18. kolo
06.01.2008 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Sevilla přejela v městském derby Betis

Sevilla si odnesla skalp městského rivala a po jasné převaze zdolala Betis 3-0 po dvou brankách Luise Fabiana a jedné Daniela Alvese. Klub ze stadionu Sáncheze Pizjuána po matném počátku sezóny pokračuje vzhůru tabulkou, zatímco jeho soupeř zůstává na sestupových příčkách.

Utkání se hrálo v bouřlivé atmosféře, obešlo se nicméně bez incidentů z předchozích let na hřišti i mimo něj. Fanoušci obou týmů i samotná mužstva tak důstojným způsobem uctili památku mladého sevillského hráče Antonia Puerty.

Sestava domácího mužstva doznala změny pouze ve středu obrany, kde nastoupil vedle Escudého Kolumbijec Mosquera a Dragutinovič se posunul na levý kraj. V celku zelenobílých zůstal na lavičce útočník Pavone, kterého nahradil zkušený José Mari.

Zápas samotný měl jediného pána a to byl domácí celek, což dokázaly už první minuty. Betis zaostával v rychlosti, nasazení, důrazu i kombinaci. Absolutorium si zaslouží pouze Edú, který odehrál po srážce se spoluhráčem Damiou většinu zápasu s obvazem na hlavě, ale přesto neúnavně zaměstnával obranu soupeře.

Na druhé straně se na brankáře Ricarda valila jedna útočná vlna za druhou. Střed zálohy Sevilly přehrával své soupeře a zásoboval rychlá křídla Capela s Navasem přihrávkami, které oba mladíci zužitkovali do drzých prúniků nutících obranu soupeře k chybám. Vše dirigoval z pravého kraje obrany Dani Alves, který pro tento zápas navlékl kapitánskou pásku.

První šanci utkání měl Jesús Navas, ale jeho průnik ze 6. minuty zmařil Ricardo. Pak se dostal ke střele ve 14. minutě Diego Capel, ale mířil nad. Betis zahrozil z náhodné akce, kdy Alves odkopl míč přímo na José Mariho, jehož tečovaná střela šla mimo. Na druhé straně se ale pálilo jak u Verdunu. Nejprve šla mimo Keitova střelu z 25 metrů, poté Navasův centr zablokovala hostující obrana a nakonec minul po přihrávce hyperaktivního Navase jen těsně branku Kanouté.

Na první gól si museli diváci počkat až do 26. minuty. Odražený centr Navase poslal do ohně Capel a Luis Fabiano vstřelil Betisu svůj první gól. Rozhodčí Mallenco ovšem přehlédl, že se míč odrazil od pravé paže brazilského střelce... Další ranou pro Betis bylo zranění stopera Rivase, kterého vystřídal novic Toni. Melli se posunul na stopera.

Sevilla pokračovala v tlaku a Navasovu ránu z kraje malého vápna vytěsnil Ricardo mimo tyče. Na druhé straně zneškodnil De Sanctis pokus Sobíse. Pak zachránil svůj tým dvakrát za sebou Ricardo, který zneškodnil střelu Keity a pak i Alvese. Portugalský gólman včasným vyběhnutím zabránil ve skórování i Luisi Fabianovi.

Tolik štěstí však neměl ve 42. minutě. Po závaru ve vápně hostí se dostal k míči Alves, načechraným centrem našel znovu Luise Fabiana a po jeho hlavičce mohl opět zaplněný Sánchez Pizjuán slavit – 2:0 pro Sevillu! Po první půli tak měl mnohem lépe nakročeno k vítězství domácí celek.

Druhý poločas jen potvrdil průběh prvního. Betis se sice snažil, nicméně José Mari na hrotu útoku byl neškodný a tak měli příležitosti hráči Sevilly. Z velké dálky vystřelil do Ricardových rukavic Keita, poté pálil po chybě Melliho Poulsen těsně vedle a první desetiminutovku uzavřel pokus z první Navase po centru Capela.

V 62. minutě letěla těsně vedle střela Keity a o minutu později už opět sevillský stadion vybuchl radostí. Přímý kop zahrával z levé strany Dani Alves, jeho střelu tečoval Damiá a brankář Ricardo neměl šanci. Zápas byl víceméně rozhodnut, neboť Betis neměl síly ani hráče na zvrat zápasu, ač jim několik šancí Sevilla povolila, všechny však bez gólového efektu.

Na hřiště se podívali další útoční hráči Sevilly: Adriano a Chevantón a hra domácího mužstva tak získala znovu na obrátkách. Uruguayský útočník zahodil dvě šance těsně před koncem utkání, nejprve hlavičkoval pouze do připraveného Ricarda a poté po přihrávce Kanoutého přestřelil. Poslední akcí Sevilly byl prúnik Navase, který překazil křižující Juanito.

Betis utrpěl první porážku pod trenérem Chaparrem a o setrvání v Primera División se bude muset ještě poprat. Sevilla naopak odehrála jeden z nejlepších zápasů sezóny a naznačila, že zdaleka není odepsána v boji o první příčky.

Autor: Jaroslav Smrž / as.com, marca.es

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak už se nám to blíží... No jo, většina fandů španělský ligy měla zápas roku před Štědrým dnem, někteří ho mají až na Tři krále...

Akorát se mi nelíbí, že máme tolik zraněnejch...A k tomu všemu federace zrušila Alvesovi žlutou kartu takže bude moct hrát

Reagovat
smazaný uživatel

Podole mího je to prostě podvod s tím Alavesem. Doufám že dostane zase lahví jako minulý rok coach!

Jinak marodka nabitá a doufám, že nebudem hrát jenom tvrdou defenzivu vůbec nám to nepomáhá. Chapparo věřim mu a doufám že aspon bodik přivezem

Reagovat
smazaný uživatel

No lahví...to by na něj museli házet leda vlastní fanoušci, když se to hraje na Seville...

Má to prý být mírové derby, tak uvidíme...

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla by se mohla trošku pohoupnout směrem ke gigantům Barcelona a Real. tip:2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už to včera vypadalo nadějně, že půjdem do derby s morální převahou podloženou přesvědčivou výhrou a sevillisti budou na dně po vyřazení a oni to na konci otočí!No to by se jeden zbláznil!Ách jo...

Reagovat
Laneey

Sevilla zvítězí 2:1 toť můj typ , VIVA SEVILLA

Reagovat
smazaný uživatel

Derby alá Sevilla. Tradičně přeji domácím. Doufám, že se nakonec bude na Ramón Sánchez Pizjuán pořádně slavit. Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak slavit se bude rozhodně, otázka je kdo bude slavit... (tím chci říct, že při remíze se bude radovat Betis, i když Sevillu, co nedokázala porazit třetiligový tým bez pomoci rozhodčího, porazíme v klidu)

Můj typ je 1-2 (no dobře, nebudu to přehánět, možná 1-1)

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, madam. Přeji hezký zážitek.

Reagovat
smazaný uživatel

S těma zraněnejma to taky máme pěkně nahnutý...Zajímalo by mě například kdo bude krát levýho obránce?! Protože Fernando Vega je zraněnej, Babič jakbysmet a teď jsem četla že i ten Toni z béčka má problémy...To tam dáme záložníka, třeba Marka Gonzáleze? Nebo rovnou někoho z céčka? Nebo nikoho?

Reagovat
smazaný uživatel

no mark gonzales tam dokaze hrat bez problemu je to univerzal nalevo akorat on ma taky porad problemy...no myslim ze FC nas hodne podceni(ikdyz derby je derby) a mam tuseni ze prinejhorsim bude remizka...jenom si preju at uz je aspon na naky zapas nas tym kompletni...puta fc sevilla (tohle me naucil Carlitos-tenm sice rikal puta betis ale co uz...:-*)

Reagovat
smazaný uživatel

kdyžtak jen "puta sevilla", Španělé by tam to FC neříkali...

Já si myslím, že tak kdyžtak dají nějakýho stopera, ale třeba se ještě Toni uzdraví...

Já bych tipla výhru, Sevilla je v krizi, ale s těma našima zraněnejma by byla remízka mooooc dobrá...

VIVA ER BETI MANQUEPIERDA

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem co jsem četla, tak prý bude hrát Mark González, Melli nebo Isidoro, tak uvidíme...

Reagovat
smazaný uživatel

Melli nevim jeslti jeste ma nato aby odehral krajniho obrance(natoz levyho) hraval dobre napravo ale pravdou je ze neptatri k tem nejrychlejsim...)

dekuji za opravu moje spanestina se rovna nule...obcas neco dokazu pochopit na betiswebu....a nemusis se spolihat na radio...urcite takovejhle zapas budou davat na netu(nato se spoliham ja...)

Reagovat
smazaný uživatel

ja bych tam sel na ten levy kraj že.. jako ale zase bych to nechtel betisu posrat takže radsi v 10 a tip tak 2:1..

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo, kéž bych tak měla Sport1 a mohla to vidět!!!

No, budu se muset jako obvykle spolehnout na Radio Betis, aspoň to bude emotivnější a když by hráli nedejbože špatně tak to aspoň neuvidím

Reagovat
smazaný uživatel

http://myp2p.eu/broadcast.php?matchid=4219&part=sports

tady si muzes pak vybrat kde to budes sledovat...

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za tip, ale to pro mě nemá moc cenu, protože na všechny tyhle přenosy přes net je potřeba nainstalovat nějaký programy a táta mi nedovolí na počítač nic nainstalovat protože bych to prý zavirovala

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně bych tě pozval k nám domů, protože tohle nevidět je fakt škoda. Kdy uvidíš FC Sevillu konečně brečet můj tip 02

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snad příště... Tentokrát sme na ně opravdu neměli

Reagovat
smazaný uživatel

no byli ste trošku marnější! ...no budte radi za trojku...

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo, jak mě baví trpět...

Reagovat
-Kopy-

Můžu být tak smělý, a zeptat se kolik ti je let ?

Reagovat
smazaný uživatel

můžeš, 18

Reagovat
-Kopy-

A máš icq či email ?

Docela hezky se stebou povídá

Reagovat
smazaný uživatel

to patřilo sem, samozřejmě

Reagovat
smazaný uživatel

díky

icq zatím nemám, jen mail (ladyquerida@seznam.cz) a messenger (luci_ladyquerida@hotmail.com)

Reagovat
-Kopy-

Díky, ozvu se na mail.

Reagovat
smazaný uživatel

FC Sevilla vyhrála o třídu !!! A ukázala, kdo je v Seville pánem. Přiznám se, že tak jasné jsem to tedy nečekal.

Reagovat
Laneey

VIVA SEVILLA FC ! Hrála skvěle,Betis neměl šanci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele