17. kolo
09.01.2010 22:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Villarreal CF - UD Almería 1:1

Domácí celek propásl velkou šanci připsat si už šestou výhru v řadě na svém hřišti, když neudržel jednogólové poločasové vedení proti Almerii. Ta vyrovnala zásluhou Coronovy proměněné penalty a pod novým trenérem Lillem tak získala už čtyři body ze šesti možných.

Tento výsledek může pro leckoho působit trochu směšně. Je to totiž už třetí remíza 1:1, kterou Villarreal v novém kalendářním roce uhrál. Čekání na jiný, příznivější výsledek tedy ještě bude muset pokračovat. Střelec jediného domácího gólu Nilmar byl při chuti už od samého začátku. Ve dvacáté minutě se na hranici vápna elegantně zbavil protihráče, ale jeho střela byla hodně nepřesná.

Jedenáctimilionová brazilská posila se střelecky prosadila až pět minut před přestávkou. Všemu předcházela výborná individuální akce Cazorly, který se uvolnil na levé straně, vyslal do vápna krásně nadýchaný centr a Nilmar se hlavičkou k bližší tyči nemýlil. Hosté poprvé vystrčili růžky až ve druhé půli, ovšem dalekonosný pokus Piattiho bravurně vytěsnil brankář Diego Lopez.

Tuto situaci ještě žlutá ponorka přežila, následující ze 67. minuty už nikoliv. Všemu ale předcházela velká šance Rossiho, před nímž se zjevil dostatek volného prostoru, zakončení ale postrádalo potřebnou razanci. Na druhé straně srazil nově příchozího Goitoma v pokutovém území Marcano a rozhodčí González neváhal odpískat penaltu. Corona poslal Lopeze do opačného rohu a bylo srovnáno.

Villarreal tento moment nakopl k ještě větší aktivitě a šest minut po vyrovnání vychytal Rossiho skvělým způsobem Alves. Honba za třemi body se komplikovala. Zvláště poté, co ve 83. minutě byl vyloučen za druhou žlutou kartu Marcano. Naštěstí pro domácí se ale Almeria zaměřila spíše na obranu cenného bodu a málem na to doplatila. Pokus Llorenteho z dvaceti metrů ovšem zastavilo břevno.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele