Primera División souhrn - 18. kolo

05.01.2008, 21:54, aktualizováno 06.01.2008, 23:11
Komentáře a souhrny
Barcelona včera vyhrála na hřišti Mallorky 2:0, Real však reagoval porážkou Zaragozy ve stejném poměru, takže si udržel náskok sedmi bodů. Povedený barcelonský den v sobotu dovršil Espanyol, který doma nedal šanci Villarrealu. FC Sevilla zvládla derby s Betisem, nezaváhalo ani Atlético v La Coruni, naopak Valencia jen remizovala s Levante.

RCD Mallorca - FC Barcelona 0:2

05.01.2008 20:00

Góly: 63. Rafael Márquez, 90. Samuel Eto'o

Barcelona zvládla utkání na Ono Estadi a po brankách Rafaela Márqueze a Samuela Eto’oa získala veledůležité tři body. Mallorca potvrdila špatnou domácí formu, na své půdě nevyhrála již pátý ligový zápas v řadě, což ji v závislosti na zbývajích duelech tohoto kola může v tabulce stát hned několik příček.

Hostující trenér Frank Rijkaard překvapil nasazením Gudjohnsena místo Deca, avšak Islanďan se nenacházel zrovna v ideální formě a po poločase byl vystřídán. První pětačtyřicetiminutovka toho celkově moc nenabídla. Svěřenci Gregoria Manzana zodpovědně bránili a Barcelonu prakticky k ničemu nepustili. Sami se dokonce často pouštěli do ofenzívy, aktivní byl zejména Dani Guiza, jenž byl proti týmu, ve kterém se kdysi neprosadil, pořádně nabuzený. A byl to právě on, kdo zaznamenal první vážnější ohrožení branky, byť jeho střela letěla mimo tři tyče.

Podobný osud čekal i pokus Andrése Iniesty po pěkném sólu přes tři obránce. Bohužel, tyto dvě akce znamenaly to nejzajímavější, co bylo za první poločas k vidění. Barca měla tradičně větší držení míče, ale přes obranu Mallorky se zkrátka nemohla probít, Basinas na druhé straně mířil nepřesně, a tak se šlo do kabin za spravedlivého stavu 0:0.

Druhá část hry už přece jenom přinesla zajímavější podívanou. Rijkaard poslal na hřiště mladíka Bojana Krkice, který se zařadil na místo do zálohy se stáhnutého Iniesty, ze hry šel Eidur Gudjohnsen. Důležité střídání přišlo i u domácích, zde se nicméně jednalo o střídání vynucené, zdravotní problémy vyřadily Guizu, což bylo pro ostrovany velké oslabení.

Zápas měl i nadále vyrovnaný průběh, změna přišla až v 63. minutě. Na rohový kop Xaviho si vyskočil trestuhodně nikým nehlídaný Rafael Márquez a přesnou hlavičkou překonal bezmocného Luxe. Tento okamžik se ukázal jako klíčový. Barca se uvolnila a Mallorca byla přinucena k větší aktivitě. To pochopitelně vyhovovalo nově příchozímu Thierry Henrymu, jenž předvedl jednu z nejhezčích akcí utkání, když přešel přes dva hráče a svou typickou střelou placírkou zamířil k pravému dolnímu růžku branky. Jen výborný zákrok Luxe zkazil francouzskému útočníkovi radost.

Mallorca rozhodně nesložila zbraně. Několik skvělých průniků měl na svědomí Jonás, pokaždé selhal až při závěrečném centru či střele. Nebezpečnou střelu vyslal i Fernando Varela, Valdés byl ovšem pozorný.

Nejhezčí akce zápasu přišla v samotném konci. Bojan se krásně uvolnil na levé straně, přihrál Henrymu, ten přiťukl Eto‘ovi, který výstavní dalekonosnou ranou k levé tyči upravil na konečných 2:0.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Villarreal CF 3:0

05.01.2008 22:00

Góly: 9. Raúl Tamudo, 14. Valdo, 36. Raúl Tamudo

Ve velice kvalitním utkání porazil Espanyol po šesti letech na domácím stadionu Villarreal v poměru 3:0. Fanoušci na Estadio Olímpico viděli zejména v prvním poločase skvělý výkon katalánského mužstva, který podtrhli svěřenci trenéra Valverdeho třemi brankami. Los Pericos zůstávají v tabulce na třetím místě, díky výhře se ovšem odpoutali od čtvrtého Villarrealu, na který mají nyní náskok čtyř bodů.

Domácí vstoupili do utkání na výbornou, už v deváté minutě si narazil Tamudo míč s Luisem Garcíou, kapitán Espanyolu se dostal za obranu Villarrealu a přesnou střelou podél gólmana Viery poslal Espanyol do vedení. Ve 14. minutě to bylo už 2:0, Luis García trefil z přímého kopu břevno, balon se odrazil k Valdovi, který patičkou překonal bezmocného Vieru. O minutu později střílel hostující kanonýr Rossi do boční sítě. Krásné fotbalové představení pokračovalo zablokovanou střelou Tamuda, na druhé straně dopadl stejně Rossi. S dalším přímým kopem Luise Garcíi si poradil gólman Viera. Ve 35. minutě zahrával rohový kop Luis García, jeho centr na přední tyči prodloužil Valdo a na zadní tyči doklepl míč hlavou do prázdné branky nikým neatakovaný Tamudo, který si na své konto připsal desátý gól v sezoně.

Ve druhém poločase vysoké tempo hry trochu opadlo. V 71. minutě měl k dispozici útočník Rossi přímý kop ze vzdálenosti osmnácti metrů, technická střela bývalého útočníka Manchesteru United skončila na tyči domácí branky. O pět minut později spálili hráči Espanyolu velkou šanci, po krásné přihrávce Smiljaniče pálil z malé vzdálenosti De la Pena jen do brankáře Viery, následnou dorážku Tamuda vyrazil z brankové čáry Fuentes. V závěru vyslal krásnou střelu ze svých kopaček Ivan De la Peňa, jehož pokus nakonec skončil těsně mimo hostující branku.

Více informací k zápasu

Real Murcia - CA Osasuna 2:0

06.01.2008 17:00

Góly: 73. Henok Goitom, 90. Abel Goméz (pen.)

Real Murcia porazil Osasunu Pamplona a vyšvihl se na devátou příčku tabulky. Naopak Osasuna klesla za svého soupeře a je patnáctá. O svém dvoubrankovém vítězství rozhodli domácí až v poslední čtvrtině hry.

Do sestavy Murcie se vrátil stoper Arzo, vedle Baiana nastoupil v útoku Henok Goitom. Sestava Pamplony byla tradiční, i s Jaroslavem Plašilem na pravém kraji zálohy. Skóre otevřel Goitom, z penalty pečetil v poslední minutě Abel. Lépe ale začali hosté, striker Dady trefil z trestného kopu tyč. Hosté měli i nadále smůlu, roh rozehrál Puňal a zblízka hlavičkoval do tyče Margairaz, z další akce hlavičkoval nad Miguel Flaňo. Murcia zvedla hlavu až s možností Baiana, ale Ricardo vytěsnil jeho ránu těsně vedle tyče. Nad branku vyrazil i hlavičku Regueira.

Obraz hry se obrátil, z hranice vápna střílel domácí Pablo García, ale Ricardo byl připraven. Po centru Azpilicuety zase mířil hlavou nad Margairaz. I do druhé půle vstoupila lépe Osasuna, Notario musel likvidovat střely Vely, po trestném kopou Plašila hlavičkoval Flaňo, ale míč odvrátil Mejía. Pak už ale domácí začali střílet góly. Abelův pokus šel ještě vedle, o dvě minuty později ale přihrál Baiano do šance Goitomovi, a ten přízemní střelou překonal Ricarda. Osasuna chtěla vyrovnat, ale dělovku Junafrana Notario lapil. Domácí pak hrozili z brejků, mimo šla střela Véleze, v nastaveném čase pak ve vápně fauloval Flaňo Goitoma a kopala se penalta. Abel zachoval chladnou hlavu a definitivně rozhodl.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Real Valladolid 0:3

06.01.2008 17:00

Góly: 54. Vivar Dorado, 67. Álvaro Rubio, 76. Vivar Dorado

Getafe podlehlo v domácím prostředí v improvizované sestavě Valladolidu, oba celky se srovnaly v horším středu tabulky na 21 bodech.

Getafe chyběl středopolař Casquero, na post v centru hrací plochy se postavil letos poprvé Pallardó, křídla obstarali Pablo Hernandez s Granerem, útok Manu del Moral a Uche. V hostující jedenáctce dostal před Sesmou přednost Capdevila. Všechny tři branky hostí padly v druhé půli. Dvě z toho dal záložník Manuel Vivar Dorado. První poločas byl na šance chudý. Po chybě domácího gólmana Abbondanzieriho ale hosté v 19. minutě málem vedli. Brankář nedokázal nadvakrát zmařit střelu Sisiho, ale Víctorova dorážka zblízka šla nad. Územní převaha Getafe byla málo platná, další šanci z brejku měl opět Valladolid. Po půlhodině hry ale Víctor opět těsně minul.

Konečně se probudili domácí a mladý gólman Sergio Asenjo musel likvidovat šanci Pabla Hernandeze. Do druhé půle vstoupili lépe domácí, ale střelu Manu del Morala tečoval mimo stoper Rafa. Další chyba domácího gólmana už znamenala vedení hostí. Abbondanzieri opět neudržel míč a v 54. minutě poslal Valladolid snadno do jednobrankového náskoku Vivar Dorado. Další pokus hostujícího Víctora Abbondanzieri kryl, druhý gól přidal z rychlého kontru levačkou Alvaro Rubio. V 78. minutě se pak Vivar Dorado zbavil dvou beků a stanovil konečné skóre na 0:3! Getafe ještě chtělo penaltu, ale pád Belenguera nebyl posouzen sudím jako zaviněný.

Více informací k zápasu

Racing Santander - Athletic Bilbao 1:0

06.01.2008 17:00

Góly: 44. Fernando Llorente (vl.)

Racing porazil na stadionu El Sardinero nejtěsnějším možným rozdílem Athletic. Jedinou branku utkání vstřelil domácí útočník Mohamed Tchite, který nastoupil na hřiště v osmnácté minutě, kdy nahradil zraněného Munitise. Santander zůstává v tabulce na šestém místě, baskický tým si pohoršil a nyní je na poslední nesestupové pozici.

Hned v první minutě se dostal ke střele v pokutovém území domácích Llorente, jehož pokus nakonec skončil těsně vedle domácí branky. Tři minuty na to hlavičkoval Oriol po centru Jorge Lopeze nad břevno hostujícího brankáře Daniela Aranzubií. Několik nebezpečných centrů Francisca Yesteho poté nenašlo správného adresáta. Na druhé straně sice vstřelil gól Ebi Smolarek, radost však polskému reprezentantovi zkazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Po půl hodině hry si poradil domácí brankář Tono se střelou Yesteho. Pět minut před koncem poločasu střílel Smolarek těsně vedle pravé tyčky hostující branky. Ve 42. minutě přišel rozhodující moment utkání, Jorge Lopez našel krásným centrem Tchiteho, který dobře umístěnou hlavičkou překonal gólmana Arunzubia a poslal domácí tým do vedení.

Do druhého poločasu vstoupilo aktivněji Bilbao, v 52. minutě po centru agilního Yesteho hlavičkoval Fernanda Amorebieta jen do připravených rukavic gólmana Tona. O dvě minuty později střílel ze střední vzdálenosti hostující záložník David Lopez těsně mimo domácí branku. Na druhé straně prověřil Tchite střelou z patnácti metrů Arunzubiu. Největší šanci na vyrovnaní mělo Bilbao v polovině druhé půle, kdy Aduriz trefil pravačkou tyč domácí branky. Dvanáct minut před koncem vychytal Jorgeho Lopeze brankář Aranzubiu. V závěru utkání předvedl skvělý zákrok domácí brankář Tono proti střele Adurize, utkání tak nakonec skončilo těsnou výhrou Racingu.

Více informací k zápasu

Recreativo Huelva - UD Almería 1:1

06.01.2008 17:00

Góly: 14. Florent Sinama-Pongolle - 20. Mané

Recreativo Huelva remizovalo s Almeríí, domácí jsou čtrnáctí, hosté šestnáctí, týmy dělí v tabulce jediný bod.

V domácím útoku nastoupili spolu Javi Guerrero a Sinama-Pongolle, za hosty v tříčlenném útoku Mané, v obraně netradičně Cisma, Pulido a Bruno. Huelva už devět zápasů nepoznala hořkost porážky. Do rychlého vedení poslal domácí Sinama-Pongolle, brzo ale srovnal Mané. Jako první střílel nepřesně právě hostující Mané, pokus Felipe Mela zmařil Sorrentino. Na druhé straně střílel z trestného kopu Martins, ale gólman Alves míč skryl ve své náruči.

Po čtvrthodině šli domácí do vedení, když Alvese zaskočil svou střelou Sinama-Pongolle. Hosté brzo vyrovnali, další pokus Mela Sorrentino vytěsnil, po rohu už ale Mané srovnal skóre. Další možnost pak sám zamřil domácí Cáceres, před opačnou brankou centroval Cisma, hlavičkoval Negredo a zasahoval Sorrentino. V druhé půle byli domácí lepší, Alves vyrazil střelu Martinse na roh, stejně jako hlavičku Cacerese. Almería se spokojila jen s nepřesnými pokusy zdálky Mela a Negreda.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Atlético Madrid 0:3

06.01.2008 17:00

Góly: 40. Diego Forlán, 52. Sergio Agüero, 65. José Manuel Jurado

Atlético Madrid vyhrálo s přehledem v La Coruňi, rozhodnuto bylo po hodině hry. Madridský tým se tak propracoval na čtvrtou příčku průběžné tabulky, která již znamená předkolo Ligy mistrů. Naopak Depor, jež zatím letos doma jen paběrkuje, zůstává předposlední a má vážné přestupové starosti.

Na hrotu útoku La Coruňi nastoupil uzdravený Bodipo, místo v sestavě měli i Rubén castro, Lafita i Felipe Luis. Sestava Atlétika byla očekávaná, jen v záloze dostal namísto Klébera přednost Jurado. Hosté tímto zlomili 14roční čekání na výhru na Riazoru. Jednou se trefili elitní útočníci Aguero a Forlán. Na začátku utkání se týmy prezentovaly jen pokusy zdálky, Atlétiko ale získalo brzo územní převahu. Ve 20. minutě nebezpečně centroval domácí Rubén Castro, míč tečoval obránce Antonio López a zasahovat musel Abbiati.

Hosté měli střelu Maxiho, kterou zmařil Munúa, hlavička Aguera zblízka šla vedle. O pět minut později zase centroval hostující Simao, na zadní tyči byl Pablo, ale nedokázal se dostat k míči tak, aby ohrozil branku. Další možnost Atlétika měl po další přihrávce Antonia Lópeze Forlán a halfvolejem poprvé překonal Munúu. Míč přitom Forlánovi přenechával Aguero. Depor měl šanci vyrovnat v 50. minutě, trestný kop rozehrál Guardado, Abbiati míč odvrátil jen slabě a Lafita jen směroval do branky, ale tam zachránil Raúl García. Drruhý gól Los Colchoneros vstřelil Aguero, když si poradil s Barragánem a prostřelil i Munúu. Po rohu Simaa pak přidal třetí gól svého týmu hlavou Jurado.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Levante UD 0:0

06.01.2008 17:00

Góly: -

Valencia pošesté v řadě nedokázala vyhrát, tentokráte ve valencijském derby jenom remizovala na domácím stadionu s Levante. Krize Los Ches tak pokračuje i po čtrnáctidenní přestávce, naopak Granotes si poprvé v sezoně připsali body na hřiště soupeři. V tabulce se nic nemění, Valencie zůstává sedmá, Levante beznadějně poslední.

Netopýři vstoupili do utkání aktivněji, ale velice jim chyběla finální nahrávka. Domácí tým tak musel čekat na první příležitosti až do třicáté minuty, kdy Joaquin prošel na pravé straně, přesným centrem našel Davida Villu, který hlavičkoval mimo hostující branku. Dvě minuty nato našel Vicente hlavu Helguery, ale bývalý stoper Realu Madrid nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče. Další šanci Davida Villy poté zlikvidoval brankář Levante Vladan Kujovic. Hosté málem udeřili těsně před koncem prvního poločasu, Pedro Leon našel přesným pasem Alvara, hlavičku brazilského obránce však dobrým zákrokem lapil domácí brankář Timo Hildebrand.

Do druhé poločasu nastoupil na místo mladého Sunnyho uzdravený Edu, ale ani brazilský středopolař nebyl tím hráčem, který by dokázal překvapit dobře pracující hostující obranu. Střela Arizmendiho z 56. minuty se mezi tři tyče nevešla. Levante poté spálilo velkou šanci, Alex Geijo v tváří tvář gólmanovi Hildebrandovi trestuhodně neuspěl. Dvacet minut před koncem utkání vytáhl Kujovic pokus Joaquina na tyč, od které se míč odrazil do bezpečí. V 84. minutě předvedl zkrat Nikola Žigič, který nesmyslně zajel do obránce Serrana a uviděl červenou kartu. V posledních minutách se už nic podstatného nestalo a valencijské derby tak skončilo bez branek.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Real Zaragoza 2:0

06.01.2008 19:00

Góly: 66. Ruud van Nistelrooy, 77. Robinho

Bílý balet udržel svůj sedmibodový náskok před druhou Barcelonou a i po 18. kole vede La Ligu. Na domácím hřišti si poradil se Zaragozou hlavně díky výkonu Ikera Casillase a Robinha. Hosté přes statečný výkon opustili Santiago Bernabéu se svěšenou hlavou.

Domácí nastoupili v předpokládané sestavě, u hostů došlo proti očekávání v základu k několika změnám. Místo Gabiho nastoupil do středu zálohy bývalý hráč Realu Albert Celades a do branky zkušený López Vallejo.

Utkání začlo v poklidném tempu, domácí zkraje zápasu kontrolovali hru, první náznak šance měl Van Nistelrooy, který přestřelil z hranice vápna. Až do 15. minuty se obraz hry příliš nezměnil. Pak se zranil Gabriel Heinze, kterého nahradil Torres. Trenér Schuster tak musel přeskupit obranu: Ke Cannavarovi se postavil do stoperské dvojice Ramos, zatímco vystřídavší Torres zaujal pozici na pravém kraji defenzívy.

Odchovanec Torres se hned uvedl průnikem, který zakončoval hlavičkující Baptista, ovšem s jeho pokusem si poradil Vallejo. Pak se osmělila Zaragoza, tečovaná střela Oliveiry škrtnula břevno, a poté dalekonosný projektil Luccina zase tyč Casillasovy branky. Zaragoza se postupně dostávala do tlaku. Ten se projevil ve 22.minutě, kdy pronikl Diego Milito středem obrany Realu a jeho střelu dorazil, naneštěstí pro Zaragozu v ofsajdové pozici do sítě Oliveira.

Na druhé straně opět pronikal Torres, ale tváří v tvář Vallejovi chěl ještě přihrát a šance tak přišla vniveč. Vzápětí prokázal své kvality Iker Casillas, když vychytal v souboji jeden na jednoho kanonýra Milita. Poté z dálky střílel Oliveira a zaragozskou kanonádu uzavřel v 29. minutě Sergio García, který jedovatou střelou z pravé strany vápna opět zaměstnal Casillase.

Real se v této fázi zápasu nechal snadno zatlačit do úzkých. Jedinou vlaštovkou byl průnik Robinha do vápna, ale jeho centr na Raúla zblokoval Sergio. Poté znovu úřadoval Sergio García. Ve 36.minutě pálil zdálky mimo a o pět minut později jeho střelu z vápna vyrazil skvělý zápas chytající Casillas. Poslední šanci Zaragozy v prvním dějství měl Diego Milito, který po rohu zblízka přestřelil hlavou svatyni Realu. Domácí mužstvo odpovědělo na pískot vlastního publika příležitostní Robinha po zpětné přihrávce Van Nistelrooye, která však rovněž neměla gólové vyústění. Do kabin se tak šlo za bezgólového stavu.

Druhý poločas začal, jak ten první skončil. Bílý balet zbytečně ztrácel míče a poskytoval tak příležitosti nažhavené Zaragoze. V 50. minutě těsně minul Oliveira a bombu Zapatera o pět minut později zneškodnil Casillas. Na hřišti se nato objevil Guti, který vystřídal nevýrazného Sneijdera. Nebylo to však nic platné, protože převaha hostujícího celku pokračovala a obrana Realu častokrát připomínala zpomalený film.

V 59. minutě se zaskvěl už po několikáté Casillas, když po přímém kopu Celadese zabránil míči z hlavy Dioga v cestě do sítě. A o minutu později však měl gólman Madridu štěstí, protože Oliveira po přihrávce Sergia Garcíi namířil svou přízemní střelu do tyče. Paradoxně tak udeřilo na druhé straně. V 65.minutě se Robinho zprava přehnal kolem Juanfrana, odcentroval do šestnáctky, kde stopeři Zaragozy zůstali jako solné sloupy a Van Nistelrooy opět dokázal, že se mu proti aragonskému týmu daří a prudkou hlavičkou nedal Vallejovi šanci - 1:0!

Krutý trest v podobě inkasované branky Zaragozu zmrazil, takže i další příležitost měl Real. V 73. minutě prošel tentokrát zleva Robinho kolem Dioga a jeho střela jen těsně minula brankovou konstrukci. Na druhé straně pěkně prošel Milito a jeho nebezpečnou přihrávku na Oliveiru včas ukopl Marcelo. A opět se vyplnilo pravidlo nedáš-dostaneš. Robinho prošel takřka přes půl hřiště a místo přihrávky volnému Van Nistelrooyovi zvolil křížnou střelu k tyči mezi Ayalou a Vallejem a zvýšil náskok Realu už na dvě branky.

Bílý balet ožil a vzápětí měl první šanci v zápase i Raúl, ale minul. Na druhé straně patřil dalekonosný oblouček vystřídavšího Oscara, bezpečně krytý Casillasem spíš do kategorie kuriozit.

Zaragoza si tak své poslední příležitosti nechala až do nastavení. Nejprve chytře prošel motivovaný Diogo a jeho střelu zblízka Casillas vyrazil. V poslední akci zápasu střílel z přímého kopu Gabi, ale neprostupná hráz v podobě madridského brankáře opět odolala, stejně jako při dorážce Milita. Iker Casillas si tak vysloužil potlesk zaplněných tribun, jelikož on byl hlavním strůjcem úspěchu Realu. Zaragoza svého soupeře sice přestřílela, ovšem zaostala v efektivitě a to zapříčinilo její porážku, která dění na hřišti příliš neodpovídá.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Real Betis 3:0

06.01.2008 21:00

Góly: 26. Luís Fabiano, 42. Luís Fabiano, 63. Dani Alves

Sevilla si odnesla skalp městského rivala a po jasné převaze zdolala Betis 3-0 po dvou brankách Luise Fabiana a jedné Daniela Alvese. Klub ze stadionu Sáncheze Pizjuána po matném počátku sezóny pokračuje vzhůru tabulkou, zatímco jeho soupeř zůstává na sestupových příčkách.

Utkání se hrálo v bouřlivé atmosféře, obešlo se nicméně bez incidentů z předchozích let na hřišti i mimo něj. Fanoušci obou týmů i samotná mužstva tak důstojným způsobem uctili památku mladého sevillského hráče Antonia Puerty.

Sestava domácího mužstva doznala změny pouze ve středu obrany, kde nastoupil vedle Escudého Kolumbijec Mosquera a Dragutinovič se posunul na levý kraj. V celku zelenobílých zůstal na lavičce útočník Pavone, kterého nahradil zkušený José Mari.

Zápas samotný měl jediného pána a to byl domácí celek, což dokázaly už první minuty. Betis zaostával v rychlosti, nasazení, důrazu i kombinaci. Absolutorium si zaslouží pouze Edú, který odehrál po srážce se spoluhráčem Damiou většinu zápasu s obvazem na hlavě, ale přesto neúnavně zaměstnával obranu soupeře.

Na druhé straně se na brankáře Ricarda valila jedna útočná vlna za druhou. Střed zálohy Sevilly přehrával své soupeře a zásoboval rychlá křídla Capela s Navasem přihrávkami, které oba mladíci zužitkovali do drzých prúniků nutících obranu soupeře k chybám. Vše dirigoval z pravého kraje obrany Dani Alves, který pro tento zápas navlékl kapitánskou pásku.

První šanci utkání měl Jesús Navas, ale jeho průnik ze 6. minuty zmařil Ricardo. Pak se dostal ke střele ve 14. minutě Diego Capel, ale mířil nad. Betis zahrozil z náhodné akce, kdy Alves odkopl míč přímo na José Mariho, jehož tečovaná střela šla mimo. Na druhé straně se ale pálilo jak u Verdunu. Nejprve šla mimo Keitova střelu z 25 metrů, poté Navasův centr zablokovala hostující obrana a nakonec minul po přihrávce hyperaktivního Navase jen těsně branku Kanouté.

Na první gól si museli diváci počkat až do 26. minuty. Odražený centr Navase poslal do ohně Capel a Luis Fabiano vstřelil Betisu svůj první gól. Rozhodčí Mallenco ovšem přehlédl, že se míč odrazil od pravé paže brazilského střelce... Další ranou pro Betis bylo zranění stopera Rivase, kterého vystřídal novic Toni. Melli se posunul na stopera.

Sevilla pokračovala v tlaku a Navasovu ránu z kraje malého vápna vytěsnil Ricardo mimo tyče. Na druhé straně zneškodnil De Sanctis pokus Sobíse. Pak zachránil svůj tým dvakrát za sebou Ricardo, který zneškodnil střelu Keity a pak i Alvese. Portugalský gólman včasným vyběhnutím zabránil ve skórování i Luisi Fabianovi.

Tolik štěstí však neměl ve 42. minutě. Po závaru ve vápně hostí se dostal k míči Alves, načechraným centrem našel znovu Luise Fabiana a po jeho hlavičce mohl opět zaplněný Sánchez Pizjuán slavit – 2:0 pro Sevillu! Po první půli tak měl mnohem lépe nakročeno k vítězství domácí celek.

Druhý poločas jen potvrdil průběh prvního. Betis se sice snažil, nicméně José Mari na hrotu útoku byl neškodný a tak měli příležitosti hráči Sevilly. Z velké dálky vystřelil do Ricardových rukavic Keita, poté pálil po chybě Melliho Poulsen těsně vedle a první desetiminutovku uzavřel pokus z první Navase po centru Capela.

V 62. minutě letěla těsně vedle střela Keity a o minutu později už opět sevillský stadion vybuchl radostí. Přímý kop zahrával z levé strany Dani Alves, jeho střelu tečoval Damiá a brankář Ricardo neměl šanci. Zápas byl víceméně rozhodnut, neboť Betis neměl síly ani hráče na zvrat zápasu, ač jim několik šancí Sevilla povolila, všechny však bez gólového efektu.

Na hřiště se podívali další útoční hráči Sevilly: Adriano a Chevantón a hra domácího mužstva tak získala znovu na obrátkách. Uruguayský útočník zahodil dvě šance těsně před koncem utkání, nejprve hlavičkoval pouze do připraveného Ricarda a poté po přihrávce Kanoutého přestřelil. Poslední akcí Sevilly byl prúnik Navase, který překazil křižující Juanito.

Betis utrpěl první porážku pod trenérem Chaparrem a o setrvání v Primera División se bude muset ještě poprat. Sevilla naopak odehrála jeden z nejlepších zápasů sezóny a naznačila, že zdaleka není odepsána v boji o první příčky.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid18142239:1444
2.FC Barcelona18114334:1337
3.Espanyol Barcelona18106229:1936
4.Atlético Madrid18104434:1934
5.Villarreal CF18102630:2732
6.Racing Santander1885518:1929
7.Valencia CF1883722:2827
8.Sevilla FC1882835:2326
9.Real Murcia1857616:2022
10.Real Zaragoza1856727:3021
11.Real Mallorca1856726:2921
12.Real Valladolid1856724:2721
13.Getafe CF1863919:2421
14.Recreativo Huelva1856714:2121
15.Osasuna Pamplona1855820:2320
16.UD Almería1855815:2120
17.Athletic Bilbao1847716:1919
18.Real Betis1846817:2618
19.Deportivo La Coruňa1845916:2717
20.Levante UD18221411:338

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (155)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jezis, to zase bolo tazkopadne.

Reagovat
2miguel1

hlavne ze mame 3body a po prichode Bojana a Henryho to uz bola parada

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska to vsem ukazal jako Marquezova hlavicka neplynula z zadnyho tlaku ale pak prisel Titi a trochu to rozhejbal,dnes asi nejlepsi hrac v utoku Barcy,mel napady,jeden nadhernej prunik + strelu a pak prihral na gol,fakt jsem rad a drzim mu palce TH14ALL

Reagovat
smazaný uživatel

Podla mna hry zmenil hlavne gol Marqueza. Nebyt toho golu, tak toho Henryho zas tak nehcvalime.

Reagovat
smazaný uživatel

*obraz

Reagovat
smazaný uživatel

Jediné pozitivum na tomto zápasu vidím v tom, že jsme konečně dokázali vyhrát zápas, kde jsme byli horší...

Reagovat
smazaný uživatel

Horší jsme rozhodně nebyli!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Možná tak po prvním vstřeleném gólu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale vůbec, bylo to vyrovnané, ale kromě několika chvil jsme měli převahu my.

Reagovat
smazaný uživatel

Hráli jsme strašně.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, ale byli jsme lepší, aktivnější a mělijsme mírnou převahu.

Reagovat
-Kopy-

Tak jestli jste byli v prvním poločase lepší, tak jsem koukal na jiný fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

V držení míče určitě

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

ZAs nepřeháněj.

Reagovat
smazaný uživatel

fantastický fotbal..

Reagovat
smazaný uživatel

Valverde

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš Valda? jinak jako neskutečný Espanyol.. melou je barcelonští jak vlašské ořechy. Dneska se mi líbí hlavně Luis Garcia.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim Valverdeho, trenera Espanyolu, ktory by u nas mohol nahradit Franka. Po sezone mu konci zmluva.

Reagovat
smazaný uživatel

Aj tak to bude Mourinho , ten už na Franka čaká ako sup na korisť

Reagovat
smazaný uživatel

Okrem toho, Valverde forsíruje dosť defenzívný futbal. Espanyolu sa viacmenej darí viac vonku než doma. Protiútoky majú dobre zmáknute, sledujem ich hru už od minulej sezóny. Ale je to skvelý tréner a stratég, a hlavne, je mladý a perspektívny.

Reagovat
smazaný uživatel

hoši, přiznám se že ho vůbec neznám.. ale fotbal Espanyolu se mi líbí hodně. Už minulou sezonu jsem si říkal, jestli udrží tu sehranou útočnou letku příští rok by mohli bojovat o LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako som písal, hra Espanyolu je založená na protiútoky, preto dávajú vonku minimálne dvakrát toľko gólov. V tejto sezóne im zatiaľ stačili domáce ušmudlané výhry 1:0 či maximálne 2:1, občas 0:0, no vonku im to padá. Majú na to typy útočníkov, či už Garcia alebo hlavne Tamudo. Prechodná fáza týchto smrtiacich kontier je famózna. No ak však majú tvoriť, je to horšie, alebo niekedy strašné, obrana a kvalitný stred to však väčšinou ustojí. Dnešný zápas je výnimkou potvrdzujúcou pravidlo. Valverde na tomto systéme pracuje už zhruba 1,5 roka, v tejto sezóne konečne slávia úspechy. Uff Sorry

Reagovat
smazaný uživatel

...dvakrát toľko gólov ako doma...

Reagovat
smazaný uživatel

tak De la Pena to rozhýbal.. na domácí zápasy ideální hráč. Prakticky jeho taktovka.

Reagovat
smazaný uživatel

De La Pena, stratený a nájdený.... chjaj

Reagovat
smazaný uživatel

Aj Schuster fosiroval v Getafe defenzivny futbal...ale bol i kombinacny a hlavne produktivny.

Udajne opticky sa tvariace prvky ofenzivy (drzanie lopty) moze zacat aplikovat u nas, kde budu nato hraci...v prvom rade je vsak podstatne, aby to nebolo na ukor rychleho a produktivneho prechodu do utoku.

Reagovat
smazaný uživatel

Taktiež schopnosť ukočírovať rozmaznané hviezdy by bola na mieste. Predsa len, Valverde je mladý kouč, nemusíme hneď porovnávať s Rijkaardom.

Reagovat
smazaný uživatel

Frank ich evidentne neukociroval...

Reagovat
smazaný uživatel

V podstate mi to je jedno, lebo fandím mestským rivalom oboch veľkoklubov Takže, Valerde zostane na Olimpicu

Reagovat
smazaný uživatel

aha

Reagovat
-Kopy-

Chtěl sem to sem napsat, to je nádhera

Do Valencie bych chtěl z Espanyolu trenéra Valverdeho, potom brankáře Kameniho, dále stopera Jarqueho a Torrejona, potom šplímachra De la Peňu a útočníky Luise Garcíu a Tamudo.

150 milionu euro by mi snad stačilo.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, Torrejon je můj oblíbenec.

Reagovat
smazaný uživatel

No kdyby si vedl Valencii ty, tak by nestačilo asi nic.

Reagovat
-Kopy-

To by si se divil kamaráde, jestli chceš, sehnal bych ti nějaké pracovní místo, co třeba umejvat hajzly na Mestalle ?

Reagovat
smazaný uživatel

S tebou na lavičce? To by z toho všichni blili a na uklízení bys potřeboval tak dvěstě takový sterdů..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mě do toho netahej.

Reagovat
-Kopy-

Proč by jako blili vole ?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože už z Florese či Koemana je jim hodně zle...

Reagovat
-Kopy-

Jenže já bych měl výsledky a i hra by byla super.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Mestalle jedině permanentku do hostujícího kotle (kromě zápasu s Realem), tam bych klidně zkousnul fleka mezi domácími fandy.

Reagovat
smazaný uživatel

I s vlajkou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Henry mal hrať od začiatku, bol platný a hral s chuťou. Naopak, Eto'ovi to vôbec nešlo, aj napriek tomu gólu.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tím, že Henry nastoupil, když se vedlo...

Reagovat
smazaný uživatel

Ak by nastúpil v základe. Nemuseli by na vedúci gól čakať vyše hodiny. Možno. Thats The Point.

Reagovat
smazaný uživatel

No anglicky umíš hezky, ale jaksi předcházejích x zápasů tento "point" moc nepotvrzují.

Reagovat
smazaný uživatel

Nerád by som pôsobil ako generál po bitve, ale niekedy sa musí urobiť radikálny ťah. Henry by nastúpil aj keby sa úvodný gól nedal. Je to tak ťažké pochopiť? A obraz hry Mallorcy sa ani po 0:1 výrazne nezmenil, tak preboha, čo chcel tým, že "Henry nastúpil až po vedení Barcy", básnik povedať?

Reagovat
smazaný uživatel

A co že by nastoupil i tak? VEdoucí gól naprosto zásadně VŽDY změní obraz hry Barcelony, jelikož jsem viděl každý zápas za poslendí čtyři sezóny, tak to můžu říct. S Henrym nebo bez něj.

Představa, že změna přišla díky Henrymu je mírně řečeno naivní.

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě při Henryho gólu se nemělo pískat, to nebyl ofsajd

Reagovat
smazaný uživatel

Kez by to tem velkym hubam respektive kontum ten Espanyol vyzobl.

Reagovat
smazaný uživatel

Nadhera,krasa,fantazia.....Priznam sa mal som obavy z tohoto zapasu,ale zlutaskove boli absolutne neskodni(nechapem,ale tak im treba)...a mozu byt radi,ze to skoncilo "len" 3:0...Inak rozhodca je total k.k.t

Raaaauuul Tamudoooooo,Raaaaauuuul Tamudooooo!!!!!

Apropo taky T-T utok by nebol zly na ME(Tamudo-Torres):):)

Reagovat
smazaný uživatel

proč je rozhodčí total kkt?

Reagovat
-Kopy-

Neuznal tam jeden gol Espanyolu, balon byl podle mě už za brankovou čarou, no je to jedno.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to bylo hodně těžké na posouzení.. ten gol by rozpoznal maximálně tak čip. To bych nevyčítal. Každopádně se můžou držet za hlavu hlavně hráči Espanyolu. Takové šance v jednom útoku. Už ta první De La Penova byla trestuhodná.

Reagovat
smazaný uživatel

piskal strasne hovadiny a nepresne..nebyt takeho uvodu,aky bol,tak by to bol masaker...Tie goly na zaciatku zachranili ten zapas....Za vsetko by som spomenul....Neodpiskany jasny faul zozadu na LG,ked siel sam na branu.....nie len ze to mal byt faul,aj min. zlta,ak nie roja....

Reagovat
Shevchenko

Ještě tam měla být podle mě ČK ale byl s toho jen aut

Reagovat
smazaný uživatel

jj to bylo velice divné, ale podle mne Luis Garcia hodně zasimuloval. Ale minimálně žlutá tam měla být.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, narážím na utkání RCD Mallorca - Barca.

Včera to byla vyloženě nuda, jsem ten fotbal skoro ani nevnímal, Xavi, Touré dají za zápas milion přihrávek do strany nebo v horším případě dozadu, až jsem se mohl u té televize z nich posrat, přitom když se s míčem rozběhli a pokusili se o kolmici, hned to bylo nebezpečnější. Proto bych jejich výkon hodnotil záporně, protože i tohle byla příčina, proč ten fotbal byl tak nudný.

O Gudjohnsenovi ani nemluvím, ten se připomenul v úvodu simulací a pak nechápavosti, proč mu to ten rozhodčí neodpískal, potom docela ostrým zkluzem a hlavně technickými nedostatky. Oproti zápasu s Valencií byl sotva poloviční.

Andrés se mi zdal nějaký podrážděný, včera mu to moc nešlo, ale k dobru mu připočíst, že se nabízel a vracel. To Dos Santos na druhé straně byl totální propadák. Ten kluk má osmnáct a hraje si na hvězdu, rozhazuje rukama, simuluje, drží balon. S takovou nemá budoucnost v Barce ani omylem, jde úplně jinou cestou, než jít má.

Eto'o byl odstřižený ze hry, povětšinu zápasu neviditelný, ale nelze říct, že ten zápas flákal, prostě se snažil, běhal a napadal, ale nedostal do hry právě kvůli Xaviho, Gudjohnsena a Tourého, ti ať jdou se svýma přihrávkama dozadu a do šířky fakt někam - to byl až do očí bijící jak neměli žádný zájem zrychlit hru. Ale nakonec dal nádherný gol, tak aspoň, že tak....

Valdés pokazil několik výkopů, potom mu dvakrát vypadl míč z ruky (z toho jednou roh), ale další klíčové centry pochytal - sotva průměrný výkon.

Ani Abidal nebyl stoprocentní, někdy přecenil své rychlostní dispozice a byl z toho problém, ale několikrát solidně zaútočil, čímž to trochu kompenzoval. Šikovní hráči Mallorcy mu dělali problémy.

Stoperské duo Marquéz, Milito se mi líbilo a Carles se odehrál svoje.

Frank hru konečně oživil střídáními. Bojan po svém nástupu nebyl moc vidět, ale v závěru ukázal pár solidních momentů. Henry přišel za stavu 1:0, kdy jsme už hráli uvolněněji a Mallorca se snažila útočit. Proto měl při útočení hodně prostor a využil toho výborně, dal regulérní gol (který nebyl uznán), přihrál na druhý, šikovně se uvolňoval a za vypomahání obraně ho musím pochválit. Edmilson se vrátil do ligy po dlouhé době, ale znát to na něj nebylo, snad bude mít Touré v něm kvalitního konkurenta, zdá se mi totiž, že Yaya nějak polevuje....

Reagovat
smazaný uživatel

Smutné leč pravdivé hodnocení.

Fakt mi zaráželo, jak naši rychlostě nestíhají a bylo jasně vidět, že do toho nedávají všechno.

Reagovat
smazaný uživatel

Murcia!!!!!!!!!! tuhle sezonu se zachráníme!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Docela jsem zvědavej na komentáře k zápasu Valencia-Levante..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

forlan aguero opet

Reagovat
smazaný uživatel

parada

Reagovat
Arne

druhej a třetí gól moc pěkný

Reagovat
M11

Reagovat
-Kopy-

Výborně Koemane, neporazit a nedát gól doma poslednímu a nejhoršímu týmu tabulky to je umění. Jen tak dál.

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu jste udrželi čisté konto.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

KOEMAN VEN !!!! KOEMAN VEN !!!! KOEMAN VEN !!!! KOEMAN VEN !!!!

Reagovat
-Kopy-

Stačí to napsat jednou, vole.

Reagovat
smazaný uživatel

hrál už Banega??

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
-Kopy-

Těžko, když nebyl v nominaci.

Reagovat
smazaný uživatel

FAMOZNI PRACE pana trenera Koemana...jde videt ze tah s vyhozenim tri ikon velmi ale velmi pomohl...tleskam pane Koeman...jen tak dal...nedat gola doma Levante...to je fakt vykon...lepsime se...porad sem to nestravil s canizaresem a spol...a jen tak nestravim...KOEMAN JE DOSLOVA A DO PISMENE CURAK!!!

Reagovat
smazaný uživatel

klidně bych ho odvolal, at to stojí cokoliv

Reagovat
-Kopy-

Taky bych to udělal, ale asi zůstane dokonce sezony.

Když se to rapidně nezlepší tak vypadne v létě.

Reagovat
smazaný uživatel

V lete uz je pozde!!!

Reagovat
-Kopy-

Vedení ho teď nevyhodí, stím se smiř.

Reagovat
smazaný uživatel

ok, jsem se asi pozorně nedíval

Reagovat
smazaný uživatel

ten Real mohl ztratit, ale Iker je prostě svině , ten toho gola ne a ne pustit. Ten zákrok na konci proti tomu přímáku byl famozní.

Reagovat
smazaný uživatel

Ííííííííííker, Ííííííííííker

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nezáviď

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
2miguel1

dneska caroval ale nebude carovat vecne no to bola dost bieda zo strany Realu

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra ta Sevilla je silná jak prase, nebo Betis tak slabý?

Reagovat
frank

Pche, dát gól rukou, to je siláctví

Jsou to prasata a proto je nikdy neporazíme

Reagovat
smazaný uživatel

ajaj, to jsem psala já, zapomněla jsem odhlásit bráchův nick

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Kopy-

Jsou lepší, nesváděj to na ruku.

Reagovat
smazaný uživatel

tak lepší asi jsou, to já nemůžu vědět, protože to nevidím, ale pouze poslouchám v rádiu, ale i tam to říkají...ale to by bylo divný kdyby nebyli lepší než Betis v týhle "formě"

jenže stejně, tak nás nemusejí porážet kvůli ruce, ne?To je přece UBOHÝ

Reagovat
-Kopy-

Mě se nezdálo, že to byla ruka.

A když to nevidíš, tak to můžeš těžko posuzovat.

A že ti na BETISKÉM radiu řeknou, že to byla ruka, je celkem logické, nemyslíš Lucinko ?

Reagovat
smazaný uživatel

a když ti to napíšou přímo na Marce "Luis Fabiano marca el primer gol con la mano" nebo tak něco, tak to asi bude pravda, ne?

Reagovat
-Kopy-

No nevím...

Reagovat
smazaný uživatel

A já bych řekla že jo. Pokud vím, na Marce nikdy nebyli probetisovsky orientovaní

Reagovat
-Kopy-

No, já být tebou, tak rači začnu shánět nějaké posily.

Reagovat
smazaný uživatel

být mnou asi ne, to spíš být loperou, to mi povídej

Reagovat
smazaný uživatel

a když už jsme u toho, proč vlastně nehrál Pavone?

Reagovat
-Kopy-

Těžko říct, Betis můj šálek kávy není, takže nevím.

To spíše ty by si to měla vedět...

Reagovat
smazaný uživatel

vím jen to, co si přečtu, a zatím jsem se na oficiálním fóru nic nedočetla

ale ono by to asi stejně nepomohlo...ale je dobrý najít nějakou výmluvu

Reagovat
-Kopy-

To jistě.

Reagovat
smazaný uživatel

Ubohý z vašeho pohledu je, že to je 16:4 na střely .

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Lucinko, já sice fandím taky víc Betisu, ale to co předváděli na hřišti, si prostě jakýkoli zisk nezasloužilo. Dobrej byl pouze Edú. Pokud by neuznali Fabianovi gól, dali by sevillisti jiný...

Reagovat
-Kopy-

Jinak ta atmosféra je perfektní, nejlepší zápas co se týče atmosféry ve Španělsku bych řekl.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen ať se Sevilla chytne, v tuto dobu by to nebylo špatný...

Reagovat
-Kopy-

Ať se Levante zachrání.

Reagovat
Woyta
Reagovat
-Kopy-

Nic nového si nám teda nepověděl.

Reagovat
Woyta

tak copak žiju s Koemanem v baráku, abych napsal něco co se neví?!

Reagovat
-Kopy-

Spíš by to chtělo štenici do kabiny.

Reagovat
smazaný uživatel

Byste mohli něco napsat vy, taková silná redakce a v ní docela silný zástup netopejrů. Samozřejmě něco tak 5x delšího a hlubšího .

Reagovat
-Kopy-

Nepřeháněj

Na konci příštího týdne.

Reagovat
Woyta

ale snaha byla...

Reagovat
-Kopy-

Jj.

Reagovat
Woyta

Zástup netopejrů...

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

jasný zápas. Jak psal Kopy parádní atmosféra a vyhecované souboje (hlavně Edu toho měl myslím plnou držku, a to doslova). Sevilla je silná jak sviňa. A tak tohle si říkám každou chvíli a pak zas předvedou nějaký výpadek. Ale jako jednoznačně patří na příčku do 4. místa. Musím uznat, že jsou zatím trošku někde jinde než Atlético. Jenom nechápu jaktože tu svojí sílu nedokážou pravidelně naplno využít. No nic, i to by mohlo pomoct Atléticu na 3.-4.flek. Protože Valencia se asi jen tak nezbrchá. Villarreal není zas tak silný v kramflecích a u Espanyolu přijde taky hlušší období. Santander ten nic. Ten bude spokojenej za to co je.

Reagovat
-Kopy-

Jo Atlético to má rozjeté suprově.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kez by to alespon v pripade Espanyolu nebyla pravda Andy.Jinak Koeman nam dela z Vale pelny prumer i kdyz co hces po tymu ktery doma prohraje s letos trapnym Rosenborgem.

Reagovat
smazaný uživatel

...zase čtou preview Tentokrát ne překvapivě Macháček, ale nějakej jinej šulín. Jeho snaha vykrádat cizí příspěvky je celkem pochopitelná, když si plete Ramose s Torresem, Diarru bere jako špílmachra, jméno Sergio vyslovuje jak Tatar, Sneijder je podle něj Šnajdr atd. Takže, chlapci ze Sportu 1, zkuste třeba poděkovat veřejně redaktorům (všem), že vám pomáhají k výplatě. V opačném případě tam budete mít dopis, že se poserete.

Reagovat
smazaný uživatel

sic se mě tohle netýká, ale přesto se zeptám: chceš s tím dopisem pomoct?

Reagovat
smazaný uživatel

Leda bys znal víc sprostých slov než já, což pochybuju... Ale můžu dát k nahlédnutí...

Reagovat
Xavi

Se ti tam klidně podepíšu.

Reagovat
smazaný uživatel

...redaktorům EF...

Reagovat
smazaný uživatel

...se může pomalu chystat na ligu mistrů!

Reagovat
smazaný uživatel

Po sobotním zápase už to fakt musím napsat: Frank ven

Výkony v clásicu a na Mallorce byly otřesné, hrozné, katastrofální, zkrátka ostudné ...

Ten tým není poskládanej špatně, ano, chybí nám ve středu pole jezdič, ale to je tak všechno. Všechno ostatní má Frank k dispozici. A výsledek? Přehraje nás Mallorka .

Vím, že pro nás Frank hodně udělal a můžeme mu býti navždy vděčni, ale z historie se žít nedá a chce to změnu. Zdá se mi, že se ten tým jen a jen zhoršuje. Po Valencii jsem si myslel že jako JO, ale sobota mě ukázala, že jako rozhodně NE .

Mallorka nás zase obehrála přesně tím způsobem jako všichni ostatní - pevnej sevřenej obrannej blok a smrtelný brejky. Je to neskutečný, ale Frank proti tomu neumí nic vymyslet, ikdyž to na nás hrají naprosto všichni. Mallorka měla dokonce víc vyložených šancí a je jen naše štěstí, že jim tam nic nepadlo, páč nevěřím, že by se nám podařilo to vyrovnat, už vůbec ne otočit. Když přičtu absenci motivace, která už trvá 2 !!! roky a nic se s tím nedělá a v sobotu dokonce vázla i kombinace, tak mě vychází jedno a to je výměna Franka .

No, uvidíme, jak tohle dopadne, ale kažnýmu je jasný, že tahle cesta je špatná a musíme najít jinou - lepší. A já bych tu lepší hledal s jiným koučem. Promiň, Franku .

Ale co je na celé věci nejvíc zarážející je, že i osvědčení tahouni, kteří byli vidět, ikdyž se zbytku nedařilo, tak byli v sobotu naprosto jaloví - Andrés, Deco, Gio, Yaya, Abidal, částečně i Sammy byli na ručník

Jediný pozitivum tohoto zápasu bylo, že jsme dokázali vyhrát zápas, ve kterým jsme byli horší, což se nestalo už pěkně dlouho

Reagovat
smazaný uživatel

1) Proti Mallorce jsme nebyli horší a rozhodně nás nepřehrávala, bylo to vyrovnaný - ale i tak je to ostuda

2) Souhlas co se špatného způsobu hry i jednotlivých hráčů týče

3) Já věřím, že je v silách Franka to změnit

Reagovat
smazaný uživatel

1) v poli jsme byli lepší, před brankou byli nebezpeční oni

3) už ani nevěřím, času na změnu měl dost a jde to spíš dolů

Reagovat
smazaný uživatel

jen dodám, že s tím, že bude Barca lepší a bude držet míč 2/3 zápasu, už soupeři nastupují. Je to součástí jejich taktiky ...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak, ale když jsme to dokázali překonat dřív, tak já veřím, že to dokážeme teď i v budoucnu - hráče na to máme.

Reagovat
smazaný uživatel

no ale to je přesně to, co říkám pořád - hráče na to máme, ale hrají hluboko pod svoje možnosti. Chce to, aby je někdo donutil hrát to, na co maj a taky aby jim někdo řekl, co maj hrát, čím mají soupeře přetlačit.

A Frank prostě na tuhle taktiku nic vymyslet nedokáže a hráče motivovat k zápasu taky nedovede. Proto chci změnu

Já myslím, že by otázka neměla znít "jestli vyměnit?" ale "koho tam dát?"

Reagovat
smazaný uživatel

Tuto otázku bych si pokládal až v létě a to za předpokladu, že se stav nezlepší.

A koho? No hlavně né Mourinha

Reagovat
smazaný uživatel

1) v poli jsme byli lepší, před brankou byli nebezpeční oni - tak s tím souhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, Deco byl na ručník, když vůbec nehrál...

Reagovat
smazaný uživatel

no, tak sorry, no. Chybka. Nějak se mi tam dostal místo Guddyho no

Reagovat
smazaný uživatel

A jinak se ti to jako líbilo, nebo co?

Reagovat
smazaný uživatel

Gudy totalne propadl,stejne jako Dos Santos.Prichod Bojana a hlavne Henryho hru vyrazne ozivil.Podle me v utoku nejlepsi Henry mel vyborny dribling a prihral na gol...

Reagovat
smazaný uživatel

Banega za 26 mega? Tak kde je FCBéčko, co kritizoval drahý nákup Gaga?

Reagovat
smazaný uživatel

už jsem to zde někde psal, když tuhle cenu psal spanhel. Jsou to opravdu blázni - 26 mega je opravdu moc. Je to takovej nákup z nouze - týmu se nedaří, spory rozvracej mančaft, odcházejí ikony. A tak se snaží, aby se mluvilo o něčem jiným a hlavně se snaží dát fandům novou naději, kterou má být právě Banega.

Myslím, že se prosadí (určitě víc než Gago za 20 ), ale uvidíme ...

PS: už jsem ti na to i odpovídal. Já se vám směju v případě Gaga taktéž proto, že děláte stále stejnou chybu - můžete koupit nějakýho hráče bez keců a levně, ale vaši představitelé to vykvákaj do světa a pak za ně dáte několikanásobně víc. Gaga jste mohli koupit vklidu za 4 mega, ale pak se to medializovalo a dali jste 20. Za Drentheho chtěl Roterdam 6 mega a vy jste dali kolik? 13? Nebo ještě víc?

Reagovat
smazaný uživatel

jen podotknu, že rozumná cena by byla někde na těch 15ti - 17ti milionech.

PS: Ikdyž když může stát Škrtel 10, tak za Banegu na těch 26 možná odpovídá

Reagovat
smazaný uživatel

Tak do Gaga se zamíchal i váš přečestný prezident Laporta, který svým přesvědčováním Macriho o neprodeji Gaga jeho cenu taky zvýšil, tak ticho...

Reagovat
smazaný uživatel

Gaga jste mohli v klídku mít i před Laportovým zásahem. Ta cena je vinou hlavně vašeho liknavýho vedení

Reagovat
smazaný uživatel

Gago měl 3x tolik sezon i startů za Bocu co Banega a navíc byl i seniorským reprezentantem. A Banega mohl být loni taky za 4, že .

Reagovat
smazaný uživatel

tse 26, to je ještě málo za tak geniálního hráče. Druhá věc jestli to Valencii pomůže, šance tam je, i když jak je teď vidím...

Reagovat
smazaný uživatel

goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=537986

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
exmafie

Koeman - Rijkaard

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele