forlán. Domácí mírně polevili, do zdi pálil z přímého kopu Ronaldo. V 79. minutě se odkop Gaga změnil v gólovou přihrávku na Higuaína, ale jeho střela jen olízla tyč. Na druhé straně hlavičkoval nad Ujfaluši. V 88. minutě posadil Ronaldo na trávník Pereu a jeho centr nezakončil vystřídavší Raúl.

Poslední šanci zápasu měl Forlán, který pálil do boční sítě v nastaveném čase. Real se vítězstvím znovu posunul do čela, připsal si 15. ligové vítězství v řadě na domácí půdě, zatímco Atlético navázalo na své kolísavé výkony a zůstává ve středu tabulky vzdáleno od evropských pohárů.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Sevilla FC 3:0

28.03.2010 19:00

Góly: 5. Giuseppe Rossi, 18. Joseba Llorente, 90. Robert Pirès

Villarreal se po dlouhých týdnech dostal do blízkosti šťavnatých, evropské poháry zajišťujících příček. Díky zaslouženému, drtivému vítězství proti strádající a výrazně oslabené Seville se posunul na osmou příčku a dá se předpokládat, že při své formě brzy přejede katastrofálně hrající Deportivo La Coruňa.

Až se tak stane, bude mít castellónský klub otevřenou cestu do pohárů a rozdá si to s Athleticem Club, svým dnešním soupeřem, Getafe a Mallorcou o pohárové příčky. Sevilla se díky jasné porážce usadila na páté příčce tabulky a v případě zítřejšího vítězství ji může předkočit Athletic Club.

Na svěřencích Nestora Gorosita byla znát snaha utkání co nejdříve zvrátit ve svůj prospěch, tj. vstřelit brzkou branku. Díky úvodnímu náporu se to Žluté ponorce podařilo, a to díky Giuseppe Rossimu, který dokázal s potřebným štěstím umístit do sítě míč z kopačky velmi aktivního Nilmara. Andrés Palop se musel v dalších pasážích zápasu hodně snažit, aby uržel naději hostů na bodový import. Výtečně vykryl několik střel, mezi jinými i Angela Lopéze či Joseby Llorenteho.

Jenže osmnáctá minuta znamenala další pohromu pro již tak rozložené a jednou ranou za druhou stíhané sevillské mužstvo. Nilmar poslal do pokutového území přetažený centr, na který si nabíhal osamocený Joseba Llorente, který nedal Palopovi z bezprostřední blízkosti šanci. Domácí zaslouženě vedli, Sevilla se marně zvedala. Na druhé straně se ocitl ve výborné šanci po přiťuknutí Renata Luís Fabiano, ale před osamoceným Diegem Lopézem se mu rozklepali kolena a míč poslal nad branku. Sevilla se skutečně čehosi obávala a byla zakřiknutá, bylo na ní znát velké strádání.

Po obrátce se hra mírně vyrovnala. Několik důležitých a mnohdy i efektivních robinsonád musel předvést Diego Lopéz, který držel dvojinásobné vedení svého celku zejména proti střelám agilního Luíse Fabiana, na němž byla znát snaha s výsledkem něco udělat a změnit stávající špatnou situaci v týmu, nakopnout své spoluhráče. Na druhé straně musel Palop zlikvidovat dvě velké tutovky Nilmara a Rossiho. V závěru utkání se dostal na hřiště uzdravený Robert Pirés, a hned se mohl radovat z třetí, vítězství potvrzující branky. Villarreal zaslouženě zvítězil a udělal velký krok vstříc evropským pohárům. Sevilla se musí popasovat s nastalou krizí a začít bojovat, dřít a makat, zároveň se však neohlížet na početnou marodku.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - UD Almería 1:0

28.03.2010 17:00

Góly: 20. Walter Pandiani

Argentinský veterán Walter Pandiani spasil svůj tým v pravý okamžik. Dlouhou dobu zraněný forvard svou trefou rozhodl zápas proti nebezpečné Almerii. Sestupové starosti Osasuny tak přece jen trochu odezněly.

Pamplonští vstupovali do utkání s nelichotivou bilancí. Předtím totiž sedmkrát v řadě nezvítězili a pomalu ale jistě se začali sunout do nebezpečné propasti. Hosté navíc dohrávali o deseti, do sprch předčasně putoval za hraní rukou v pokutovém území Ortiz. Rozestup mezi Osasunou a Tenerife se tedy zvýšil na devět bodů. Ostatně sestupová trojka se začíná pomalu, leč jistě rýsovat.

Svěřenci trenéra Camacha se trápili i střelecky. Pouze jeden gól z posledních čtyř klání, to je hodně mizerná bilance. První vlaštovky poslali na hostujícího brankáře Alvese aktivní Juanfran s Arandou, prostor mezi třemi tyčemi ale vůbec netrefili. Na druhé straně se v podobné příležitosti ocitl Bernadello, i jemu ale chyběl kus ke štěstí. Zanedlouho ose poprvé měnilo skóre. Milimetrově přesný míč z kopačky Juanfran dosedl na hlavu Pandianiho a ten posunul Pamplonu do vedení.

Druhý poločas začal svou šancí Nigerijec Kalu Uche, mířil však vysoko nad domácí branku. Na opačném konci hrací plochy naopak mohl podruhé udeřit Pandiani, nicméně jeho hlavičkový pokus skončil hodně mimo. Poté si na perfektně zahranou standardní situaci Punalem naskočil Nekounam, ani on však se stávajícím skóre nepohnul. Po hodině hry zahrál rukou ve vápně Juana Ortiz, uviděl druhou žlutou kartu a sudí de Navarra navíc odpískal pokutový kop. Ten sice íránský středopolař Nekounam neproměnil, na vítězství Osasuny 1:0 to však neměnilo nic.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Getafe CF 1:3

28.03.2010 17:00

Góly: 71. Riki - 21. Miku, 32. Zé Castro (vl.), 57. Miku

Naděje Deportiva La Coruni na účast v pohárové Evropě se opět výrazně ztenšily. Na svědomí to tentokrát má celek Getafe. Výběr trenéra Lotiny se tedy pomalu začíná loučit s vidinou úspěšného zakončení sezony.

Utkání mělo jediného hrdinu. Tím byl útočníků hostů Miku. Autor dvou branek se podílel na vytvoření tříbrankového náskoku a výrazně nakopl svůj tým za enormně důležitými třemi body. Právě ty drží celek z madridského předměstí ve hře. Právě na úkor Deportiva. Pro fotbalisty La Coruni je to pouze dovršení mizerného týdne. Porážky s Valladolidem a následně i v Gijonu vyřadily tým z elitní šestky. Do ní se budou vracet jen těžko.

Přesto první velkou šanci spálili domácí. Nouioui už ve čtvrté minutě pálil nad. Zanedlouho po něm pálil také Lopez, proti jeho hlavičce pak zasáhl výtečně brankář Codina. Poté ale začalo vystrkovat růžky také Getafe. A nutno podotknout, že to byly růžky pěkné ostré. Gonzalezova nebo Boatengova šance ještě gólové vyjádření neměla, o další minutu se už skóre ve prospěch hostů měnilo. Leon se elegantně protáhl přes dva bránící hráče, přízemním centrem našel Mika a ten se nemýlil.

Leon sehrál velmi dobrý zápas. Následně si vypracoval i on sám dvě dobré šance, ty však gólové vyjádření postrádaly. Zato centr Celestiniho k údivu všech skončil až v síti. Zapříčinil se o to Ze Astro, který si míč nešťastně srazil do vlastní branky. Krátce před přestávkou pak agilní Miku trefil ještě tyč. Také začátek druhé půle hostům vyšel. Opět se osvědčila kombinace Leon - Miku a druhý jmenovaný pohodově upravil na 3:0. Čestný úspěch hostitelů zaznamenal po rohu Guardada nikým neatakovaný Riki.

Více informací k zápasu

Xerez CD - Real Valladolid 3:0

28.03.2010 17:00

Góly: 2. Víctor Sanchez, 36. Míchel, 72. Mario Bermejo (pen.)

Šance Xerezu žije! Ač se to téměř po celou dobu sezony zdálo nemožné, kdysi suverénně poslední tým tabulky se dotáhl na předposlední Valladolid, na nějž už ztrácí pouhé dva body.

Xerez zažívá opravdu povedený měsíc. V lize totiž dokázal porazit také Malagu a Tenerife a po výhře nad Valladolidem chce ještě minimálně bojovat o to, aby ve své premiérové sezoně neskončil poslední. Už ve druhé minutě posunul Orellanův centr za záda brankáře Villara všudypřítomný Sanchez. Hosté se dlouho nemohli dostat do zápasu, poprvé ohrozil brankáře Renata v 16. minutě Marquitos. Hostům se určitě nedala upřít snaha, proti další ráně Pelého ale domácí brankář zasahovat vůbec nemusel.

Del Horno pak necelých deset minut před koncem poločasu fauloval Moma, tentýž hráč pak posadil na Michelovu hlavu lahůdkový nadýchaný centr a domácí celek se ujal už dvougólového vedení. Valladolid sice vstoupil do druhé půle mnohem aktivněji, kýženého gólového efektu ale nedosáhl. Byť k tomu Medunjanin a po něm také Manucho neměli příliš daleko. Gólovou tečku za utkáním učinila situace ze 72. minuty. Brankář Villar si proti Bermejovi pomohl ve vápně faulem, byl vyloučen a na jeho místo putoval Medunjanin. Ten proti penaltě samého postiženého neměl nárok. Xerez si tedy připsal nejvyšší výhru sezony a v samotném závěru si tedy výrazně napravuje reputaci.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Sporting Gijón 0:0

28.03.2010 17:00

Góly: -

Další potvrzení střelecké mizérie. Nejhorší celek španělské lig co se týče střelby branek, opět selhal. S Gijonem se sice nerozešel s prázdnou, remíza 0:0 ho však před svým obecenstvem příliš uspokojit nemůže.

Opět se jako největší problém ukázala až samotná koncovka. Celá řada šancí zůstala bez využití, a tak si Sporting připisuje do sbírky další cenný, leč těžce vydřený bod. Po dlouhou dobu patřilo Espanyolu ve střelba branek předposlední místo. Nováček z Xerezu však chytá s přibývajícím časem druhý dech a po drtivé výhře 3:0 nad Valladolidem už v této bilanci není poslední. Svěřenci trenéra Pocchetina tak musí najít lék na hodně bolavou koncovku.

Utkání mělo po celý svůj průběh stejný obrázek. Gijon byl zalezlý v jedenácti lidech na své polovině a Espanyol do jeho obrany bušil jako do zavřených vrat. Několikrát si ovšem cestu k cíli proklestil. Bohužel bez patřičného efektu. Naprázdno vyšel i kanonýr Osvaldo. Ten se postaral o nejzajímavější moment první půle. Efektivně se odpoutal od Arnolina, ovšem branku vysoko přestřelil. Další šancí pohrdl Callejón, jehož slabý pokus ze dvanácti metrů s přehledem zpacifikoval gólman Colinas.

Druhá půle, zejména její úvod, pak patřila Sportingu. Šanci Bilice ale vyrazil spolehlivě kamerunský brankář Kameni. Poté už opět úřadovali hostitelé. Alonso však v jasné pozici mířil nad branku, Marques si pak krátce nato vylámal zuby v souboji s Colinasem. Oba soupeři se nakonec rozešli smírně, což může těšit především hostujícího kouče Preciada. Jeho svěřenci dokázali udržet na uzdě další útok a učinili tak výrazný krok k záchraně.

Více informací k zápasu

Real Zaragoza - Valencia CF 3:0

27.03.2010 22:00

Góly: 41. Carlos Diogo, 63. Javier Arizmendi, 71. Jiří Jarošík

Fotbalisté Realu Zaragoza udělali obrovský krok směrem k záchraně. Mistrně totiž využili přesilové hry, která trvala celý poločas, a vyprovodili Valencii výpraskem 3:0. Do listiny střelců se zapsal také Jiří Jarošík.

Zaragoza neměla v posledních dnech vůbec jednoduchý los. Nejprve na svém stánku přivítala giganta z Barcelony, poté ji čekala cesta do obrozené Almerie. Valencia sice bojuje o Ligu mistrů, domácí jí to však v tomto zápase hodně zkomplikovali. Hosté propásli velkou šanci, jak si ještě pojistit své postavení. Případný triumf by jim před smečkou pronásledovatelů mohl přinést až devítibodový náskok. Po Žigičově vyloučení se ale naděje týmu trenéra Emeryho rozsypaly jako domeček z karet.

Jako první ovšem zahrozili hosté. Mata si nádherně zpracoval Fernandesův pas, následnou střelu mu ale bravurně vytáhl brankář Jimenez. Také následný roh přinesl zmatek před brankou Zaragozy. Na centrovaný míč si nejvýše vyskočil Žigič, mířil však pouze do míst, kde stál připravený Jimenez. Žigič se do sestavy dostal místo zraněného Villy a na obranu soupeře hodně platil. Ve 25. minutě ovšem opět netrefil ani prostor mezi třemi tyčemi.

O první gól se ale postarali domácí fotbalisté. Hostující gólman Sanchez vyboxoval rohový kop, míče se ujal Diogo a levou nohou nekompromisně vymetl šibenici. Vzápětí fauloval Continiho Žigič a po druhé žluté kartě byl nucen opustit hrací plochu. Valencia se přesto nevzdala. V dobré šanci byl Joaquin, jenomže minul. Vzápětí Edmilson vystihl Madurovu rozehrávku, rychlou přihrávkou vysunul Arizmendiho a ten podruhé překonal Sancheze. Konečný gólový účet zápasu pak stanovil český legionář Jiří Jarošík. Po rohovém kopu se dostal přes svého strážce Dealberta a uklidil míč ke vzdálenějšímu rohu branky.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - FC Barcelona 0:1

27.03.2010 20:00

Góly: 62. Zlatan Ibrahimović

Barcelona si připsala veledůležité tři body v souboji s Mallorcou a alespoň do neděle se vyhoupla na první příčku před Real Madrid, který má utkání s Atléticem Madrid k dobru. Zápas nenadchl, čekalo se rozhodně více branek, i přesto předvedla obě mužstva solidní výkon. Mallorca měla navrch v úvodu utkání, a také v samotném závěru, kdy sahala po vyrovnání.

Mallorca na svého slavnějšího soupeře vlétla jako uragán a po dvou minutách za sebou měla dvě obrovské šance. Výborně hrající středopolař Borja Valero nalezl na vápně Aritze Adurize, který neposedný míč rychle zpracoval a následnou tvrdou střelou zpoza šestnáctky rozezvučel tyč, která se ještě při nebezpečné dorážce Gonzala Castra, kterou fantasticky vykryl Victor Valdés, klepala strachy. Mallorca ještě chvíli pokračovala ve stejném duchu a bušila na brány Valdésovy branky, ale po deseti minutách Barca převzala iniciativu a uklidnila hru.

První obrovskou šanci Barcelony jsme mohli zaznamenat v šestnácté minutě, když Maxwell odcentroval do pokutového území, kde míč v záklonu výborně trefil Milito. Jeho střela už už mířila do šibenice, ale pavouky uchránila od pohromy fantastická robinsonáda taky výborně chytajícího Dudu Aouateho. I v dalším průběhu utkání si Aouate připsal dva povedené zákroky, a to vždy proti střelám Zlatana Ibrahimoviče. Po půlhodince hry pálil nebezpečně Jeffren, jeho pumelice mířila jen těsně nad. V třiačtyřicáté minutě opět zaduněla hliníková tyč, Valerova střela se do branky nevešla.

Po obrátce se Mallorca soustředila na defenzívu, čímž Barceloně hodně usnadnila cestu za třemi body. Ty se sice nerodily lehce, ale byly s ohledem právě na tlak ve druhé půli určitě zasloužené. Po osmnácti minutách marného dobývání baleárského pokutového území se Blaugranas nakonec mohli radovat, když Carles Puyol tečoval míč před Ramisem a donutil k dobrému zákroku Aouateho, který s následnou Ibrahimovičovou dorážkou nemohl nic dělat.

Mallorca odpověděla akcí Valera a zakončením Adurize, který sice branku vstřelil, ale z ofsajdu. Z následného protiútoku sklepnul Ibrahimovič svými zády Messimu, který provětral rukavice připraveného Aouateho. V dvaaosmdesáté minutě měl dvaadvacetiletý argentinský kouzelník ještě jednu příležitost, když si tradičním průnikem na šestnáctku uvolnil prostor, ale namísto technické střely okolo Aouateho zvolil ránu do výšin. I přes mírný tlak Mallorcy v závěru utkání se mohla Guardilolova jedenáctka radovat ze zaslouženého a veledůležitého vítězství.

Více informací k zápasu

Málaga CF - CD Tenerife 1:1

27.03.2010 18:00

Góly: 66. Apońo - 85. Alejandro Alfaro (pen.)

Třetí bod pro Tenerife ze hřiště soupeře! Postaral se o něj pouhých pět minut před koncem Alfaro ze značky pokutového kopu. Díky tomuto okamžiku tak naděje Tenerife na setrvání mezi španělskou klubovou elitou stále existují.

Hosté bojovali o naději opravdu důsledně. Už v první půli propásli řadu velkých šancí a zasloužené odměny se dočkali až v samotném závěru. Před utkáním činila ztráta na 17. Zaragozu pouhé dva body. Real ovšem rozdrtil Valenci vysoko 3:0 a vytvořil si před pronásledovateli poměrně solidní náskok. Svěřenci trenéra Oltry se sice prezentovali v dobrém světle, na první venkovní vítězství ale stále čekají.

Po porážce v Xerezu navíc hosté vstupovali do utkání s nejhorší bilancí na soupeřových stadionech. Malaga mohla být přece jen ve větším klidu. Od Tenerife ji dělilo šest bodů. Tenerife přesto začalo mnohem aktivněji a uvolněněji. Moc nechybělo, aby krátce po úvodním hvizdu sudího Teixeiry dosáhl na centr Juanla kanonýr Nino. Vzápětí byl blízko gólu Alfaro, na poslední chvíli však zablokoval jeho pokus hbitý Mtiliga. Tlak ostrovanů vyvrcholil zanedlouho poté, když Siciliovu hlavičku muselo zastavit až břevno.

První vlaštovku poslal na druhé straně Caicedo, Aragoneses byl ovšem na místě. Iniciativa se ve druhé půli přece jen přesunula na kopačky domácích. Agilní Caicedo však orazítkoval pouze tyč. Gólu se tedy hostitelé dočkali až v 65. minutě. Na ostrý centr si naběhl Apono a přesnou hlavičkou rozvlnil síť. Jenže to ještě zdaleka nebylo všechno. Mtiliga v pokutovém území stáhl Nina a Teixeira okamžitě ukázal na penaltový puntík. K exekuci se postavil Alfaro a jistým provedením zajistil Tenerife alespoň bod.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid29242381:2674
2.FC Barcelona29235171:1874
3.Valencia CF29158645:3253
4.RCD Mallorca291451045:3347
5.Sevilla FC291361040:3545
6.Athletic Bilbao291361040:3745
7.Deportivo La Coruña291261132:3542
8.Villarreal CF291171143:4140
9.Getafe CF291241341:3940
10.Atlético Madrid291071244:4537
11.Sporting Gijón29991131:3636
12.UD Almería29991131:3836
13.CA Osasuna29971326:3234
14.Espanyol Barcelona29891221:3633
15.Málaga CF297101234:3631
16.Racing Santander297101230:4231
17.Real Zaragoza29781435:5329
18.CD Tenerife29671629:5825
19.Real Valladolid294121330:5124
20.Xerez CD29571724:5022

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (306)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele