29. kolo
28.03.2010 19:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Villarreal CF - Sevilla FC 3:0

Villarreal se po dlouhých týdnech dostal do blízkosti šťavnatých, evropské poháry zajišťujících příček. Díky zaslouženému, drtivému vítězství proti strádající a výrazně oslabené Seville se posunul na osmou příčku a dá se předpokládat, že při své formě brzy přejede katastrofálně hrající Deportivo La Coruňa.

Až se tak stane, bude mít castellónský klub otevřenou cestu do pohárů a rozdá si to s Athleticem Club, svým dnešním soupeřem, Getafe a Mallorcou o pohárové příčky. Sevilla se díky jasné porážce usadila na páté příčce tabulky a v případě zítřejšího vítězství ji může předkočit Athletic Club.

Na svěřencích Nestora Gorosita byla znát snaha utkání co nejdříve zvrátit ve svůj prospěch, tj. vstřelit brzkou branku. Díky úvodnímu náporu se to Žluté ponorce podařilo, a to díky Giuseppe Rossimu, který dokázal s potřebným štěstím umístit do sítě míč z kopačky velmi aktivního Nilmara. Andrés Palop se musel v dalších pasážích zápasu hodně snažit, aby uržel naději hostů na bodový import. Výtečně vykryl několik střel, mezi jinými i Angela Lopéze či Joseby Llorenteho.

Jenže osmnáctá minuta znamenala další pohromu pro již tak rozložené a jednou ranou za druhou stíhané sevillské mužstvo. Nilmar poslal do pokutového území přetažený centr, na který si nabíhal osamocený Joseba Llorente, který nedal Palopovi z bezprostřední blízkosti šanci. Domácí zaslouženě vedli, Sevilla se marně zvedala. Na druhé straně se ocitl ve výborné šanci po přiťuknutí Renata Luís Fabiano, ale před osamoceným Diegem Lopézem se mu rozklepali kolena a míč poslal nad branku. Sevilla se skutečně čehosi obávala a byla zakřiknutá, bylo na ní znát velké strádání.

Po obrátce se hra mírně vyrovnala. Několik důležitých a mnohdy i efektivních robinsonád musel předvést Diego Lopéz, který držel dvojinásobné vedení svého celku zejména proti střelám agilního Luíse Fabiana, na němž byla znát snaha s výsledkem něco udělat a změnit stávající špatnou situaci v týmu, nakopnout své spoluhráče. Na druhé straně musel Palop zlikvidovat dvě velké tutovky Nilmara a Rossiho. V závěru utkání se dostal na hřiště uzdravený Robert Pirés, a hned se mohl radovat z třetí, vítězství potvrzující branky. Villarreal zaslouženě zvítězil a udělal velký krok vstříc evropským pohárům. Sevilla se musí popasovat s nastalou krizí a začít bojovat, dřít a makat, zároveň se však neohlížet na početnou marodku.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele