29. kolo
27.03.2010 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

RCD Mallorca - FC Barcelona 0:1

Barcelona si připsala veledůležité tři body v souboji s Mallorcou a alespoň do neděle se vyhoupla na první příčku před Real Madrid, který má utkání s Atléticem Madrid k dobru. Zápas nenadchl, čekalo se rozhodně více branek, i přesto předvedla obě mužstva solidní výkon. Mallorca měla navrch v úvodu utkání, a také v samotném závěru, kdy sahala po vyrovnání.

Mallorca na svého slavnějšího soupeře vlétla jako uragán a po dvou minutách za sebou měla dvě obrovské šance. Výborně hrající středopolař Borja Valero nalezl na vápně Aritze Adurize, který neposedný míč rychle zpracoval a následnou tvrdou střelou zpoza šestnáctky rozezvučel tyč, která se ještě při nebezpečné dorážce Gonzala Castra, kterou fantasticky vykryl Victor Valdés, klepala strachy. Mallorca ještě chvíli pokračovala ve stejném duchu a bušila na brány Valdésovy branky, ale po deseti minutách Barca převzala iniciativu a uklidnila hru.

První obrovskou šanci Barcelony jsme mohli zaznamenat v šestnácté minutě, když Maxwell odcentroval do pokutového území, kde míč v záklonu výborně trefil Milito. Jeho střela už už mířila do šibenice, ale pavouky uchránila od pohromy fantastická robinsonáda taky výborně chytajícího Dudu Aouateho. I v dalším průběhu utkání si Aouate připsal dva povedené zákroky, a to vždy proti střelám Zlatana Ibrahimoviče. Po půlhodince hry pálil nebezpečně Jeffren, jeho pumelice mířila jen těsně nad. V třiačtyřicáté minutě opět zaduněla hliníková tyč, Valerova střela se do branky nevešla.

Po obrátce se Mallorca soustředila na defenzívu, čímž Barceloně hodně usnadnila cestu za třemi body. Ty se sice nerodily lehce, ale byly s ohledem právě na tlak ve druhé půli určitě zasloužené. Po osmnácti minutách marného dobývání baleárského pokutového území se Blaugranas nakonec mohli radovat, když Carles Puyol tečoval míč před Ramisem a donutil k dobrému zákroku Aouateho, který s následnou Ibrahimovičovou dorážkou nemohl nic dělat.

Mallorca odpověděla akcí Valera a zakončením Adurize, který sice branku vstřelil, ale z ofsajdu. Z následného protiútoku sklepnul Ibrahimovič svými zády Messimu, který provětral rukavice připraveného Aouateho. V dvaaosmdesáté minutě měl dvaadvacetiletý argentinský kouzelník ještě jednu příležitost, když si tradičním průnikem na šestnáctku uvolnil prostor, ale namísto technické střely okolo Aouateho zvolil ránu do výšin. I přes mírný tlak Mallorcy v závěru utkání se mohla Guardilolova jedenáctka radovat ze zaslouženého a veledůležitého vítězství.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak je tady velký zápas !!!!můj tip 1-1

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím pojďmě Mallorca udělejte radost Realu můj tip 2:1 nebo 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

tedkom se ukaze ci mame na titul tip 1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

proč nehrál Sergio Tejera ? Mám dojem že by se hodil i do španělský reprezentace.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele