Primera División - souhrn 17. kola

09.01.2010, 20:14, aktualizováno 10.01.2010, 22:54
Komentáře a souhrny
Barcelona zvedla hozenou rukavici Realu pořádně vysoko, Tenerife na jeho půdě deklasovala 5:0. Valencia si pojistila třetí místo, když zvítězila v Xerezu. Malaga remizovala s Bilbaem, zato doma se radoval jak Espanyol, který přehrál Zaragozu, tak i Gijon, jenž jedinou brankou porazil Getafe. Atlético včera jasně pokořilo Valladolid na jeho hřišti.

CD Tenerife - FC Barcelona 0:5

10.01.2010 21:00

Góly: 36. Lionel Messi, 44. Carles Puyol, 45. Lionel Messi, 75. Lionel Messi, 85. Ezequiel Luna (vl.)

Debakl. Jiné slovo by těžko lépe vystihlo výsledek utkání mezi Tenerife a Barcelonou. Momentálně asi nejlepší klub na světě po dvou nepřesvědčivých výkonech z úvodu letošního roku zabral a ostrovanům nadělil pět branek.

Přesto se celé utkání mohlo vyvíjet úplně jinak. V první čtvrthodině totiž mělo mnohem více šancí domácí Tenerife, Alejandro Alfaro ovšem ani jednu z nich nedokázal dotáhnout do úspěšného konce. A tak to paradoxně byla Barcelona, která si už do poločasové přestávky odnášela luxusní tříbranková náskok. Pojďme ale pěkně popořádku.

Jak již bylo výše uvedeno, utkání začalo tlakem ostrovanů. Jako první zahrozil Ayoze, jenže jeho ránu zablokoval dobrým obranným zákrokem Puyol. Valdésova branka byla stále častěji v ohrožení, střelu Alfara bravurně zneškodnil sám gólman Barcy, k dorážce už pohotová hostující obrana domácí útočníky nepustila. Z následného rohového kopu se k zakončení dostal Sícilia, ale branku minul.

Poté poprvé zahrozil také Barcelona. Messi se efektivně zbavil Sicilii, svůj pokus ale namířil nad Aragonesesovu branku. Asi největší příležitost spálilo Tenerife ve 13. minutě. Nízký centr Nina ale nasměroval Alfaro jen do připraveného Valdése. To už ovšem bylo ze strany outsidera úplně vše. Ve 36. minutě utekl soupeřovým obráncům Bojan, zadovkou vybídl ke skórování Messiho a ten se nemýlil. Srbský mladík mohl mít prsty i ve druhé brance, Thierry Henry však jeho nabídkou pohrdl.

Těsně před přestávkou ale Barca udeřila naplno. Nejprve prodloužil Messiho přímý kop do sítě obránce Puyol, krátce poté vymyslel geniální přihrávku na Bojana středopolař Iniesta a po dalším centru z levé strany se zblízka podruhé v zápase prosadil Lionel Messi. Bylo rozhodnuto. Také úvod druhé půle se odehrával v režii favorita. Messi se tentokrát vtělil do role nahrávače, Henry ale orazítkoval jen tyč.

Tlak katalánského týmu neustával a postupně přibývaly také další góly. Messi dokonal svůj hattrick a opět za to mohl vděčit krásné přihrávce Bojana. Argentinský kanonýr si položil Aragonesese a ke vzdálenější tyči přidal čtvrtý gól. Čestný úspěch mohl na druhé straně vsítit Kome, Valdesovu svatyni ale trestuhodně přestřelil. Konečný účet tohoto zápasu pak stanovil pátou brankou rodák z Tenerife, záložník Pedro, který se ve vápně dobře zorientoval a technickou ranou překonal Aragonesese.

Více informací k zápasu

Real Madrid - RCD Mallorca 2:0

10.01.2010 19:00

Góly: 8. Gonzalo Higuaín, 50. Esteban Granero

Real Madrid v prvním letošním domácím zápase překvapivě lehce porazil Mallorcu v poměru 2:0. V mrazivém utkání nedal Bílý balet týmu z Baleárských ostrovů šanci a vstřelil vždy v úvodu poločasů po brance. Mužem střetnutí byl "Pipita" Higuaín, který jeden gól vstřelil a na druhý přihrál Granerovi.

Mallorca tentokrát svou bilanci na hřišti svého rivala nevylepšila a v mrazivém a usněženém počasí podlehla. Real působil kompaktnějším dojmem než v zápase s Osasunou a hosty do mnoha příležitostí nepustil. Mallorca po prohře klesla na šesté místo tabulky, Bílý balet udržel krok s Barcelonou.

Oba týmy nastoupily s jednou změnou v sestavě. Gago nahradil v základu Granera a Ramis přenechal místo v základu Rubénovi. Real měl od počátku mírnou převahu, kterou nečekaně brzy přetavil ve vedení Higuaín. Argentinský útočník se v 8. minutě prosmýkl zprava do středu hřiště a ranou z hranice šestnáctky překonal levačkou Aouateho.

Mallorca mohla z protiútoku vyrovnat, ovšem Castro po centru Adurize hlavičkoval v záklonu mimo Casillasovu branku. Na druhé straně kopal ve 12. minutě Ronaldo přímý kop, ale přestřelil. Další příležitost překazil Portugalci o pět minut později včasným ukopnutím Rubén. V 19. minutě musel po střetu s Nunesem vysřídat Van der Vaart, nahradil ho Granero.

Ve 22. minutě měl gól na noze Kaká po přihrávce Ronalda, ale míč přelétl břevno. Mallorca odpověděla nebezpečnou hlavičkou Nunese a pěkným pokusem Álvareze, jemuž namazal Borja Valero. Sedm minut před poločasem promarnil další šanci Ronaldo, po kombinaci Higuaína s Arbeloou střílel těsně vedle. Na druhé straně hlavičkoval Casillasovi do rukavic Mario Suárez.

Druhý poločas začal rovněž tlakem Madridu, který dobrým presinkem a defenzívou moc šancí soupeři nedávál. Navíc v 50. minutě se dobře ve vápně Mallorcy zorientoval Higuaín, nacentroval na druhou tyč, kde se objevil "el Pirata" Granero a volejem zvýšil na 2:0.

Real neustával v tlaku a dvě jasné šance promarnili nejprve Ronaldo po souhře Xabiho s Granerem, a o minutu později Kaká, jehož střela po pasu Ronalda neměla dostatečnou razanci a Aouate ji bez problémů zlikvidoval. Izraelský brankář se blýskl v 60. minutě, když zneškodnil pokus Granera po přihrávce Kaká. Festival šancí zakončil v 63. minutě Higuaín, jehož opět vychytal Aouate.

V další čtvrthodince se příliš neudálo, rozhodčí neuznal gól vystřídavšímu Benzemovi a Real měl režii zápasu ve svých rukou. Na pár minut se podíval na hřiště i Guti. Závěr utkání byl ve znamení dvou šancí Ronalda, který nejprve promarnil pěknou přihrávku Higuaína a poté jeho střela zdálky minula branku Mallorcy. Real si zaslouženě odnesl tři body a bude čekat na výsledek posledního utkání mezi Tenerife a lídrem z Barcelony.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Athletic Bilbao 1:1

10.01.2010 17:00

Góly: 48. Weligton - 78. Fernando Llorente (pen.)

Málaga potvrdila punc remízové královny a zaslouženě si rozdělila po bodu s baskickými Lvy. Výsledek však prakticky nic neřeší, obě mužstva zůstávají na předem vydobytých pozicích, což jistojistě více netěší domácí mužstvo, které je tak nadále v přímém ohrožení sestupem.

Zápas nabídl řádku pohledných, atraktivně vypadajících akcí a momentů. Nepočítaje poslední třetinu utkání, měla více ze hry domácí jedenáctka, která lépe kombinovala a snažila se vytvořit náležitý tlak na stopery pomocí centrovaných míčů. Jenže, zkoušejte takovéhle móresy proti dvěma věžím Mikel San José a Fernando Amorebieta. Baskické stožáry byly nepřekonatelné, na Gorku Iraizoze přes ně neprošlo žádné nebezpečí a obzvláště díky nim neměl hostující brankář více práce, než by bylo zdrávo a chtěno.

Výtečný zápas v domácím dresu odehrála dvojice Gustavo Munua, jenž v závěrečných momentech utkání zlikvidoval několik vyložených příležitostí Atheticu na obrat v utkání, a kapitán mužstva Jesús Gámez, jenž byl skutečnou vůdčí osobností celého týmu, a to jak v ofenzívě, tak defenzívě.

První poločas začal Athletic trošku vlažně, z čehož rezultoval tlak domácího mužstva a nakonec i první vážné ohrožení baskické branky. Patrik Mtiliga po nacvičeném signálu z rohového kopu šlehnul míč zpoza vápna na branku a orazítkoval tyč. Ta se chvěla ve svých základech ještě dlouho poté. Po čtvrthodince se probudil i Athletic a pustil se do protiofenzívy. I on si připsal na vrub brankovou příležitost, i tentokrát se rozezvučela branková konstrukce. Toquero po Llorenteho sklepnutí trefil jen tyč. Poločas plynul, mužstva soupeřila mezi vápny a diváci neměli moc příležitostí si v deštivém počasí rozehřát svá zkřehlá a promočená těla. Čas se nachýlil, rozhodčí Peréz Burrul fouknul do píšťalky a mužstva si šla odpočinout.

Po obrátce čekalo na dobrými nápoji povzbuzené fanoušky příjemnější pokoukání. Domácí fandové propukli v netušené veselí již tři minuty po přestávce, když Duda poslal do pokutového území a nezvykle neobsazený Weligton poslal svůj tým nechytatelnou tečí do vedení. Po velké vřavě přišlo trpké vystřízlivění, neboť se postupem času dostával Athletic do hry a přimáčkl svého soka u jeho pokutového území. Susaeta měl po prvním a posledním nejistém zákroku Munuy šanci na vyrovnání, ale svou dorážku poslal do ochranné sítě za brankou Málagy.

Athetic zintenzívnil napadání a zlepšil pohyb, utkání rázem chytlo novou šťávu a začalo se bojovat na ostří nože. Parádní podívanou nakonec trošku pokazil Peréz Burrul, odpískal více než kontroverzní pokutový kop, ale u něj jsme na podobné excesy zvyklí. Nic naplat, Llorente vyrovnal. Munua poté předvedl dva skvělé zákroky, nejprve proti Javi Martínezovi, poté na něj nevyzrála dvojice Llorente a obzvláště Muniaín, který užuž zdvihal ruce nad hlavu. Munua byl nepřekonatelný a má lví podíl na tom, že si baskičtí Lvi neodvezli tři body.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Real Zaragoza 2:1

10.01.2010 17:00

Góly: 13. Joan Verdú, 71. Fernando Marques - 39. Javier Arizmendi

Fotbalisté Espanyolu se opět vrací na vítěznou vlnu. V nervy drásajícím duelu s předposlední Zaragozou vydřeli cenné vítězství 2:1 a utekli jí už na rozdíl přesně šesti bodů.

Tento triumf znamená už pětibodový náskok Espanyolu před pásmem sestupu. Cesta k němu ovšem byla hodně trnitá. Hrdinou utkání se bezesporu stal křídelník Marques, jenž necelých dvacet minut před koncem vsítil rozhodující gól. Pro Katalánce přichází tato výhra doslova v pravý čas. Z předchozích šesti utkání totiž hned pětkrát prohráli a pomalu se začali sunout do zóny ohrožených. Každopádně ani Zaragoza na tom není o nic lépe. Je zatím na předposlední příčce a další porážka její krizi ještě více prohlubuje.

Obě mužstva se v dosavadním průběhu sezony potýkají se střeleckou impotencí. Po nudných úvodních deseti minutách se ale přeci jen začaly dít věci. Střelu Goniho vyrazil brankář Carrizo pouze k neobsazenému Verdúovi a ten poslal domácí tým do vedení. To bylo zřejmě to poslední, co Zaragoza v tu chvíli potřebovala. Hosté ale mohli záhy odpovědět. Paredesův pokus ovšem minul Alvarezovu klec.

Espanyol se pouze s jednogólovým náskokem spokojit rozhodně nechtěl a i nadále se snažil o vstřelení druhého gólu. S pokusem Garcii si však Carrizo věděl rady, proti hlavičce Alonso pak nemusel zasahovat vůbec. Nakonec se tedy opět osvědčilo ono otřepané: Nedáš, dostaneš. Na ostrý Lopézův centr do vápna si naběhl Arizmendi a přeloboval gólmana Alvareze. Byla to vůbec první střela na bránu a takový výsledek si určitě gólman Barcelonských nepřál.

Argentinský brankář vlastně jen zastupoval svého kamerunského kolegu Kameniho, který je momentálně na Africkém poháru národů. Další starosti mu v 56. minutě nadělal volný přímý kop Lopeze, který nikdo netečoval, o to však byl nebezpečnější. Na druhé straně se Carrizo musel vytáhnout proti šanci Alonsa. Tlak domácích sílil a brankově vyústil v 71. minutě. Callejón se dostal k dlouhému výkopu brankáře Alvareze, jeho střelu vytěsnil Carrizo jen k dobíhajícímu Marqusovi a ten rozhodl zápas. Víc se už totiž na Cornella-el Prat ten večer nestalo.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - CA Osasuna 1:0

10.01.2010 17:00

Góly: 49. Juan Rodríguez

Deportivo La Coruňa letos aspiruje na evropské poháry, výhra nad Osasunou Pamplona jej k nim posunula zase o něco blíže.

Jediný gól zápasu dal v druhé půli Juan Rodríguez, hosté navíc dohrávali bez vyloučeného Nekounama. Výhra posunula Depor zpět do první čtyřky průběžné tabulky, odkud vypadl po posledních třech remízách. Osasuna zahrozila jako první, když na centr Camuňase málem dosáhl Aranda. Postupem času získal převahu Depor, i když do šancí se dostával jen těžko. První střela přišla až po půlhodině hry, když zpětně přihrával Adrian Lopez, ale Guardado si se střelou neporadil.

V druhé půli se diváci přece jen dočkali více šancí a zásluhou Guardadovy přihrávky na Juana Rodrígueze šla La Coruña do vedení. Gólman Ricardo cestě míče do sítě zabránit nemohl. Bylo to typické nedáš-dostaneš, když o minutku dřívě na druhé straně v šanci selhal Aranda. Domácím architektem byl Guardado a právě po zákroku na něj viděl v 65.minutě Javad Nekounam přímo červenou kartu. S početní převahou si ale La Coruňa nedokázala poradit. Juan Rodríguez mohl přidat i svůj druhý gól, ale trefil hlavičkou jen břevno, pokus Luise Filipeho zneškodnil Ricardo. Osasuna je po této porážce jen tři body nad sestupovou zónou.

Více informací k zápasu

Xerez CD - Valencia CF 1:3

10.01.2010 17:00

Góly: 25. Carlos Calvo - 10. Juan Mata, 33. David Silva, 69. Carlos Marchena

Valencia si pojistila třetí příčku tabulky vcelku snadnou výhrou nad nováčkem z Xerezu 3:1.

Valencia byla na obtížném terénu stadionu Chapin lepším týmem. Už v páté minutě hlavičkoval po centru Silvy nebezpečně Alexis, ale gólman Renan, který je v Xerezu právě na hostování z Valencie, si s ní poradil. A branka Xerezu pak už odolávala jen dalších šest minut. Před pokutovým územím se dobře zorientoval Banega, poslal přesný oblouček na nabíhajícího Matu, a ten překonal Renana poprvé. Valencia dominovala, střelu Villy zblokoval Calvo, Mathieu pálil zdálky nad, další šanci nevyužil Mata. Pak se Xerez otřepal a pokus Calva vytěsnil mimo tyče César, stejně tak zakončení Michela. Domácí vyrovnali z brejku ve 25.minutě.

Před branku přihrával Momo a Césara prostřelil Calvo. O osm minut později opět Valencia vedla, Villa se odpoutal od svého strážce a zpětnou přihrávkou před branku našel Silvu, který vyrovnal střelou pod břevno. Ještě do přestávky dal o sobě dvakrát vědět hráč Xerezu Michel, oba jeho pokusy šly ale mimo branku. V druhé půli přidal třetí gól Valencie v tomto zápase záložník Marchena, když si naběhl ze zadní pozice. Tím ale vzruch v zápase ustal, Xerez neměl na zvrat síly a Valencia si na těžkém terénu body pohlídala.

Více informací k zápasu

Sporting Gijón - Getafe CF 1:0

10.01.2010 17:00

Góly: 39. Diego Castro

Sporting Gijon porazil jedinou trefou zápasu Diega Castra Getafe.

To vše v 39.minutě. Getafe bylo blízko k vyrovnání v 57.minutě, ale cata Díaz tefil hlavičkou jen tyč. Pro Getafe to je ale teprve druhá porážka v posledních sedmi zápasech. Gijon si poradil i s absencí Arnolina, de las Cuevase a Michela. Sporting začal lépe, centr Rivery z trestného kopu našel Carmela, ale ten střílel jen do míst, kde stál připraven Codina. Vedle střílel Barral, pokus Camacha vyrazil gólman Codina. Na druhé straně střílel z trestného kopu jen do zdi Pedro Leon. Nepřesně hlavičkoval domácí Botia. Šance si vypracovával jen Sporting, Codina zneškodnil další pokus Castra, ale na další po přihrávce Malodonada už byl krátký a Gijon vedl 1:0.

Po změně stran dal o Getafe vědět Adrian Gonzalez, ale jeho nůžky šly nad. Více ze hry měl ale nadále Sporting. Nepřesně ale zamířil Barral, Maldonada vychytal Codina. Pak přišlo už vzpomínané břevno Caty Díaze a ke konci zápasu se Getafe opravdu snažilo o vyrovnání. Domácí gólman Juan Pablo nejprve chytil hlavičku Soldada, mimo tyče vytěsnil pokus Javiho Casquera, lapil i hlavičku Pedro Ríose. Na druhé straně mohl pojistit pro Gijon výsledek Bilič, ale mimo tyče míč vyrazil gólman Codina.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - UD Almería 1:1

09.01.2010 22:00

Góly: 40. Nilmar - 67. Corona (pen.)

Domácí celek propásl velkou šanci připsat si už šestou výhru v řadě na svém hřišti, když neudržel jednogólové poločasové vedení proti Almerii. Ta vyrovnala zásluhou Coronovy proměněné penalty a pod novým trenérem Lillem tak získala už čtyři body ze šesti možných.

Tento výsledek může pro leckoho působit trochu směšně. Je to totiž už třetí remíza 1:1, kterou Villarreal v novém kalendářním roce uhrál. Čekání na jiný, příznivější výsledek tedy ještě bude muset pokračovat. Střelec jediného domácího gólu Nilmar byl při chuti už od samého začátku. Ve dvacáté minutě se na hranici vápna elegantně zbavil protihráče, ale jeho střela byla hodně nepřesná.

Jedenáctimilionová brazilská posila se střelecky prosadila až pět minut před přestávkou. Všemu předcházela výborná individuální akce Cazorly, který se uvolnil na levé straně, vyslal do vápna krásně nadýchaný centr a Nilmar se hlavičkou k bližší tyči nemýlil. Hosté poprvé vystrčili růžky až ve druhé půli, ovšem dalekonosný pokus Piattiho bravurně vytěsnil brankář Diego Lopez.

Tuto situaci ještě žlutá ponorka přežila, následující ze 67. minuty už nikoliv. Všemu ale předcházela velká šance Rossiho, před nímž se zjevil dostatek volného prostoru, zakončení ale postrádalo potřebnou razanci. Na druhé straně srazil nově příchozího Goitoma v pokutovém území Marcano a rozhodčí González neváhal odpískat penaltu. Corona poslal Lopeze do opačného rohu a bylo srovnáno.

Villarreal tento moment nakopl k ještě větší aktivitě a šest minut po vyrovnání vychytal Rossiho skvělým způsobem Alves. Honba za třemi body se komplikovala. Zvláště poté, co ve 83. minutě byl vyloučen za druhou žlutou kartu Marcano. Naštěstí pro domácí se ale Almeria zaměřila spíše na obranu cenného bodu a málem na to doplatila. Pokus Llorenteho z dvaceti metrů ovšem zastavilo břevno.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Racing Santander 1:2

09.01.2010 20:00

Góly: 62. Romaric - 26. Sergio Canales, 38. Sergio Canales

Už počtvrté v řadě nedokázali fotbalisté Sevilly zvítězit na svém hřišti. Tentokrát byl nad jejich síly nevýrazný Santander, který uštědřil domácím další políček výhrou 2:1.

Hrdinou tohoto střetnutí se bezesporu stal mladý hostující útočník Sergio Canales. Střelec dvou branek tak zajistil svému týmu už čtvrtou výhru z pěti utkání pod trenérem Portugalem. Bylo to tedy další zklamání pro tým, který se před sezonou a v jejím průběhu netajil ambicemi na titul. Dva body z posledních tří domácích zápasů je velmi málo. Ba co více, Sevilla nedokáže otočit nepříznivě se vyvíjející skóre, to je v tuto chvíli nadevše jasné.

První šanci celého večera si ovšem vytvořili právě domácí. Už po několika vteřinách hry se sám před brankářem Coltortim zjevil Diego Capel, nicméně ze souboje vzešel jako poražený. Udeřilo tedy na druhé straně. Ve 25. minutě si na perfektní centr Munitise naskočil Canales a pěknou hlavičkoval přeloboval zmraženého brankáře Palopa. Sevilla se mohla dostat do hry prostřednictvím Negreda, ten ovšem v zakončení dvakrát krátce po sobě selhal.

A tak opět řádil Racing, respektive jeho nová hvězdička Sergio Canales. Mladý forvard drze poslal obránce Renata na druhou stranu a levou nohou překonal Palopa podruhé. Právě tyto dva ojedinělé momenty daly hostům luxusní dvoubrankové vedení, s nímž si už Sevilla nevěděla rady. Nápor domácích sice po příchodu z kabin notně zesílil, každopádně hlavička Escudeho po centru Capela skončila jen na tyči.

Kýženého kontaktního gólu se tak Andalusané dočkali až o chvilku později. Dragutinovic poslal do vápna nebezpečný střílený centr, Negredo ještě diagonálou vylepšil pozici pro Romarice, který se nemýlil. Doslova krůček od vyrovnání pak byli domácí krátce poté. Pokusy Romarica a posléze i Adriana však fantastickým způsobem zlikvidoval hrdina večera, brankář Fabio Coltorti. V samotném závěru se neprosadil ani Negredo a ze zisku tří bodů se tak nezaslouženě, ale přece raduje Racing.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Atlético Madrid 0:4

09.01.2010 18:00

Góly: 16. José Manuel Jurado, 32. Diego Forlán, 59. José Antonio Reyes, 90. Sergio Agüero

Mais oú sont les neiges ďantan, aneb kdeže loňské sněhy jsou. Francois Villon asi netušil, nakolik se právě tato fráze bude hodit, jak jí lze stručně a jasně charakterizovat současné Atlético Madrid. V loňské sezóně proháněli Rojiblancos soupeře na špici tabulky, letos se na ní dívají s náležitým odstupem a snaží se k ní pracně přiblížit. Právě dnešní utkání ve Valladolidu ale přispělo tomu, aby arytmií a dalšími srdečními potížemi trpící fanoušci Atlética Madrid začali věřit v brzké zlepšení a napravení notně pošramocené reputace.

Právě zápas s Realem Valladolid totiž naznačil, že by pro Atlético nemusel být problém dotáhnout se na špici tabulky či lépe řečeno na místa zaručující postup do evropských pohárů. Od prvních minut Floresovi svěřenci tvrdili tempo, vévodili utkání jako nikdy předtím, ovládli děj a do hlavních rolí dosadili své herce. Mrknete-li na střelce branek, máte před sebou výčet nejlepších hráčů utkání.

Nechci však, aby se u čtenářů vyklubal dojem, že Valladolid neměl žádnou šanci. Kdepak, snažil se kombinovat, držel míč, ale většinu příležitostí pohlcovala neobvykle skvěle hrající defenzíva v čele se skvělým Sergiem Asenjem, dlouhodobou brankářskou jistotou. Mnohdy domácímu mužstvu chybělo více štěstí, převážně pak klid v zakončení a ve finální fázi, která byla o mnoho slabší než u Atlética Madrid.

Přejděme k nejdůležitějším momentům utkání, tedy brankám. Tu první vsítil po patnácti minutách vyplněných množstvím nepřesností José Jurado, který stoprocentně využil skvělé zpětné přihrávky José Antonia Reyese a umístěnou křižnou střelou překonal bezmocného smutného hrdinu Valladolidu, Justo Villara. I nadále byla k vidění spíše vyrovnané utkání nežli tlak hostí, i přesto to bylo Atlético, které šlo po několika menších šancích do dvougólového vedení. Po půlhodině Raúl García nádherným pasem uvolnil Diega Forlána, který uspěl v běžeckém souboji s Nivaldem a překonal brankáře Valladolidu perfektní střelou, která zapadla k protější tyči Villarovy branky. První poločas poté probíhal bez větších šancí a žádného většího vzrušení. Domácí fotbalisty stadion odměnil zaslouženým pískotem.

Po obrátce to byla poněkud jasnější partie, Atlético Madrid si před hodinkou hry po dvou velkých šancích připsalo třetí zaslouženou branku, když skvělý José Antonio Reyes napřáhl deset metrů za šestnáctkou a nádhernou střelou do pravého spodního růžku okořenil svůj skvělý výkon.

Jakkoli se domácí mužstvo snažilo, nemělo v tomto utkání nárok. Mohlo sice kopat penaltu, ale píšťalka hlavního rozhodčího zůstala němá jak lampička. To už v době, kdy už někteří diváci byli ve svých vozidlech a mířili domů. Migrace fanoušků se minutu od minuty zvětšovala, obzvláště pak po brance Sergia Agüera, který sám před brankou završil skvělé představení ze strany Atlética Madrid. Po brance se se stadionem rozloučili další fanoušci, až neměl kdo by domácí fanoušky odměnil druhým, respektive několikátým zaslouženým pískotem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona17134042:1043
2.Real Madrid17132242:1341
3.Valencia CF17105231:1735
4.Deportivo La Coruña1794420:1631
5.Sevilla FC1793528:1730
6.RCD Mallorca1793530:2030
7.Getafe CF1790826:2327
8.Athletic Bilbao1783622:2127
9.Sporting Gijón1766518:1724
10.Villarreal CF1765626:2123
11.Atlético Madrid1755727:2820
12.Racing Santander1754821:2619
13.Espanyol Barcelona1754812:2319
14.CA Osasuna1745814:2017
15.UD Almería1745817:2717
16.Real Valladolid1737722:3116
17.CD Tenerife17431015:3515
18.Málaga CF1728720:2414
19.Real Zaragoza17341018:3713
20.Xerez CD1714127:327

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (222)

Přidat komentář
madridcan

zazraky sa deju...

Reagovat
M11

fiha

Reagovat
smazaný uživatel

Zřejmě ten výběh na sněhu zabral

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a dneska Submarino nastartuje epickou jízdu na poháry...stačí mi i 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ujfaluši jednou nehraje a hned je to s nulou

Reagovat
smazaný uživatel

No ty vole, Racing nádhera!

Reagovat
blaugrana

Tak AM nad očakávania.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem Reyes fantazie!

Reagovat
smazaný uživatel

canales

Reagovat
smazaný uživatel

Ten klučina udělal dva skvělý průniky. Sevilla hraje hodně bídně!

Reagovat
smazaný uživatel

akorat mne stve, ze jestli se o nej opravdu zajima valencie, tak po tomhle jeho cena urcite neklesne

Reagovat
smazaný uživatel

O něj se údajně zajímá i Sevilla, když použiju své nově získané informace. Takže docela sranda, no...

Reagovat
smazaný uživatel

*me

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, Atlético stúpa, chvalabohu.

Reagovat
smazaný uživatel

Osm bodů na poháry, to není špatný!

Reagovat
Shevchenko

Proč nejel Romaric na APN?

Reagovat
smazaný uživatel

taky na to koukam, nechapu

Reagovat
blaugrana

Asi vedel, čo by ho tam čakalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla otřesný, otřesný a ještě jednou tragický!

Reagovat
božský John

Vyhraje dneska Villarreal? Já jen,že na ně mam vsazeno,tak nevim jestli se mam bát..

Reagovat
smazaný uživatel

zatím to vypadá, že to bude 1:0...kdyby nevyhrála, tak bych byl nasranej, bo by mi to zničilo trefenej under na Brum - MU

Reagovat
božský John

Já tam teda ůpotřebuju ještě Benficu a nějakej ten mač z NBA,ale tenhle zápas mě zajímá nejvíc..

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky Madračky, přeju jim to. A Sevilla další domácí blamáž.

Reagovat
smazaný uživatel

Co ta Sevilla v poslední době dělá??

Reagovat
blaugrana

Tak dúfam, že ďalšie zaváhanie Sevii bude na programe v odvete Copa del Rey.

Reagovat
madridcan

0:1 si mozu dovolit

Reagovat
blaugrana

V tom prípade by to nebolo zaváhanie ...

Reagovat
smazaný uživatel

Goool, Ponorka. Náhoďák, strašná holomajzna. Typická španělská kopaná.

Reagovat
-Kopy-

Racing

Reagovat
smazaný uživatel

negredo je neskutecne z formy, dneska by nedal gol, ani kdyby hral tri hodiny. proti zizkovu

snad se do eura probere

Reagovat
smazaný uživatel

Zbytečná penalta

Reagovat
smazaný uživatel

marcano dneska vicemene sam udelal almerii bod

ale godin hral famozne

Reagovat
smazaný uživatel

Sergio Canales mysím ,že sa v Santanderi dlho neohreje...už na Bernabeu ukázal čo je v ňom a naďalej to potvrdzuje dúfam, že sa presadí...

Reagovat
smazaný uživatel

OT :Humberto Suazo (Ú)

hostování Monterrey (MEX) => Zaragoza (ESP) =

Reagovat
smazaný uživatel

Snad jim pomůže v boji o záchranu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale mohol ísť aj inam, do lepšieho...

Reagovat
madridcan

ako neznalec spanielskej ligy zisti,ze nehral Real ani Barcelona?

Ked je pri suhrne pod 200 komentarov a pri previewe pod 20 komentarov

Reagovat
smazaný uživatel

to jo a kdyz je nad 1000 tak se hralo el clasico

Reagovat
smazaný uživatel

to se ale nemáme věru čím chlubit. Právě tohle je, řekl bych, naopak naše velká ostuda.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel je tady málo lidí, kteří mimo zápasy Barcelony a REalu PD sledují .

Reagovat
smazaný uživatel

Atléti

Reagovat
božský John

Himl hergot, Ponorka mi zkazila tiket...škoda,věřil jsem jim...

Reagovat
smazaný uživatel

Sázet na Villareal bych se tuto sezenu neodvážil

Reagovat
božský John

No to já se už taky neodvážim..

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem se včera, když jsem si vybíral zápasy, držel od španělské ligy co nejdál a udělal jsem náramně dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

ještě tak zbytečně

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Atlético se začíná probouzet, bohužel se na minimálně do UEFY ( pro rýpaly EL) dostanou. Neskutečně jim napomáhají ztráty Sevilly, Mallorcy (za tuto sezonu ) a La Coruni.

Jinak by mě zajímalo jak dopadne Villareal, který je jako den a noc.

Reagovat
božský John

Heleď prosimtě, nemoh bys mi něco říct o Mallorce?

Já La Ligu až tolik nesleduju a ten tým skoro neznám....a doceloa mě překvapuje,že jsou tak vysoko

Dík za odpověď

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsme začal PD sledovat podrobněji až po skončení RPL, do té doby jsem sledoval jenom Madrid a někdy chvilkami i Barcelonu. Každopádně Mallorca je největší překvapení téhle sezony, střelecky je táhne Aduriz, ale že by tam jinak hrály nějaké hvězdy to vůbec. Z obrany bych zmínil Ramise, kterému by prospěl přechod do lepšího týmu (solidně by si mohli poelpšit Atleti). Jinak ti asi více neřeknu...

Reagovat
smazaný uživatel

jo, to je docela sranda, v lete jim odesly vsechny hvezdy a vsichni je videli na sestup a oni ted bojujou o lm :D hlavne domaci formu maji famozni, tusim osm vyher z osmi zapasu, i kdyz zadnej top team jeste doma nemeli, takze ve druhy pulce sezony pujdou nejspis trosku dolu. nicmene manzano je silenej frajer

Reagovat
smazaný uživatel

J je to paradox, Arango k Němcům a Ibagaza do Villarealu. A to tam šel, aby si zahrál o LM

Reagovat
smazaný uživatel

Mallorcu před sezónou, jak už bylo řečeno, opustilo několik skvělých fotbalistů a obzvláště opor mančaftu. Z hostování se vrátil Navarro (Valencie), klíčoví záložníci Jurado a Santana (Atlético), Aranda (Gladbach) a taky nesmím zapomenout na Moyu, který byl v loňské sezóně jedním z nejlepších brankářů soutěže. Manzano z toho měl těžkou hlavu, pořídil Borju Valera a nějaký ty záplaty a všichni si mysleli, jak se z toho Mallorca podělá a spadne...

Mallorca zvládla přípravu, na začátku dvakrát vyhrála doma, venku uhrála nějaký bod a rázem bylo v hráčích nebývalé sebevědomí. Když už se nedařilo herně, přišly branky patrně největšího překvapení mančaftu Borja Valery proti Villarrealu a Atléticu Madrid. Největším kladem, tedy alespoň podle mého soudu, je hodně, hodně pečlivá defenzíva, které vládne, jak už bylo řečeno Iván Ramis, zmínil bych ještě stálici v sestavě Josemiho, Nunéze a Ayozeho. Tahle čtveřice spolu nastupuje (i díky absenci zranění) hodně často a dost se sehrála. Připočteme-li výkony středové řady či Valera, můžeme zařadit současnou defenzívu Mallorcy mezi špičku soutěže. Nejsou to žádné hvězdy, ale jsou sehraní, důrazní a nědělají si z ničím hlavu. Dobře zahušťují střed pole, stopeři taky nejsou žádná ořezávátka. Prostě a jasně - daří se.

Co se týče ofenzívy, tam byla už řeč o Valerovi, který má po příchodu WBA neskutečnou, neskutečnou fazónu. To samé platí o kanonýrovi Adurizovi či v poslední době i Alvarézovi. Celkově je to spíše tým, nežli nejaká sebranka individualit. Pravda, někteří vyčnívají, ale tam jde jenom o to, že jsou útočníci dost na očích. Já osobně, jako brankář, považuju za asi největší slabinu brankáře, kteří zase, zdá se mi, neoplývají takovou jistotou jako mančaft. Je však pravdou, že sem letos žádný větší kiks u Aouateho neviděl...

Jinak velký podíl na tomhle zázraku a pohádce má Gregório Manzano, dlouholetý kouč Mallorcy, který se už zžil s prostředím a je vidět, že svůj tým dokonale zná. Celkově je to však obrovské překvapení a šok, že Mallorca je na těchto pozicích a, teď už bez okolků, můžeme prohlásit, že bude bojovat o poháry. Přitom předsezónním cílem bylo co nejbrzčí udržení se. K tomu stačí Realu získat pouhopouhých 13 bodů, 43 bodů je totiž hranice, která na udržení se stačí. Je to prostě paráda!

Reagovat
božský John

Nehrál ten Josemi v Liverpoolu dřív?

Jinak ještě jednou moc dík za info :) :)

Reagovat
smazaný uživatel

Co vím, tak přišel z Villarrealu, kde byl před tím, netuším.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, tak do Villarrealu přišel z Liverpoolu! Měl si pravdu!

Reagovat
smazaný uživatel

Vlastně si jenom rozepsal, to co jsme napsali před tebou

Ne, teď vážně. Skvělý souhrn Valero překvapuje neskutečně...

Reagovat
smazaný uživatel

V podstatě jo, akorát jsem to chtěl dát do souvislejší formy. Pravdou je, že jste nezmiňovali toho Moyu, nejvíc mě však zarazilo, že se ve vašich komentářích neobjevilo jméno Borja Valery, kterej je jednoduše klíčovou osobou ve středu pole...

Reagovat
smazaný uživatel

Zapomětlivost ej svině

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, já to při zkoušení a hodinách říkám pořád

Reagovat
smazaný uživatel

Taky

Reagovat
božský John

Dík moc všem za vyčerpávající informace

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes to ma Real zaujimave : Casillas, Arbeloa, Garay, Albiol, Marcelo, Gago, Xabi Alonso, Van der Vaart, Kaká; Higuaín y Cristiano. Lass a Ramos nemozu kvoli kartam?

Reagovat
-Kopy-

Povinné tři body doma Dominguez si odbyl premiéru, v závěru naskočil i Fernandes, spokojenost. Máme neskutečně nabitej kádr co se týče ofenzivy

Reagovat
smazaný uživatel

To byla branka jako hrom! Higuaín!

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, Higuain proste nedava goly v dulezitych zapasech

Reagovat
smazaný uživatel

trosku to asi trefil

Reagovat
smazaný uživatel

GOOOOOOOOOOOLAAAAAAAAAAAZOOOOOOOOOOOOOOO DE PIPITAAAAAAAAAAAAAAA

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně, Pipito, Vandertom to konečně může pustit...

Reagovat
smazaný uživatel

vandertom KURVA nebyl doma.

Reagovat
smazaný uživatel

Mallorca je dáka priposratá

Reagovat
smazaný uživatel

CR9, zasuň tam ještě jednoho...

Reagovat
smazaný uživatel

škoda trošku viac do vinkla nabudúce

Reagovat
smazaný uživatel

CR9

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra už malo byť aspoň 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapi, ako hrá Pennant ?

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Mallorcu!

Reagovat
raduinho

mate nekdo linkco se neseka na Real?

Reagovat
smazaný uživatel

GolTV (tvu://65217), přes TVU Player. Sice anglický komentář, ale běží tam spolehlivě 90% zápasů Realu i Barcelony.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

mas?

Reagovat
smazaný uživatel

Nekoukám, bohužel.

Reagovat
smazaný uživatel

no zatim hra na jednu branku..chtelo byt to dat 2.gol ale....

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes je to i s dobrym presinkem

Reagovat
smazaný uživatel

Mallorca je naprosto marná, jak môžu byť tak vysoko??? Už malo byť minimálne 5:0 !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Co je na tom překvapivého? Podívej se na statistiky, kolik vyválčili bodů venku? Stále však věřím, že jejich čas přijde...

Reagovat
smazaný uživatel

A čo teraz? Budú získavať body len doma alebo čo? Tí ak dneska nenakúpia aspoň 3-ku tak vitaj spravodlivosť Na to, že máme v obrane Marcela a v zálohe Gaga sa mali viac presadiť ...

Reagovat
smazaný uživatel

no gago si zatim svoje odehral...

Reagovat
smazaný uživatel

Však jasné, skôr som narážal na to, že vyše mesiaca či kolko nehral ..

Reagovat
smazaný uživatel

A proč ne? To je právě to ono, oni ty body doma získávat budou a právě díky tomu nahoře kvůli tomu budou, pokud se ovšem nic jiného nezmění. Nevím, co se ti na tom nelíbí...

FOTBAL NEMÁ LOGIKU © Tomáš Pospíchal

Reagovat
smazaný uživatel

Skrátka nemajú na to miesto kde sú. To i Zaragoza bola lepšia u nás ...

Reagovat
smazaný uživatel

Zkrátka meleš kraviny. Sezóna je dlouhodobá záležitost, a jestliže má v půli sezóny Mallorca na poháry, není to náhoda a rozhodně na to mají! To je prostě logika věci, jeslti jí neuznáváš, nerozumím ti. Už proto, že mi nevysvětlíš, proč by mělo vadit, že získávájí body jen na domácím stadionu...

Reagovat
smazaný uživatel

Osobné dôvody, nemám rád Mallorcu

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, to si měl říct předem, abych se nedomáhal nějakých vysvětlení, když budou vždycky podestlaná subjektivní nesnášenlivostí

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry

Reagovat
smazaný uživatel

no prisli na SB, potrebuju hrat obranu a to zvladaju dobre, ja by som ich mozno aj pochvalil narozdiel od teba

Reagovat
smazaný uživatel

Jak zvládajú dobre, ved len našou nemohúcnosťou nie je výsledok vyšší

Reagovat
smazaný uživatel

trosku faul na granera...

Reagovat
smazaný uživatel

a trosu neofside od higuaina...

Reagovat
smazaný uživatel

a do tretice: trosku gol granera

Reagovat
smazaný uživatel

Pirát

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodca za ten "ofsajd" Higuaína

Reagovat
smazaný uživatel

njn, ale ve spanelsku nic noveho...

Reagovat
smazaný uživatel

Je toto možné ? Momentálne už malo byť 6:0

Reagovat
smazaný uživatel

ouuuu nepada to tam dneska

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo

Reagovat
Tomekcz

v Anglii se neco naucil

Reagovat
smazaný uživatel

Sestava Barcy: Valdes - Alves, Puyol, Marquez, Maxwell - Xavi, Busquets, Iniesta - Messi, Henry, Bojan ...Bojan potěšil, ale proč nehraje některý z mladíků? Pepku, vždyť nám zdrhnou!

Reagovat
smazaný uživatel

Potřebujem vyhrát, kdo ví jak zápas bude vypadat. Vím že pořád nemůžemn hrát s tím nejlepším, ale i tak dneska to podle mně bude težké a se sestavou sem spokojen

Reagovat
smazaný uživatel

A kdy jim dát šanci? Proti Seville?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, třeba. Nebo spíš proti slabším soupeřům ale na Nou Campu., Některým třeba i v LM .

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Seville nebo v LM to bude jednodužší? To asi těžko. Proti slabším na Nou Campu? Ano, ale kolik takových zápasů budeme ještě hrát? 3, možná 4 zápasy, to moc není na vyzkoušení 5 hráčů, jestli na to mají nebo ne, kdyby jim nekončila smlouva, tak je to jiné, ale takhle...

Reagovat
smazaný uživatel

To je sice pravda, ale já raději uvidím vyhrané zápasy a na konci sezony titul, (ikdyž by několik těch mladíků odešlo, stejně nemůžou v áčku zůstat všichni.) Než podepsané smlouvy s mladíky a prohospadařený titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Priority jsou jasné, ale z mého pohledu se jich dá dosáhnout i kdyby dnes nastoupil v základu Thiago nebo Dos Santos.

Reagovat
blaugrana

A najviac zaražajúce je na tom to, že Pep často nedá šancu mladíkom aj za rozhodnutého stavu.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě, coč se letos mockrát nestalo, ale loni mi tím dost štval (slušně napsáno).

Reagovat
smazaný uživatel

Thiaga sem chtěl taky v sestavě no...Klidně místo Henryho (Iniesta na křídlo. Bojan na hrot, Thiago do zálohy )

Reagovat
blaugrana

Pep ma očividne svoje priority. Mladíci idú strano, keď je potreba vyhrať, ale je pravda, že je to kontraproduktívne.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě nejdůležitější věc je, abychom vyhráli. Ale i když nechci vůbec Tenerife podceňovat, zvlášť u nich, tak by mělo být v našich silách zvítězit i v kombinované sestavě.

Reagovat
blaugrana

Nj, písal som to aj na fcb.cz, ale Pep proste nerád experimentuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Bojan v základu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nevypada to dobre s ikerem...

Reagovat
Josifek

Ten Marcelo je čím dál tím lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes to malo skončiť DVOJCIFERNE!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to zas ne, ale 5ka to byt mohla v pohode

Reagovat
Josifek

No, takových 5-6 golů jsme dát měli..

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo mal dať 3, Higuaín 3, Kaka 1 týto minimálne ..

Reagovat
smazaný uživatel

i kdby se hralo dneska 3 hodiny tak to tam ronaldovi nespadne....

Reagovat
smazaný uživatel

" DVOJCIFERNE" ?

Reagovat
smazaný uživatel

No to bolo pod návalom emocií, ale 6,7 malo byť :D

Reagovat
Josifek

No jo, ale někdy se prostě stane že to tam tak nepadá, navíc terén byl dneska zřejmě dost těžký, což mohlo mít taky svůj podíl...myslím, že kdyby jsme dali dneska 4-6 gólů, tak by to bylo docela adekvátní číslo.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, od Mallorky sem čekal více

Reagovat
Al Capone

Zasloužená výhra, Mallorca nic nepředvedla, jenom jsme měly dát více gólů, bohužel Ronaldo i kdyby hrál celý den tak mu tam nic nespadne, teď jenom věřit Tenerife, že urve aspoň bod.

!HALA MADRID!

Reagovat
gonzalesl_is_back

Výhra určitě zasloužená, ale spousta spálených šancí a nepřesností. Kaká Obrana až na neumětela Arbelou a jeho přihrávky Ronaldo Higuain , ale ta nafilmovaná penalta, ostuda. Guti, za ty pasy

Reagovat
smazaný uživatel

Ostrovní Katalánci poraženi, teď ještě aby se nám ostrovní Tenerife odvděčilo za ty dvě dávné ligy...

Reagovat
X-bano-X

Co to je toto? Hrame nejako *priposrane* ziadna zaloha nic..... esteze Valdes je vo forme

Reagovat
X-bano-X

Uff Victor uff

Reagovat
smazaný uživatel

jaaaaj Messi zase palí šance

Reagovat
X-bano-X

bolo predtym piskane

Reagovat
smazaný uživatel

tj ale i tak.. snad mu to tam dneska padne

Reagovat
X-bano-X

A je to tu zas toto je uz 3 rozhodca za sebou......

Reagovat
X-bano-X

Sergio,Alves,Marquez... dnes je vsetko zle. Hra bez obran,u nas aj bez zalohy, Bojan snad este ani nemal loptu....

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo nehrá Pedro?

Reagovat
X-bano-X

Pedro nehra aj preto ze dnes nehra Ibra a hrotak namiesto neho je Bojan, Pedro je predsa len kridlo.

Reagovat
X-bano-X

Lebo je z Tenerife? Nehra pretoze dostal priestor Bojan, ktoremu teraz skoro odtrhli nohu......

Reagovat
X-bano-X

GOOOOL MESSSIIIII konecne krasna akcia

Reagovat
X-bano-X

Este treba pochvalit Bojana toto je to preco je Bojan u mna viac uprednostnvany ako Pedro, Ma cit pre nahravku co Pedrovi chyba a zatial to vynahradza svojou efektivitou.

Reagovat
smazaný uživatel

Bojan

Reagovat
indy

Bojaaaaan

Reagovat
X-bano-X

Kone

Reagovat
X-bano-X

Puyooooool golazoooooooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
X-bano-X

Bojaaan Messiiii golazooooo nadheraaaaaaaaaaaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je mazec, po prvních 20 minutách sme klidně mohli prohrávat 3:0 a my nakonec po polačase vedem 3:0 . Ze začátku sme hráli strašně. Po prvním gole se to naštestí zlomilo. Bojan, Messi, Valdés, Puyol

Reagovat
blaugrana

Tak čo k prvému polčasu..prvých 10 minút z našej strany tragických..mohli sme prehrávať 0:2 a nikt oby ani nepípol. Sergi dneska tragický, Iniesta paráda, Bojan , no a rozhodca, to je kapitola sama o sebe.

Reagovat
X-bano-X

TAk polcas nakoniec nad ocakavanie. Prvych 20 minut hroza, boli smejasne horsi, Tene mali 3 ciste golovky a len vdaka Valdesovi sme to udrzali. Sergio,Marquez, Alves hrali hrozne. Xavi bol doslova neviditelny, Iniesta to brzdil....Potom sa to zacalo trosku roztahovat a gol nam hrozne pomohol. Po nom to uz bola krasa. Iniesta, Messi a hlavne Bojan 2 nahravky za polcas, kludne mohol strielat aj sam ale nesebcil krasa. Puyol krasny vyskok vidiet ze to bol nejaky signal, podobny ako v Classicu minuly rok v Madride. Uvidime ako to bude pokracovat dufam v 5 nech sa to konecne rozbehne. Snad by mohol ist dole Xavi a namiesto neho Jonathan. A samozrejme dufam v 1 fik od Bojana Teda aspon 1

Reagovat
indy

az mi je Tenerife luto...

Reagovat
X-bano-X

Nema byt co, maju hrozne ceny na tom svojom ostrove...a tie diginy

Reagovat
smazaný uživatel

Sport 1 jsou fakt svině. Messi paráda, 2+1 po poločase je pro hráče kalibru odpovídající.

OT: Paráda, Keitič.

Reagovat
Xavi8

Valdes

Ale nie raz mi buchalo pri srdci

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Mali fantastický vyrovnání ze 4:0 na 4:4 během 10 minut! Seidou Keita 2 góly, Kanouté jeden

Reagovat
smazaný uživatel

Teď sem to tež koumal

Reagovat
smazaný uživatel

mazec

Reagovat
smazaný uživatel

Jen tak mě napadlo, jestli se stejnej zázrak nepovede i na ostrovech, ale tomu snad nikdo nevěří

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak za čtvrthodinku, ale i tak! Neskutečnej mazec!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
indy

Keitaaaa ..repre ci klub, tomu to spye

Reagovat
X-bano-X

Keita ma fazonu, ak prida este vitazstvo v Pohari narodov...

Reagovat
Xavi8

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, borci z Mali s Angolou vyjebali Hala Mahamadou!

Reagovat
smazaný uživatel

bomba

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

dakujem tiket vyšel

Reagovat
X-bano-X

Co to teraz piskol....

Reagovat
indy

no po minulozapasovom zlepseni je to dnes opat stary ,,dobry,, Henry..uz davno tam mohol byt nejaky mladik miesto neho

Reagovat
X-bano-X

Mesiii golazoooo Hattrick

Reagovat
Xavi8

Messi trosku s prehladom

Reagovat
smazaný uživatel

It's wonderfull goal by Lionel Messi

Reagovat
smazaný uživatel

Ten lucker pedro,proc ho nedal jen bojan,ale ne,preju mu to...krasnej :)

Reagovat
X-bano-X

Pedro golazoooo...

Reagovat
X-bano-X

No z opakovacky to vyzeralo ako vlastnak

Reagovat
madridcan

http://forum.rojadirecta.org/viewtopic.php?t=85141brankari nemali svoj den a rozhodca tiez nie,lebo dost divne penalty

Reagovat
madridcan

reakcia na Lapiza

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nakonec pohodička, ikdyž ten začátek byl infartkový Messi - prostě nejlepší, ten jeho třetí gol to byla lahůdka Bojan 3 asistence Pedro, Puyol ,Valdes

Visca el Barca...

Reagovat
smazaný uživatel

Madrdican nebo kdo to byl to skoro trefil že. Těsně mu to uniklo..

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, tipoval 1:1

Reagovat
madridcan

a tak skoncilo aj nase tipovanie

Reagovat
smazaný uživatel

Ale byl sem blíže, když se to tak sečte

Reagovat
madridcan

ale no ja ti neviem obaja sme na zapas toho druheho tipovali nejake tie golove remizy a na nase muzstva vyhry o dva goly

Reagovat
madridcan

tolko humoru na takom malom metri stvorcovom

Reagovat
blaugrana

Nj, jediná vec, čo sa dá dnešnému zápasu vytknúť je tá, že Pep zase nedal šancu mladíkom, ale to už je ....

Reagovat
smazaný uživatel

A mladíci opět nic. Proč tam na 5 minut dal toho ukrajinského chodce, jsem tedy nepochopil. Vítězství skvělé, herně především v prvním poločase to žádná sláva nebyla.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel sem že hned od začatku 2. poločasu tam šoupne Thiaga místo Xaviho a Milita místo Puyola a ono nic. Ale jak sem tak viděl tak Thiago nebyl ani na lavičce....

Reagovat
smazaný uživatel

ale byl

Reagovat
madridcan

Tak vam treba tenerife za ten zaciatok

Reagovat
madridcan

200 pre REAL MADRID

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

ani som nevedel,ze Diarra je kapitanom Mali...tak to teda dobre zdvihol zastavu

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud dá Pipita tohle levou, tak si myslím, že ho čeká ještě hodně gólů, nebude mít problém řešit pravá/levá. Opravdu je strašně moc vidět, jak na sobě neustále maká a vylepšuje slabiny. Připomíná mi v tom Helgueru, ten taky přišel jako nikdo, měl dost slabin, ale dřel jako kůň a měl za to pěknou kariéru.

Reagovat
plechi

Reagovat
smazaný uživatel

Tu snahu na něm oceňuji nejvíce, a to jsem ho před sezónou málem vyháněl.

Reagovat
Rssa

Bojan , Messi paráda, Barcelona

Reagovat
blaugrana

Tak Bojan s Messim si pochvalu určite zaslúžia, ale celkovo to taká sláva nebola.

Reagovat
blaugrana

Samozrejme, čo sa týka hernej stránky, najmä v prvom polčase.

Reagovat
Rssa

Tak nejde hrát dokonale po celý rok, navíc nějaká ztráta motivace, ať už Pepek říká, co chce, tam určitě je...ale myslím, že to zas taková hrůza nebyla, přece jenom 5 gólů je 5 gólů

Reagovat
blaugrana

Tj, ono tu skázu hlavne zapričiňoval Busquets, dnes mu fakt nešlo.

Reagovat
alcantara

henry asi ani nevie stat inde nez v ofsajde,skoda, po minulotyzdnovom zablesku sa zase vratil k svojmu standardu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim teda kdo je autorem clanku, ale je zajimave, ze nezapomnel zminit, ze Barcelona je zrejme nejlepsi klub na svete (podle me naprosto zbytecne) a ze Real NECEKANE lehce porazil Malorku. nenazval bych to sice primo neobjektivitou, ale autor nam asi proste musel dat najevo komu fandi.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, to zřejmě tam dávat nemusel, protože Barcelona je nejlepší bez debat. A s tím Realem bych proti tomu také nic nenamítal. Dle všeho mohl vyhrát o dost více a to přitom hrál proti čtvrtému (myšleno před zápasem) týmu tabulky.

Reagovat
ronaldinho_10

Když někdo vyhraje všechno, co se dá, tak se dá uvažovat o tom, že by mohl být nejlepší na světě... Tudíž autor nenapsal nic nepravdivého...

A zápas Realu jsem teda neviděl celý, ale v částech, co jsem viděl Mallorca nepředvedla skoro nic, i když letos nehráli špatně. Takže to vítězství se asi opravdu dalo označit za lehký... Opět žádná nepravda...

A že píše články k zápasům Barcelony fanoušek Barcelony a k zápasům Realu zase fanoušek Realu? Pořád lepší, než aby to psal někdo nestranný, kdo ten zápas ani neviděl...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zápas Realu Madrid Jarda Smrž skutečně viděl, o tom nepochybuju. Ovšem, zápas Barcelony je psán (což si povšimni) podle zdroje soccernet.com, a tudíž jej Radek Barkman neviděl. Navíc to není fanoušek Barcelony, jen tak mezi námi.

Reagovat
smazaný uživatel

pobavils, chlape

Reagovat
smazaný uživatel

Jiříku, posílám ti tento odkaz na kratičký článek a doufám, že se neosypeš kopřivkou kvůli tomu, odkud ho budes cist.

http://www.real-madrid.cz/muzstvo/2010010023-real-za-dva-tydny-do-albanie.html

Byl si to predevsim ty, kdo kritizoval ekonomické plány staronového prezidenta Pereze. Ze televizní práva nemůže prodat, že ty už prodal, dresy tolik nevydělají etc... Ale jsou tu i jiné věci. Nakoupil drahé hráče, ale tito hráčí chtějí být viděni po celém světě. Proto ta podmínka, že musí hrát Kaka i Ronaldo. Kdyby v týmu nebyly, nebyl by Real tak lákavý....

PS: Myslím, že za jeden zápas 70 000 000KČ je celkem dobré...

Reagovat
smazaný uživatel

Za prvé, zde nepíše články (když tedy nemám super víkend) jeden člověk, je tady redaktorů více. A i report Barcelony a Realu nepsal jeden člověk. A k té tvé výtce ohledně Realu, jeho report psal fanoušek Realu Madrid, takže si hodně mimo...

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl jsem se Tě zeptat, jestli nemáš přehled o tom, jak hraje za Mallorcu Rubén González. Výkony, jeho pozice v týmu, šance do budoucna... On patří do toho našeho zázračného béčka, které jsme měli pár let zpátky, hrál stopera vedle Arbeloy. Sice byl oproti ostatním trošku starší, ale jeho osud mě zajímá.

Reagovat
smazaný uživatel

Předem, to "Tě" z velkým sis mohl nechat!

A teď Rubénu. Výkony a pozice? Rubén není špatný stoper, určitě má na to hrát v Mallorce a není náhodou, že pro něj Manzano sáhnul právě při zranění Ramise, bezesporu nejlepšího obránce (stopera) Mallorcy v letošní sezóně. Právě proto se teď dostal do sestavy, jenom kvůli tomu, že je Ramis zraněný, nějakým zlepšením nebo enormním výkonostním skokem to není. V Mallorce hrajou pravidelně na postu stopera Nunéz a Ramis, logicky z toho vychází místo na střídačce právě pro Rubéna Gonzáleze. Nunéz a Ramis jsou lepší, co si budeme povídat.

Nicméně je pravdou, že třeba s Athleticem Club odehrál výbornej zápas a dá se říci, že zejména ze vzduchu nepřišlo žádné nebezpečí. Čas od času se tam někdo prosmýkl, ale ale jinak byla obrana, nejvíce pak stopeři Nunéz a Rubén hodně v pohodě!

Co se týče jeho budoucnosti, nevím. Končí mu smlouva, netuším, jestli prodlouží, netuším, jestli bude pokračovat. Bylo by docela logické, že by prodloužil, protože očkávám nějaký ten zájem o Ramise, kerej je i relativně mladej... No uvidíme, v Realu ale rozhodně šanci nemá

Toť asi vše, co ti můžu říct. Ještě snad, že se mi líbí, že to není žádný ořezávátko a nenechá si nic líbit, je podle mě i celkem silnej ve hře nohou.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky Ti .

Reagovat
smazaný uživatel

cafte...zapas Tenerife - Barca som zmeskal nie je niekde na nete full match zaznam (nie len highlighty), kedze tentoraz to nie je na mysoccerplace.net vyvesene (zatial), w8ing, THX

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele