17. kolo
10.01.2010 21:00 CET
0 : 5
(0:3)

Reportáž

CD Tenerife - FC Barcelona 0:5

Debakl. Jiné slovo by těžko lépe vystihlo výsledek utkání mezi Tenerife a Barcelonou. Momentálně asi nejlepší klub na světě po dvou nepřesvědčivých výkonech z úvodu letošního roku zabral a ostrovanům nadělil pět branek.

Přesto se celé utkání mohlo vyvíjet úplně jinak. V první čtvrthodině totiž mělo mnohem více šancí domácí Tenerife, Alejandro Alfaro ovšem ani jednu z nich nedokázal dotáhnout do úspěšného konce. A tak to paradoxně byla Barcelona, která si už do poločasové přestávky odnášela luxusní tříbranková náskok. Pojďme ale pěkně popořádku.

Jak již bylo výše uvedeno, utkání začalo tlakem ostrovanů. Jako první zahrozil Ayoze, jenže jeho ránu zablokoval dobrým obranným zákrokem Puyol. Valdésova branka byla stále častěji v ohrožení, střelu Alfara bravurně zneškodnil sám gólman Barcy, k dorážce už pohotová hostující obrana domácí útočníky nepustila. Z následného rohového kopu se k zakončení dostal Sícilia, ale branku minul.

Poté poprvé zahrozil také Barcelona. Messi se efektivně zbavil Sicilii, svůj pokus ale namířil nad Aragonesesovu branku. Asi největší příležitost spálilo Tenerife ve 13. minutě. Nízký centr Nina ale nasměroval Alfaro jen do připraveného Valdése. To už ovšem bylo ze strany outsidera úplně vše. Ve 36. minutě utekl soupeřovým obráncům Bojan, zadovkou vybídl ke skórování Messiho a ten se nemýlil. Srbský mladík mohl mít prsty i ve druhé brance, Thierry Henry však jeho nabídkou pohrdl.

Těsně před přestávkou ale Barca udeřila naplno. Nejprve prodloužil Messiho přímý kop do sítě obránce Puyol, krátce poté vymyslel geniální přihrávku na Bojana středopolař Iniesta a po dalším centru z levé strany se zblízka podruhé v zápase prosadil Lionel Messi. Bylo rozhodnuto. Také úvod druhé půle se odehrával v režii favorita. Messi se tentokrát vtělil do role nahrávače, Henry ale orazítkoval jen tyč.

Tlak katalánského týmu neustával a postupně přibývaly také další góly. Messi dokonal svůj hattrick a opět za to mohl vděčit krásné přihrávce Bojana. Argentinský kanonýr si položil Aragonesese a ke vzdálenější tyči přidal čtvrtý gól. Čestný úspěch mohl na druhé straně vsítit Kome, Valdesovu svatyni ale trestuhodně přestřelil. Konečný účet tohoto zápasu pak stanovil pátou brankou rodák z Tenerife, záložník Pedro, který se ve vápně dobře zorientoval a technickou ranou překonal Aragonesese.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-2tip

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele